Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok egy olyan oktatás...

Támogatnátok egy olyan oktatási rendszert, aminek a matematika áll a középpontjában, a második legfontosabb helyet pedig az informatika és a fizika kapná?

Figyelt kérdés

Már általános iskola első osztályától kezdve egy olyan mentalitást kultiválnának a diákokban, hogy a matek óra a legfontosabb, arra kell a legjobban készülni stb.

Ötödik osztálytól aztán minden nap lenne három matematika óra egymás után, aztán egy informatika, aztán egy fizika. A hatodik óra valami más tantárgy lenne, ami minden nap egy másik. Hétfőn mondjuk történelem, kedden irodalom stb.

A dolog célja az lenne, hogy a következő generációt már egy Transzhumanista jövőre készítsük fel, ahol bárkiből lehet robottestű android vagy számítógépre feltöltött tudat, egy felsőbbrendű életforma. Sok tudós van, aki abban hisz, hogy az elme feltöltése a számítógépre lesz a jövő pl. Stephen Hawking. Nem lenne rossz, ha Magyarország már most elkezdene készülődni a jövőre.

2017. jan. 14. 19:25
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
38%

"Aha, és aki nem konyít a matekhoz, az mihez kezd majd?"

Ez oktatás kérdése. Deriválni egy majom is meg tud tanulni. Nem teljesen értek egyet a kérdezővel, de 500 éve őrült gondolatnak számított, hogy mindenki megtanuljon pl. írni. Az emberek többsége azt hitte, hogy arra csak pár kiválasztott képes.

Tetszett amit írt valaki, hogy rá lehetne feküdni gimnáziumban az alkalmazott matekra (ha valaki nem ilyen irányba szeretne továbbtanulni). Biztos többen tartanák hasznosnak a matekot, ha pl. egy vállalkozás fedezeti pontját, vagy fizikai számolásokat végeznének. Valóban elég furcsa a matematika oktatása - én például oktatnék bizonyításokat középszinten is, mert az fejleszt igazán.

Valaki azt írta, hogy nem lesz szükség matekra, mert a gépek kiszámolnak mindent. Na és a gépeket ki programozza be? Egy absztrakt logisztikai problémának a kiszámítását ki tervezi meg? Ez olyan, mint azt mondani, hogy annyi program van már mindenre, hogy nem lesz szükség programozókra (aztán látjuk, hogy az ellenkezője az igaz).

2017. jan. 15. 00:22
 32/43 anonim ***** válasza:
100%

'Ez oktatás kérdése.'

Én azért hozzá biggyeszteném az egyéni képességeket is.

2017. jan. 15. 01:12
 33/43 anonim ***** válasza:
0%
Nyilván számít az is, de korántsem annyira, mint azt az emberek hiszik. Elég csak Polgár Juditra gondolni.
2017. jan. 15. 03:17
 34/43 dq ***** válasza:
61%

A transzhumán elõtti, testtel rendelkezõ poszthumánoknak viszont zenét és verset kell tudni szerezniük (az is tanulható), egészségesen kell élniük, vállalkozniuk kell tudni (közgáz), manipulálniuk kell tudni másokat (pszichó, játékelmélet).

Meg úgy alapvetõen meg kell valósítanaiuk magukat, és olyan értéket létrehozniuk amit csak õk tudnak. (Kb: sikeresnek és boldognak lenni a társadalomban. Bár az öngyilkos költõkrõl mondjuk ez utóbbi nem mondható el).

Fizikára például nincs szükségük.

Bár dícsérendõ, ha az a hobbid.

Viszont képzeld el, mi lenne ha az elnökünk horgászni vagy focizni szeretne.. Kb így látnak mások is téged.

2017. jan. 15. 03:29
 35/43 dq ***** válasza:
73%
Szóval nem.
2017. jan. 15. 03:30
 36/43 dq ***** válasza:
100%

#31: "Nem teljesen értek egyet a kérdezővel, de 500 éve őrült gondolatnak számított, hogy mindenki megtanuljon pl. írni. Az emberek többsége azt hitte, hogy arra csak pár kiválasztott képes. "

Júdeában 2000 éve is volt kötelezõ írás/tóra oktatás.

[link]

(ezt nem mint cáfolat mondom, hanem csak mint érdekes tényt)

2017. jan. 15. 03:40
 37/43 anonim ***** válasza:

Nem, ez baromság. A matek egy segédtudomány és nagyon fontos, de épp ezért a mindennapi életet tekintve javarészt nem praktikus. Nem lehet egy közoktatást arra építeni, hogy a heti óraszám fele matek. Egyéb fontos készségek fejlesztésére, amik egy részének a gyakorlati haszna is nagyobb, alig vagy egyáltalán nem maradna idő.

"Nincs olyan, hogy humán meg reál beállítottság, csak olyan, aki képes fegyelmezni önmagát és bemagolni a matekot meg a természettudományokat"

A bemagolás egy kalap szar. Át lehet vele menni vizsgán, lehet ötösöket szerezni, de használható tudást így egyáltalán nem szerzel. Mivel a praktikus tudás alapja, a megértés hiányzik, gyakorlatilag magolással vissza tudod böfögni az anyagot a TZ/ZH/vizsga napján, de egy-két nap és már a felére nem emlékszel, amire meg igen, abba is alapvető logikai hibákat vétesz, mert megértés híján nem tudod, hogy hülyeség, amit írsz vagy mondasz.

Nem tudom, mi a végzettséged, gyanítom még valahol a középiskola első 1-2 évében járhatsz, valószínűleg valami műszaki szakközépiskolában vagy reálos gimiben és nagyon lelkes vagy a dologgal kapcsolatban. Ezt a sok marhaságot csak ez tudná megmagyarázni.

2017. jan. 15. 12:19
 38/43 anonim ***** válasza:
Én nem, mert szerintem torz képet ad az intelligenciáról. Aki pl nyelvekből jó az is lehet intelligens. Jelenleg még az IQ-tesztek is szerintem egyféle intelligenciaformát preferálnak.
2017. jan. 15. 20:07
 39/43 anonim ***** válasza:
Akkor én vállalom a szerepét a nagyképű bunkónak, és leírom: én nem azért tanulok bármit, hogy a jövő Magyarországának hasznára legyek, hanem mert engem érdekel, amit tanulok, és hogy őszinte legyek, egyetlen nagy tudóstól se hallottam, hogy ezért ment volna tudósnak, sokkal inkább ilyen dolgok miatt, mert érdekelték a gépek stb. Van pár ember, aki őszintén segíteni akar másoknak, én nem tartozom ezek közé, és szerintem nem vagyok kisebbség.
2017. jan. 15. 20:13
 40/43 dq ***** válasza:
Nem írta a kérdezõ, hogy nemzeti érzelembõl tedd, vagy, hogy a nemzet profitálna abból, ha te fizikát és matematikát tanulnál (+arra lennél kultiválva).
2017. jan. 15. 20:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!