Mi baja sok embernek a holokauszt tagadását tiltó törvénnyel?
"Milyen vélemény kinyilvánításában korlátoz ez a törvény? "
Ott van Rudolf Germar. Csak azért két és félévet kapott mert a munkáját elvégezte. Nem nyilvánított véleményt semmiről, nem állított vagy tagadott semmit mindössze elvégezte lelkiismeretesen a vizsgálatokat és megírta a jelentést.
09:36
"Mi ez, ha nem a véleménynyilvánítás szabadsága?"
Ugyanúgy nem a véleménynyilvánítás szabadsága, ahogy nem az a becsületsértés, nem az a rágalmazás, nem az a kegyeletsértés, nem az az uszítás, nem az a rémhírterjesztés, nem az a fenyegetés stb. stb.
Beszéddel egy csomó bűncselekményt meg lehetett eddig is valósítani, és senkinek nem jutott az eszébe azon pampogni, hogy mi van a véleményszabadsággal.
Érdekelne egyébként, hogy szerinted milyen fontos, értékes, érdekes, építő véleményt fogalmaz meg az, aki mondjuk "hollókoszt"-ot vagy "kamukauszt"-ot emleget, vagy elmondja, hogy "nem volt holokauszt, de igény volna rá" és a többi náci hülyegyerek-elménckedést. Ha ezeket ezentúl tilos elmondani, az milyen nagyszerű gondolatoktól fosztja meg az emberiséget?
ma 09:42
Őt a magyar Btk. 269/C alapján ítélték el? Nocsak!
9:33
Nem írtam hogy nálunk bárkit is börtönbe zártak, emiatt. Ápr 10.e óta él a törvény, esélye sem lett volna senkinek börtönbe kerülni, de elég nagy büntetés az egy történésznek ha rásütik az antiszemita bélyeget, csak mert más szemszögből közelít meg egy történelmi eseményt.
itt a törvény szövege:
Aki nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő
A törvényben nincs beleírva Izrael érdeke által meg kívánt 6 millió, de szerintem nincs olyan ember akibe ezt a számot még nem égették bele.
De olvasd el amit írtál, érzed a dühöt benne, én meg mertem kérdőjelezni holo-t. És te rögtön hazugnak nevezel. Egy élmény a zsidókkal vitázni...
Ja a gulág: a holonapon még a csapból is zsidó folyik, bezzeg a gulágnapról talán ha 2 mondatot ejt...
Nem az a lényeg hogy volt e, hanem az hogy soha ne legyen olyan hogy valakit azért üldöznek mert más mint a többség.
Senki nem tehet arról hogy kinek születik, de ahogyan él arról igen!
"liberális" országban élünk. nincs olyan, hogy minek születtél (sajna)
ha akarsz, akkor cigány vagy, ha akarsz, akkor zsidó, mondjuk ez utóbbit a törvény lehet elfogadja, de a többi zsidó nem, ha nem vagy kulturálisan az.
10:01
"elég nagy büntetés az egy történésznek ha rásütik az antiszemita bélyeget, csak mert más szemszögből közelít meg egy történelmi eseményt
...
Aki nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"
Kíváncsi vagyok, melyik az a történész, aki történészi munkássága keretében azáltal sérti a holokauszt áldozatait, hogy tagadja vagy jelentéktelen színben tünteti fel a holokauszt tényét.
Ezt a bcs-t nem lehet véletlenül elkövetni. Ez nem úgy megy, hogy valaki egy történelmi szakmunkát ír, amiben valamit állít a holokauszt valamelyik részletkérdésével kapcsolatban, mire valakik viccből "rásütnek egy bélyeget". A törvény szövegében ott van, hogy a bcs. elkövetéséhez a holokauszt tényét tagadni kell ("Nem volt holokauszt") vagy kétségbe vonni ("Nem biztos, hogy volt holokauszt"), vagy jelentéktelen színben feltüntetni ("Volt, de csak egy vicc volt az egész"). Mindezzel pedig sértenie kell a holokauszt áldozatainak méltóságát.
Ki az a történész, aki történészi munkássága során egy népirtáson gúnyolódik, vagy azzal sérti a népirtás áldozatainak méltóságát, hogy nekiáll tagadni a népirtás tényét? Életszerű, hogy ezt elköveti egy történész?
Természetesen nem. Ez a jogszabály nem azért készült, hogy történészeket hallgattasson el. Ez a jogszabály nagyon pontos, pontosan azokat a náci hülyegyerekeket akadályozza meg a kedvenc beteges szórakozásukban, akik eddig a "hollókoszton" poénkodtak. Őket tényleg fenyegeti ez a törvény.
Ne tettesd a hülyét, ne tegyél úgy, mintha nem tudnád, mit jelent valaki méltóságát sérteni, vagy valaminek a tényét letagadni.
Ne tettesd a hülyét, ne tegyél úgy, mintha nem tudnád PONTOSAN, mi ellen irányul ez a törvény. Az önfeledt hollókosztozás ellen, az önfeledt "Auschwitz, a régi szép idők..."-özés ellen stb. A kurucinfós csőcselék kedvenc viccei ellen.
"A törvényben nincs beleírva Izrael érdeke által meg kívánt 6 millió, de szerintem nincs olyan ember akibe ezt a számot még nem égették bele."
Értem, szóval újabb állításodat vontad vissza.
"De olvasd el amit írtál, érzed a dühöt benne, én meg mertem kérdőjelezni holo-t. És te rögtön hazugnak nevezel."
Először azt írtad, hogy a kommunizmus áldozataira "szarnak". Erre odaírtam, hogy van emléknapjuk. Azaz egy konkrét hazugságodat (vagy finomítsunk? Legyen tévedés?) már megmutattam. Utána a 6 millióval kapcsolatban is hazudtál (vagy tévedtél). Ezekért a módszereidért tartsalak az igazság bajnokának? Szerencsétlen üldözöttnek? Nem, egyelőre az a benyomásom, hogy rosszindulatú hazudozó vagy.
"Egy élmény a zsidókkal vitázni..."
Vitáztál már zsidóval? Mesélj.
"Ja a gulág: a holonapon még a csapból is zsidó folyik, bezzeg a gulágnapról talán ha 2 mondatot ejt..."
Nem tehetek róla, hogy a beteges szelektív figyelmed mindenhol, mindenben, mindenkiben és minden mögött csakis a zsidókat képes észrevenni. Ez a te egyéni lelki problémád, magadnak kell megoldanod.
10:18
"Egy zsidó írt könyvet a holokamuról. Elhallgattatták háhá .. de megcáfolni nem tudták."
Ki is volt ez?
"Őt a magyar Btk. 269/C alapján ítélték el? Nocsak!"
Nem te korcs. És a kérdés sem így van feltéve.
Mi baja sok embernek a holokauszt tagadását tiltó törvénnyel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!