Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A mostani 20-30 évesek belegon...

A mostani 20-30 évesek belegondoltak abba hogy konkrétan addig kell dolgozniuk míg meg nem halnak? Nem lesz nyugdíj stb

Figyelt kérdés
Már most sok olyan ember van aki azelőtt meg hal hogy a nyugdíját elérné. Engem is érinthet ez a téma a magam 25 évével, de ha valóban ez lesz hogy kitolják akár 70 éves korig a munkaviszonyt, akkor inkább váltok egy autópálya matricát, előtte a családnak hagyok egy levelet, meghatalmazást a vagyonomra, és satuféket nyomok egy kamion előtt.
2016. dec. 9. 18:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
36%

Addigra ki fog halni a mai 50-es 60-es generáció,és be fogják vezetni az alapjövedelmet.

Így nem igazán gondolok erre,lehet meg sem élem.

28/F

2016. dec. 9. 20:16
 12/25 anonim ***** válasza:
0%
Büdös brüsszel.
2016. dec. 9. 20:18
 13/25 anonim ***** válasza:
36%

"mivel garantálod hogy a fizetőképessége a forintnak 40 év múlva is az lesz mint most?"

Ezért kell termőfődbe fektetni a dollárt.

2016. dec. 9. 20:22
 14/25 anonim ***** válasza:
37%
Ausztriában dolgozok, szóval nagyon nem aggódok. 25F
2016. dec. 9. 20:25
 15/25 anonim ***** válasza:
24%

"Ausztriában dolgozok, szóval nagyon nem aggódok. 25F"

LOL ez aztán a komoly érv, szerintem aggódj, Ausztriában ez ugyanúgy komoly gond...

2016. dec. 9. 20:27
 16/25 anonim ***** válasza:
37%
Ne aggódj, nem csak a 20-30 évesek gondolnak ebbe bele, hanem a 40-50-esek is. És akkor mi van, ha az ember az élete végéig dolgozik? Nagyapáim is ezt tették, meg az ő apjuk is. Mindegyik hosszú,tartalmas életet élt, és azután halt meg, amikor abba kellett hagyni a munkát. Aki egész életében dolgozott, az nem fog 65 évesen lefeküdni a TV elé várni a halált. Persze hozzá kell tenni, hogy ez akkor működik, ha az ember szereti azt amit csinál, és már 70 évesen nem kell a 30-asokkal versenyezni. Ha olyan munkát végzel amit nem szeretsz, akkor ez belső konfliktust fog generálni benned, ez pedig szép lassan kikezdi az egészségedet, és nagyon nem kell a nyugdíjaddal törődnöd, mert úgysem éred meg. Én tapasztalatból, és a környezetem tapasztalatából mondom, hogy nem a munka, hanem a szar munka nyírja ki az embert.
2016. dec. 9. 20:44
 17/25 A kérdező kommentje:

Ez a magánnyugdíj is csak egy luxus opció. Nyilván nem azoknak lett kitalálva akiknek egy 150e ft-os kereset arra elég hogy magát fenntartsa, a kutyáját/macskáját nevelje, a számlák rendezve legyenek, és normális autót használjak.

Ha keresnék havi 500at, akkor meg fel sem merült volna ez a kérdés, ám igen sok embert érint rajtam kívül.

2016. dec. 9. 20:56
 18/25 anonim ***** válasza:
93%

"25 évesen még van jó pár évtizeded arra, hogy összehozz annyi pénzt, amennyire szükséged lesz, ha nem lesz állami nyugdíj. "

Ja, dugom a párnám alá a pénzt, aztán jön egy infláció s szart se fog érni... S ott leszek 60 évesen a fiatalkori fizuimmal amiből mehettem volna élni, de helyette bedugdostam a párna alá, s most semmire nem jó... Inkább nem játszok ilyen játékot.

2016. dec. 9. 21:11
 19/25 anonim ***** válasza:
28%
És most kövessünk el harakirit?
2016. dec. 9. 21:15
 20/25 anonim ***** válasza:
63%

A magánynugdíj mit ér akkor ha nincs demográfia?

A fekete afrikaiak meg az arabok fognak eltartani téged öreg korodban???

Szerintem szakképzet utánpotlás nélkül nincs hova befektetni.

2016. dec. 9. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!