Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én látom a párhuzamot...

Csak én látom a párhuzamot Orbán és Mátyás között?

Figyelt kérdés

A kérdésem elsősorban a nem ballipsikhez szól, de az elvakult gyűlölködőket is megkérném, hogy tegyék félre egy pillanatra a haraguk és próbáljanak meg racionálisan gondolkodni. Most őszintén, a folyamatosan a kormányt kritizálóaknak mi a bajuk Orbánnal tulajdonképpen? Mert ahogy én látom a rendszerváltás óta az 1. olyan miniszterelnökünk, aki a mátyási vonalat követi, ami ugye Magyarország aranykorát jelentette. És hogy miért?

Először is megerősítette a nemzeti keresztény tudatot a népben, ami Mátyás alatt még virágzott. Ha tetszik a lipsiknek, ha nem, mi magyarok egy erős, keresztény állam vagyunk. És Orbán meg is védi ezeket az eszméket, ugyanúgy, ahogy egykor Hunyadi Mátyás. Nagy királyunk korában is veszélyeztette az ország létét a török, most ugyanez a nép támadja országunk, Orbán pedig igazi hazafiként védelmezi azt. El lehet bagatellizálni a helyzetet, de tény, hogy egy gyengébb kezű kormánnyal most ott tartanánk, mint a németek vagy épp a franciák. Magyarország szinte az egyetlen európai ország, amit nem veszélyeztet a terror, a folyamatos háború. Mindkét uralkodóra jellemző az is, hogy meg kellet őriznie magyarságunk, függetlenségünk nyugattól. A fenyegetést Mátyás korában még a Habsburgok, most az unió és a liberalizmus szennye képviseli.

További hasonlóságokat is felfedeztem. Sokan kritizálják Orbánt a néha nem egészen demokratikus módszerei miatt. Az ilyenek belegondoltak abba, hogy akkor éltünk a legjobban amikor a hatalom egy kézben összpontosult, mégpedig Mátyáséban? A magyar egy birka nemzet, nem való nekünk a demokrácia, nekünk mindig akkor ment a legjobban, amikor tehetséges uralkodók kiadták nekünk az ukázt. És lehet Orbánt kritizálni, van is pár hibája, de tagadhatatlanul megerősítette az országot, mind gazdaságilag, mind egyéb téren. Felőlem akár diktatúrát is bevezethetne, amíg ilyen jól csinálja. A lényeg, hogy továbbra is ilyen jól éljünk.

És végül egy utolsó szempont. A kisebb lopások, mutyik, sikkasztások (bár ezek többsége nem bizonyított) valóban rontanak az összképen, de ez is azt jelzi, hogy valamit jól csinálnak. Hiszen ha nem lenne jó a helyzet nem tudnának lopni. Ez tök ugyanaz a helyzet, mint Mátyás korában: rengeteg adót vetett ki a népre, de volt miből adózni, ezért pozitív kép maradt meg róla. Szóval ezek után jogos a feltevés, hogy Orbánnak is pozitív képe lesz a jövőben (is).

Még egyszer kérem, hogy kerüljétek az elvakult gyűlölködést (mindkét oldalról)! Mielőtt nekem jönnétek, kedves ballipsik, annyit azért elmondok, hogy megosztottam az elméletem egy történelemtanár ismerősömmel, és azt mondta tök logikusan építettem fel az egészet.

2017. jan. 6. 16:37
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%

Nem értelek titeket! Hiszen van már Fekete Sereg is!

[link]

2017. jan. 6. 23:38
 32/48 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én sírok a röhögéstől. Nálam, ez viszi el a pálmát: "Hiszen ha nem lenne jó a helyzet, nem tudnának lopni".
2017. jan. 7. 00:43
 33/48 anonim ***** válasza:
100%
Hunyadihoz nem sok párhuzamot látok, viszont a Szűröshöz, és főleg a Rákosihoz annál inkább...
2017. jan. 7. 15:28
 34/48 anonim ***** válasza:
100%

"a néha nem egészen demokratikus módszerei miatt"

ja konkrétan Diktatúra.

De vagy troll vagy, vagy szólj már valamelyik fehérköpenyesnek adja be a gyógyszeredet...

2017. jan. 7. 15:30
 35/48 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként Gyurcsány bűne az igaz, hogy a Lipót bezárt.

Ezeknek mint a kérdező, konkrétan ott lenne a helyük. Viccen kívül...

2017. jan. 7. 15:31
 36/48 anonim ***** válasza:
100%

", a folyamatos háború. "

XD

2017. jan. 7. 15:32
 37/48 anonim ***** válasza:
100%

A liberalizmus öregem az A SZABADSÁG amire minden normális ember vágyik és akar.

Nem ezt a gyalázatos DIKTATÚRÁT és fölháborító képmutató maffia fosztogatást ami itt zajlik.

Fogadom közöd nincs a keresztény "értékrendhez" ahogy a vezérednek sincs. A Holdon élsz amúgy? Mit fizetnek neked ezért?

Hány éves vagy te unatkozó szerencsétlen???

2017. jan. 7. 15:34
 38/48 anonim ***** válasza:
100%

"megerősítette az országot, mind gazdaságilag, mind e"

nap mint nap rombolja az országot és rabolja ki, tezsi MAGYAR NÉPet földönfutóvá.

Amúgy a MAGYAR NÉP nem egy ilyen senkit érdemel, ahogy ő sem érdemli meg hogy Magyarország vezetője legyen.

Sajnos van 3% hülye az igaz, de az mindenütt van, csak a többi vigyáz hogy el ne harapódzanak, itt meg tesznek rájuk és rájuk hagynak mindent. Ezért lehet egy ilyen Diktátor az ország élén.

Amúgy gratula hogy neked meg kell mondani mit csinálj és hogyan élj. Elég szegényes lehetsz ha albán viktor a te vezéred...

2017. jan. 7. 15:38
 39/48 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

" Parancsoló egyénisége nem tűrt ellentmondást. Haragos dühkitörései félelmet ébresztettek. De tudott megnyerő, nyájas is lenni. " (Idézet Mátyásról Wiki)

Én is határozottan látom a hasonlóságot.

2017. jan. 7. 15:50
 40/48 anonim ***** válasza:

Marsi Emőke;

Aki már TAPASZTALTA a diktatúrát, megmondhatja a mai világban, hogy a fenét vágyik ma már az ember valami homályos általános ,,szabadságra". Bármikor beváltja biztonságra.

Persze, csak ha nem demagóg.

A kérdésre; tényleg, egy kicsit túl sok idegen befolyást hozott Orbán, abben hasonlít Mátyásra. Hogy Mátyásról a saját idejében mit beszéltek, azt nem tudhatjuk. Bár nem cigányozhatták le, de azért más kisebbségnek hívhatták őt is, ki tudja.

2017. jan. 7. 17:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!