Horn Gyula miért vesztett az 1998-as választásokon? Volt egy olyan ígérete hogy ingyen utazhatnak a Malév járatain a nyugdíjasok
75%
hát az összehasonlítás nem elég hiteles alapú.
66%
igen és az egyetlen aki kiszolgálta az előző rendszert és ezt képes volt jóvá tenni, élve a "kegyelemmel", és rendbetett egy csomó dolgot kormányzása alatt, és még a váltás előtt egyáltalán lehetővé tette a váltást, reformerként szembe ment a párt totálkommunistáival, és a demokratikus viszonyokért dolgozott, mint az EKA, és átszaggatta a vasfüggönyt, és Európa felé indította az országot, felruházta a demokratikus viszonyok közt újbaloldalisággal a baloldalt.
Úgyhogy kár beleverni a csúfot hogy pufajkás.. :-)
Az az előző rendszer. A váltás után megmutatta igazi énjét, és ezért nem vetjük meg sokan azért hogy akkor oda állt amerre a szél fújt... Egyikőnk se tökéletes de , mind követünk el hibát, de ebből csak oly kevesen hozzuk helyre.
"1995-ben a Bokros csomag nyomorba döntötte a magyar családokat."
Behúzta az MSZP az első fordulót.
"Akkor adták el pl. a közműcégeket ami hatalmas károkat okozott,vagy azért van most annyi fogatlan ember."
Huha, ezt azért levezetnéd, mert én egyáltalán nem látom az összefüggést.
"Bankokra és a multicégekre a nagytőkére kellett volna a terheket rakni ahogyan a Fidesz is csinálta 2010"
Aminek a nagy részét az ügyfelek és vásárlók fizették meg.
"Az 1995. március 12-én bejelentett kiigazítási csomag megmentette az ország fizetőképességét és a rákövetkező években helyreállt a magyar gazdaság megbomlott külső és belső egyensúlya, megteremtve a felzárkózó országokra jellemző gyors gazdasági növekedés újraindulásának alapjait."
Az egyszerű választópolgár ebből semmit sem ért. Ő csak azt látja, hogy két szelettel kevesebb kenyeret ehez, és már a pohár sincs tele vízzel, tehát neki rossz. Ő annyit lát, annyit fog fel, hogy neki egyre rosszabb, ezért a másikra szavaz, hátha.
"a ciklusának végén elintézte, hogy 70 helyett 65 év felett legyen ingyenes az utazás a BKV, Volán illetve a MÁV járatain. Hasonlítsuk már össze ezt a 10 ezer forintos karácsonyi erzsébetutalvánnyal! Utóbbi nevetséges és hosszú távon semmit se ér."
Attól függ kinek. Mert a vidéki, falusi kisnugdíjas, aki egész életében a téeszben robotolt éhbérért, annak 10000Ft igenis sok. Buszra-vonatra úgysem száll (legfeljebb egy évben 3x), hajóra pláne, repülőről azt se tudja mi az. Viszont lesétálhat a kisboltba, és két adag beiglit süthet az unokáknak. Ezekből a nyugdíjasokból több van.
A 75%-os válaszót nézzétek (én is 75%-on vagyok, de ez mellékes, nem magamra célzok).
Ő is csak annyit lát, hogy a Bokros-csomag miatt rosszabb volt neki, azt már nem, hogy utána amiatt tudott talpraállni a gazdaság.
Nagyon sokan ezt látták... És ezért szavaztak a Fideszre.
Rövidlátók voltak és tájékozatlanok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!