Ha Magyarország csődbe jutna akkor el lehetne adni bizonyos országrészeit a szomszédos országoknak? Engedné ezt az alkotmány?
"Engedné ezt az alkotmány?"
Kb. az alkotmány legeleje fele van minden országnál egy olyan rész, ami garantálja az ország területei integritását, tehát nem lehet.
"A kérdező nem ostoba. A magyar történelemben volt erre példa. A szepességi városokat így zálogosították el évszázadokra - gyakorlatilag örökre - a magyar feudalisták."
A szepességi városokat egy teljesen más államberendezkedésnél és teljesen más történelmi korban zálogosították. Továbbá ugye akkor nem is volt alkotmány, ami ezt megakadályozhatta volna.
"Hármas, sírtak is utána, hogy rosszul döntöttek."
Én pedig amiatt sírok, hogy ennyire kihalt a magyarságtudat a magyar emberekből. Közel 1000 évig küzdöttek az őseink azért, hogy a Kárpát-medence térsége magyar föld lehessen. A mostani generáció pedig egy vállvonással elintézné, ha Sopront az osztrákokhoz akarnák csatolni.
" sírtak is utána, hogy rosszul döntöttek."
Forrás?
"Sopronban népszavazáson álltak ki az emberek azért, hogy ne szakadjanak el Magyarországtól..."
Szerintem a ma élő leszármazottak már ezerszer elátkozták a déd- és nagyszüleik döntését.
"Én pedig amiatt sírok, hogy ennyire kihalt a magyarságtudat a magyar emberekből."
Patkányokkal nem vállalunk közösséget.
"Nincs is már Alkotmány, csak Alaptörvény"
Ez a kettő szinonimája egymásnak, remélem nem zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!