A közmunkaprogram helyett miért nem kapnak inkább a cégek támogatást munkahely teremtésre?
Átlag 100.000 embernek ad a közmunka program ideiglenesen munkát, mivel profitot nem termel, ezért folyamatosan állami pénzből kell fenntartani, eddig 2010 óta közel 600 milliárdot költöttük erre. Ez azt jelenti, hogy 6 millió ft-be került eddig/fő, ami egyre több és több pénzt fog felemészteni..
Nem lenne hasznosabb, ha az állam évi 3 millió ft-al támogatná az új munkahelyek születését 2 évig?
Mivel ezek önfenntartó munkahelyek lennének, itt csak az első két évben menne el rá 6 millió ft..
Mi? Én...miről beszélsz? A közmunka is munka! Orbán Viktor Miniszterelnök Úr minden erejével segít a szegény embereken!
- Egy átlag békementes
ma 16:59
Sejtésem sincs, hol van az a hely, ahol simán lehet nettó 130ezer ft-s betanított munkás állást kapni, és az emberek inkább 50 ezer ft-ért gályáznak. :O
Fura én az ország közepén sem ezt tapasztalom, hanem azt, hogy Bpre költöztem, mert közel 120 ezer nettót kerestem msc-s végzettséggel az "ország közepén"..
ma 18:11
Melyik cégnél, hol lehet 130 nettót keresni betanított munkával? Ne támadásnak vedd, tényleg érdekel, mert én ilyet még nem hallottam, a bpi munkás ismerőseim kevesebbet keresnek, a mi cégünknél egy 10-15 év tapasztalattal rendelkező műhelyes keres kb nettó 130ezret, de ők azért elég messze vannak a betanított munkástól :O legtöbbnek 2-3 szakmája van, és rengeteg tapasztalata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!