Orbánék munkaalapú társadalmat kívánnak létrehozni?
Az oktatásban elég nagy problémák vannak. Az utolsó két évben bejött + 4 óra fakt (22 éves vagyok), és hallottam a panaszkodásokat, hogy általánosban napi 5 tesióra van, az alsósoknak akár 8 órájuk is van, stb.
Megnéztem a volt sulim órarendjét, és aszerint az általános első osztályosoknak napi 9 órájuk van (sajnos ez nem elírás). Mi a francra jó ez, ha nem arra, hogy biorobotokat neveljenek? Mert az ilyen kölykök nem igazán fognak fősulira menni.
9-ediktől 11-edikig 4-5-6-7 óráim voltak, megtaláltam a 10-edikes órarendemet, minden nap 6 órám volt, de első évben még 4 órám is volt. Középsuliban még a napi 6 órára azt mondom, hogy nem olyan rossz, de amit manapság művelnek, az vicc.
Minek kell túlhajszolni szegény diákokat? A napi 4 óra bőven elég lenne, ha nem ilyen hatékonysággal tanítanának.
Nekem általánosban nem volt különleges a napi 7-8 óra sem. Lazának az számított, amikor csak 6 óra volt. Középiskolában szintén előfordult 7. és 8. óra.
Aztán én még bőven a 2. Orbán kormány előtt jártam isibe és nem szakadtam bele. Sőt, azóta lett diplomám is.
Egyébként Orbánék ha munkaalapú társadalmat akarnának létrehozni, akkor olyan adórendszert és egyéb intézkedéseket vezetnének be, ami a dolgozó embereknek kedvezne... viszont amit én látok, hogy itthon csak adócsalással lehet előrébb jutni...
Így szoktatják rá őket a biorobot életmódra.
Munka alapú társadalom? Az embereknek megélhetés és magánélet is kellene nem csak munka. Miért nem megélhetés és magánélet alapú a társadalom? Hátha akkor nem menekülnének sikítozva az emberek innét külföldre?
A szocializmusban a munkakönyv elején is az szerepelt hogy a társadalmi rendünk alapja a munka. Igen ám, de ebből még nem éltek meg az emberek, csak a munkánkból a kedves elvtársak.
Az még semmi, hogy Orbánék. Ha csak ők akarnának, akkor nem is lenne semmi gond, mert a magyarok nem hagynák.
A gond itt az, hogy a legtöbb magyar támogatja őket ebben és éljenzik az ötletet.
Akkor mit csodálkozunk, hogy itt tartunk?
Egyébként 1-2 hete mondta a Kossuth rádióban (vszeg a 180 percben, ott szokott dolgokat mondani), hogy célja a munkaalapú társadalom. Szó szerint mondta ki.
Ez megmagyarázza a középiskolák visszaépítését, hogy nehezítse a főiskolára felvételizés esélyét..
Nem,rabszolgaalapú társadalmat,ahol a földesurat szolgálod.
Előrejutni nem tehetség által,hanem protekcióval és fenéknyalással lehet.
Fejlődésellenes,kommunista társadalmat,ahol akkor is dolgozol,ha nincs értelme,nem termel semmit.
Már nem. Az már megvan.
Csak súlyosbítani kell.
"hogy általánosban napi 5 tesióra van"
Nem túl sok az a napi 5 tesi?
Nem úgy értetted, hogy minden nap van 1, vagy 2 tesi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!