Mi baja sok embernek a holokauszt tagadását tiltó törvénnyel?
- a szabad vélemény nyilvánítás korlátozása
- a kommunista holokausztot tagadhatod, senkit nem érdekel.
- nem tagadom, de, unom már a holokauszt témát (65 éve volt)
- miért sajnáljak én olyasmit amihez semmi közöm? Nem vagyok zsidó.
Engem kb. ennyi zavar.
08:34
"a szabad vélemény nyilvánítás korlátozása"
Milyen vélemény kinyilvánításában korlátoz ez a törvény?
"a kommunista holokausztot tagadhatod, senkit nem érdekel"
Sorolj fel közismert közéleti személyiségeket, sorolj fel újságokat, internetes weblapokat, fórumokat, ahol rendszeresen tagadják a gulágot, és ezt az áldozatok sértegetésével kötik össze. Majd ha bemutatod, hogy ez egy létező és gyakori jelenség, akkor elhiszem, hogy a holokauszttagadás elleni törvény kiegészítésre szorul.
"nem tagadom, de, unom már a holokauszt témát (65 éve volt)"
Ha unod a témát, akkor nyilván nem érdekel. Akkor viszont ez a törvény semmiben sem akadályoz meg.
"miért sajnáljak én olyasmit amihez semmi közöm? Nem vagyok zsidó."
A törvény nem arról szól, hogy valakiket kötelező sajnálnod, hanem arról, hogy valakiket tilos sértegetned. A kettő között óriási különbség van.
A zsidó holokausztot senki sem tagadja, csak vannak történészek akik nem értenek egyet, annak - zsidók által terjesztett - menetével, valamint az áldozatok számával.
Nos, ezen történészek, vagy akár hobbiérdeklődők véleménynyilvánítását díjazzák bebörtönzéssel, bár eddig sem szólhattak büntetlenül.
Egyébként csak nyilvánosság előtt nem lehet tagadni, illetve megkérdőjelezni a holokausztot, mert akkor kapod meg a 3 évet.
A gulágot valóban nem tagadja senki, de le se sz@rják.
A "holokauszt" szót a zsidók kisajátították maguknak, és egy bitang jó üzletet csináltak belőle. Nekik érdekük, hogy törvénybe foglalják, az elmúlt 65 évben 6 millióra emelkedett áldozatok számát(ami 20 év múlva 10 millió lesz).
A holokauszt kezd a történelem hatalmas pöcegödrében elveszni, ettől fél Izrael és e felháborodást keltő törvénnyel még életben tudják tartani a bizniszüket.
Én személy szerint a holokausztot lesz@rók táborát gyarapítottam, de az utóbbi időben, olvasgatok mindkét oldaltól könyveket, írásokat. És mit is mondjak, azaz merjek mondani.......
Aki tagadja az értelmileg tényleg egy moszat szintjén van.
Aki úgy gondolja, hogy nem éppen úgy zajlott le, ahogy most van a köztudatban, azzal semmi gond nincs. Jó dolog a kritikus szemlélet egy bizonyos határig.
09:21
"történészek, vagy akár hobbiérdeklődők véleménynyilvánítását díjazzák bebörtönzéssel, bár eddig sem szólhattak büntetlenül."
Kit börtönöztek be a magyar törvény alapján?
"Egyébként csak nyilvánosság előtt nem lehet tagadni, illetve megkérdőjelezni a holokausztot, mert akkor kapod meg a 3 évet."
Ismered a törvény szövegét?
"A gulágot valóban nem tagadja senki"
Akkor mi a gond?
"de le se sz@rják."
Végül is február 25 hivatalosan is a kommunizmus áldozatainak emléknapja, de nyilván ez szerinted leszarás.
"Nekik érdekük, hogy törvénybe foglalják, az elmúlt 65 évben 6 millióra emelkedett áldozatok számát"
Hol olvasható mindez a törvény szövegében? Idézd. Vagy hazudsz?
ha minden a gulágokról szólna, és az összes gulág leszármazott perelne ide oda, kártérítéseket kapnának évtizedeken(most már fél évszázadon) át, illetve kapnának az emberek saját országot egy másik ország helyén szintén ez okból, és egyfolytában óbégatnának, akkor hidd el lenne bőven gulág tagadó.
mellesleg látszik, hogy a törvény szar, gyűlöleten alapul, csak azért hozták, hogy ezzel betegyenek az embereknek, hisz tagadni nem tagadhatod, de helyeselni helyeselheted nyilvánosan.
Nekem csak annyi a bajom, hogy van egy történelmi dolog, amiről megmondják, hogy ezt gondolhatom, ezt mondhatom és ekkora jelentőséget kell tulajdonítanom neki. Mint ahogy 40 évig azt tanították, hogy a kommunizmus az emberekért van. Ha másképp gondolod, más a véleményed, akkor ugyanakkora bűnöző vagy, mint az, aki kirabol valakit, vagy megöli. Bocsánat: gondolhatom, de nem beszélhetek róla. Mi ez, ha nem a véleménynyilvánítás szabadsága?
Ha összehasonlítom a holokausztot Izrael palesztinai mészárlásával, akkor antiszemita vagyok, és megkapom azt, hogy "mert az arabok nem terroristák?". De, azok. Pontosan, mint az Izaerliek. Akik jórészt ugyanazok a zsidók, akik a holokauszt törvényre emeléséért lobbiznak.
ma 09:31
Jogszabályok nem csak úgy véletlenségből lepottyannak az égből, hanem általában előzményeik vannak. Akkor születik jogszabály, amikor valamilyen ügy már elérte a jogalkotók ingerküszöbét, azaz régóta megoldatlan problémaként jelentkezik.
Nem tud ilyenként jelentkezni a gulágtagadás, mert senkinek sem az a hobbyja, hogy tagadja a gulágok létezését vagy a gulág áldozatain viccelődjön. Nem jelentkezett problémaként a tatárjárás-tagadás sem, mert nem létezik folyóirat, nincsenek könyvek, nincsenek honlapok, amik a tatárjárás áldozatain viccelődnek vagy sportot űznek a tatárjárás tényének kétségbe vonásából.
Azért a holokauszt tagadását, pontosabban az olyan tagadását és jelentéktelen színben föltüntetését tiltja a törvény, mert a holokauszt az a történelmi esemény, aminek a tagadása, "kétségbe vonása" stb. valóságos tömegsport lett az utóbbi években, mégpedig véletlenül sem tudományos felvetésként, hanem a holokauszt áldozatai méltóságának sértésével, ízléstelen tréfálkozással és gyűlöletkeltéssel összefonódva. Kamukauszt, hollókoszt, írta régen a kurucinfó minden nap. Van hasonló sajtótermék, amelyik ugyanígy gúnyolódik mondjuk a török hódoltság korán? Van hasonló szellemiségű gyűlölködő, gúnyolódó Gulág-tagadó oldal, újság vagy párt? Nincs. Ennek megfelelően tökéletesen érthető, hogy miért éppen a holokauszttagadás tilos és miért nem más.
Senki normális, józan embert semmiben nem akadályoz meg az a törvény, amely megtiltja, hogy a holokauszt nyilvános lekicsinylésével vagy tagadásával sértsük az áldozatok méltóságát. Ez csak azoknak a náci hülyegyerekeknek okoz lelki törést, akiknek eddig ez volt a szórakozásuk. Az emberek 99,99%-át ez semmiben nem gátolja meg. A náci hülyegyerekeknek most ki lett ütve a csörgő a kezéből. Nagy ügy! Veszélyben a véleményszabadság, hűha!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!