Csak én látom a párhuzamot Orbán és Mátyás között?
A kérdésem elsősorban a nem ballipsikhez szól, de az elvakult gyűlölködőket is megkérném, hogy tegyék félre egy pillanatra a haraguk és próbáljanak meg racionálisan gondolkodni. Most őszintén, a folyamatosan a kormányt kritizálóaknak mi a bajuk Orbánnal tulajdonképpen? Mert ahogy én látom a rendszerváltás óta az 1. olyan miniszterelnökünk, aki a mátyási vonalat követi, ami ugye Magyarország aranykorát jelentette. És hogy miért?
Először is megerősítette a nemzeti keresztény tudatot a népben, ami Mátyás alatt még virágzott. Ha tetszik a lipsiknek, ha nem, mi magyarok egy erős, keresztény állam vagyunk. És Orbán meg is védi ezeket az eszméket, ugyanúgy, ahogy egykor Hunyadi Mátyás. Nagy királyunk korában is veszélyeztette az ország létét a török, most ugyanez a nép támadja országunk, Orbán pedig igazi hazafiként védelmezi azt. El lehet bagatellizálni a helyzetet, de tény, hogy egy gyengébb kezű kormánnyal most ott tartanánk, mint a németek vagy épp a franciák. Magyarország szinte az egyetlen európai ország, amit nem veszélyeztet a terror, a folyamatos háború. Mindkét uralkodóra jellemző az is, hogy meg kellet őriznie magyarságunk, függetlenségünk nyugattól. A fenyegetést Mátyás korában még a Habsburgok, most az unió és a liberalizmus szennye képviseli.
További hasonlóságokat is felfedeztem. Sokan kritizálják Orbánt a néha nem egészen demokratikus módszerei miatt. Az ilyenek belegondoltak abba, hogy akkor éltünk a legjobban amikor a hatalom egy kézben összpontosult, mégpedig Mátyáséban? A magyar egy birka nemzet, nem való nekünk a demokrácia, nekünk mindig akkor ment a legjobban, amikor tehetséges uralkodók kiadták nekünk az ukázt. És lehet Orbánt kritizálni, van is pár hibája, de tagadhatatlanul megerősítette az országot, mind gazdaságilag, mind egyéb téren. Felőlem akár diktatúrát is bevezethetne, amíg ilyen jól csinálja. A lényeg, hogy továbbra is ilyen jól éljünk.
És végül egy utolsó szempont. A kisebb lopások, mutyik, sikkasztások (bár ezek többsége nem bizonyított) valóban rontanak az összképen, de ez is azt jelzi, hogy valamit jól csinálnak. Hiszen ha nem lenne jó a helyzet nem tudnának lopni. Ez tök ugyanaz a helyzet, mint Mátyás korában: rengeteg adót vetett ki a népre, de volt miből adózni, ezért pozitív kép maradt meg róla. Szóval ezek után jogos a feltevés, hogy Orbánnak is pozitív képe lesz a jövőben (is).
Még egyszer kérem, hogy kerüljétek az elvakult gyűlölködést (mindkét oldalról)! Mielőtt nekem jönnétek, kedves ballipsik, annyit azért elmondok, hogy megosztottam az elméletem egy történelemtanár ismerősömmel, és azt mondta tök logikusan építettem fel az egészet.
"Magyarország szinte az egyetlen európai ország, amit nem veszélyeztet a terror, a folyamatos háború."
Ezért van mindennap gyilkosság,lopások,erőszak,verekedések,állatkínzások az országban. :)
Jól látod!
Csak az a Mátyás, akire hivatkozol, Rákosi vezetéknevű volt...
"A kisebb lopások, mutyik, sikkasztások (bár ezek többsége nem bizonyított) valóban rontanak az összképen, de ez is azt jelzi, hogy valamit jól csinálnak. Hiszen ha nem lenne jó a helyzet nem tudnának lopni. "
Hát, azért Uniós források akkor is lennének, ha nem Orbán Viktor lenne hatalmon.
"És lehet Orbánt kritizálni, van is pár hibája, de tagadhatatlanul megerősítette az országot, mind gazdaságilag, mind egyéb téren."
Persze azért paráznak a közgazdászok, hogy mi lesz az országgal, ha elfogynak az EU-s pénzek.
Nálam a fejlődés nem azt jelenti, hogy nő a különbség a társadalom rétegei között.
"Mert ahogy én látom a rendszerváltás óta az 1. olyan miniszterelnökünk, aki a mátyási vonalat követi, ami ugye Magyarország aranykorát jelentette"
Na ezt is sokan vitatnák. Gerő András történész egyszer kiemelte, hogy "A magyar históriában van, aki III. Béla, van, aki Nagy Lajos, és van, aki Hunyadi Mátyás uralkodását mondja aranykornak. Jókai Mór Erdély XVII. századi történetének első felét tekintette ilyennek."
Ő például a dualista Magyarországban látta.
"Szóval ezek után jogos a feltevés, hogy Orbánnak is pozitív képe lesz a jövőben"
Nem lehet tudni, ha Mátyást egy sokkal jobb uralkodó követi a trónon akkor neki se lenne ilyen pozitív képe.
M1-ből jól lehet lakni, ugye kedves kérdező?
Először a magyar gazdaságot kéne rendberakni, nem KSH módjára, és utána a SPORT(!!) FEJLESZTÉSÉRE félrerakott pénzből fejleszthetik a stadionjukat minden 10.-ik faluban. De ameddig mélyszegények élnek, nem a kisfaluk stadionjai a fontosak.
Csak te látod a párhuzamot kérdező.
Mi többiek nem vagyunk olyan széles látókörűek mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!