Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik szerint értelmetlen a...

Akik szerint értelmetlen a közmunkaprogram, és csak arra jó, hogy kozmetikázzák a munkanélküliségi adatokat, azok mit kínálnának helyette alternatívaként?

Figyelt kérdés
A kérdés adott!

2016. dec. 30. 13:17
1 2
 11/20 Sándor G ***** válasza:
94%

Értelmetlen közmunkaprogramok nincsenek, csak értelmetlen emberek, na meg egyesek számára,'túl sok a haszontalan közmunkás...vidéken.. Falvakban, kisvárosokban, pl. 10fős brigádokban szedik a szemetet, vágják a füvet, járdákat javítanak, betonoznak, árkokat tisztítanak ,mélyítenek, szinteznek ki..

Ez aztán a felháborító, föleg azoknak az okoskodóknak, akik, a meleg kényelmes autóból,buszból kitekintve, biztos munkahellyel a seggük alatt, előítéletekkel nyilatkoznak,

Ráadásul soha nem voltak, se közmunkások, se munkanélküli-álláskeresők.

Nekik üzenjük, próbálják ki, 2-3szakmával a kezükben, 45évesen, próbáljanak elhelyezkedni, a környező városokban, 30-40km.re a lakóhelytől, és ha sikerül, a 10.ik, jelentkezés utánra, akkor bírják ki, a heti 6napos hajnali koránkelést, +3műszakot, a húsüzemben, vagy a hétvégi munkát, a Henkel-nél, esetleg a Linamarnál, a napi 12órás műszakot, ledolgozni, állva egy cnc,gép mellett, német mínőséget produkálva, 2x20perc szünet jár, mindösszesen, havi 110ez.ft.ért.

És ha ezt kibírják, akkor azután lehet észt osztani, egoistaként tanácsokat adni, a lecsúszott elszegényített rétegeknek..

Attól még hogy valakinek van 25év munkatapasztalata, és 3szakmája, valamint részt vett közmunkaprogramokban, 6-8éven át, nem biztos hogy el tud helyezkedni, valaha is.. Mint pl.én..

2016. dec. 31. 08:26
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
3 éve közmunkában dolgozom. Nem érzem ezt a nagy munkaerőhiányt, amit nyomatnak, hiába pályázom normális állásokra, már ha éppen hirdetnek, mert ritka, ráadásul ugyanazok ismétlődnek időről időre, ha éppen válaszra méltatnak, max. kapok egy köszönjük a jelentkezését, nem önre esett a választásunk választ vagy kiderül, hogy szintén közmunkáról lenne szó. Nálunk nincs kivételezés, csak azért mert közmunkásként vagyunk felvéve, ugyanaz a munka és a felelősség, mint a rendes dolgozóké, most 2 ünnep között se jöhettünk szabira, mert zárás volt és meg kellett csinálni. Ha szükség van a munkánkra, akkor vegyenek fel rendesen és kapjunk normális fizetést, mert ez nagyon nincs rendjén, hogy ugyanazt csináljuk, mint a másik, aki dupla annyi fizetést kap és ilyen olyan jutalmakat, cafetéria elemeket és előttünk panaszkodnak, hogy mennyire nem lehet megélni belőle, egyre feszültebb a hangulat, szerintem jövőre a nagyobb különbségek miatt még durvább lesz, mert mindenkinek elege van már ebből a helyzetből.
2016. dec. 31. 17:43
 13/20 Sándor G ***** válasza:
100%

Utolsó h,szólónak, nagyon megértelek, én is hasonló cipőben járok, karbantartóként dolgozok, fürdő kft.nél, havi 67ez.ft.ért, ugyanazt kell csinálnom, mint egy szakmunkásként'tartottnak, vill.szerelés, medencék, karbantartása, vízminőség vizsgálata, kertészeti munkák, stb. de nem panaszkodok, mert jobb mint az utcai munka...

Viszont a min.bért simán megérdemelnénk, megdolgozunk érte..

jövőre leépítik a közmunkát, mintegy 140ez.embert akarnak a versenyszférába,+termelésbe visszairányítani,' /fidesz, et.sak,+államtitkárok, miniszterek mondták, a'tervezet készen áll.'blikkben is megírták, xar világ jön...

2016. dec. 31. 19:44
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látom, sokan elképzelni sem tudják, nem csak árokparton kapirgálnak vagy seprűt támasztanak a közmunkások. Kb 1 évig dolgoztam egy helyen, tőlem még többet vártak el, mint a közalkalmazott kolleginától, mert ő tanár végzettségű volt és nagyon utálta az irodai munkát, oda nyomták be protekcióval, nem volt titok, így gazdasági dolgokat, amiket megtanulni se volt hajlandó nekem kellett megcsinálni, ugyanaz feladatok mellett, amiket hajlandó volt megcsinálni. Ha szabin voltam, megvárt a munka, ha ő akkor nekem teljes egészében helyettesítenem kellett. Mindez mellé nekem jóval kevesebb fizetés és szabadság járt és még hallgathattam a siránkozásait a kevés fizetéséről, stb., nekem lelkileg elég leamortizáló élmény volt a közmunka, támogatom a megszüntetését.
2017. jan. 1. 16:49
 15/20 Sándor G ***** válasza:
100%

14/14-hez, én is ezt tapasztalom, amit te, egy fürdőben vagyok karbantartó, /közmunkás szerződéssel, 2hónapja.

Először nyugis munkahelynek tünt, fénycsőveket kellett cserélni, szivattyú-csere, egy kis gépészeti ismeret-szerzés,+falevelek összeszedése, besegíteni kertésznek.

Aztán kiderült, hogy a befagyott medencét is rám sózták, 3-4cm.es jeget kell feltörni, 2x50x25m. a mérete, a Wc.t is helyre kell hozni, na meg a dugulást is meg szüntetni, padokat lefesteni, szezonban meg mindent csinálni, ami az eszükbe jut..

Megbecsülés, tisztelet az meg =nulla, nem nézik sokba az embert, /közmunkás, az közmunkás marad/ mondván mit keres ez itt 3szakmával, sokéves szaktudással, 50évesen?

Elég megalázó a helyzet, de jobb mint az éhenhalás.

2017. jan. 3. 20:58
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Normális munkahelyeket, kevesebb lopást a vezetőktől, kevesebb pénzszórást, és máris lenne pénz normális munkahelyeket teremteni. Az hogy a szakképzetlen emberek közmunkán vannak abban nincs semmi rossz, de hogy szakképzett, szakmával rendelkező, több esetben diplomás emberek vannak közmunkán, mert más lehetőségük nincs, az nagyon is felháborító.
2017. jan. 6. 13:05
 17/20 1112 ***** válasza:
Adjanak mindenkinek akkora földterületet, hogy el tudja látni önmagát, családját. Amúgy én nemtom, mennyit értek a politikához.
2017. jan. 7. 19:59
 18/20 Sándor G ***** válasza:

közmunkások figyelem,márc.tól teljesen átalakul a közmunkaprogram,

Ez azt jelenti hogy kb.140ez.főt küldenek el,ill.nem hosszabítják meg a szerződésüket, országszerte.

Egy 18ezres városban lakok, ahol a polg.mester tájékoztatta a munkavezetőket+irodistákat, mindössze 150emberre lesz szükség, idén márc.tól., kb.210embertől szabadulnak meg.

14közmunkást küldtek el gépkezelő tanfolyamra, ezek maradnak október végéig.

Akik ledolgozták a 360napot, kaphatnak állásker.tám.t, 1,5hónapig akik szakmával rendelkeznek, és már kitöltötték az álláskeresői tám.,idejét, azoknak vidéki állást, szakmunkát, betanított munkákat fognak ajánlani, többnyire 3műszakban kell bejárni..

Már ha egyáltalán piacképes a szakmája, és nem múlt el 50éves, az illető.

Egyébként a gyáriparosok szövetségének elnőke, és a Vosz elnőke, Dávid F.is elégedettlenkedésének adott hangot, néhány napja az ATV-ben, és a királyi rádióban,

Miszerint legalább 200ez. szakmunkás hiányzik, a munkaerőpiacról, a kormányt is hibáztatták, az éveken át tartó közmunkaprogramok miatt, mivel sok ember bebetonozza magát a közmunka világába, és nem akar másutt dolgozni.. szerintük...

De manapság a vállalkozók is elégedetlenkednek, nincs elegendő esztergályos, vill.szerelő, pék, de kevés a bolti eladó, és nagy a hiány segédmunkásokból is.

pl. É.dunántúlon,összeszerelő üzemek, autógyárak beszállítói, építkezések, üzemek, stb..

2017. jan. 8. 17:22
 19/20 anonim ***** válasza:
18-as: Most az irodában dolgozó szakképzett embereket teszik a közmunkából? Tudom, volt valami tervezet, ezek szerint elfogadták?
2017. jan. 9. 14:18
 20/20 TappancsMancs ***** válasza:
A kézenfekvő legjobb megoldás az lenne ha az amúgy igényelt munkákat főállásban foglalkoztatottak töltenék be. Ahányan most részt vesznek a közmunkaprogramban azok mind igazából üres álláshelyek, betöltetlen állások amiket főállásban is lehet végezni, minimum minimálbérért.
2017. aug. 4. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!