A mostani 20-30 évesek belegondoltak abba hogy konkrétan
addig kell dolgozniuk míg meg nem halnak? Nem lesz nyugdíj
stb
Figyelt kérdés
Már most sok olyan ember van aki azelőtt meg hal hogy a nyugdíját elérné. Engem is érinthet ez a téma a magam 25 évével, de ha valóban ez lesz hogy kitolják akár 70 éves korig a munkaviszonyt, akkor inkább váltok egy autópálya matricát, előtte a családnak hagyok egy levelet, meghatalmazást a vagyonomra, és satuféket nyomok egy kamion előtt.
25 évesen még van jó pár évtizeded arra, hogy összehozz annyi pénzt, amennyire szükséged lesz, ha nem lesz állami nyugdíj. Ne abból indulj ki, hogy most keveset keresel, hiszen nyilván nemrég kezdtél el még dolgozni. Meg aztán ha lesznek gyerekeid, valószínűleg nem hagynak éhen halni. Mi el sem tudjuk képzelni az életünket állami nyugdíj nélkül, pedig évszázadokon keresztül megvoltak nélküle az emberek, viszonylag új - bár sajnos előreláthatólag rövid életű - találmány.
2016. dec. 9. 19:22
2/25 anonim válasza:
Erre való a magán nyugdíj illetve, hogy megfelelően csoportosítsd a pénzed, ha szar az ország szociális hálója, akkor nem hisztizni kell hanem megoldani. Vagy magadnak egyénileg vagy beszállsz a politikába és megpróbálod helyrehozni a nagyképet. Amúgy meg kuss.
2016. dec. 9. 19:23
3/25 anonim válasza:
remélem hamarosan összeomlik ez a rendszer.egyre kevesebb emberi munka kell és egyre több fölösleges kacatot állítanak elő,már most nincs vevő az összes mocsokságra.
2016. dec. 9. 19:25
4/25 anonim válasza:
3# semmi bajom nem lenne azzal, hogy 65 éves koromig kell dolgoznom, ha minden évben otthon lehetnék a családommal ünnepekkor mindenképp, de ezen felül még legalább 3-4 hetet. Német ismerős minden évben nyáron ( júliusban vagy augusztusban ) elmegy egy hónapra szabadságra és lakókocsival járkálja be Európát. Én is ezt szeretném, csak nekem se szabadságom, se pénzem nincs hozzá.
Ha kapnék évente 35 nap szabadságot, amit úgy osztok be ahogy akarok ( még ha szabályozva van, hogy egy huzamban max 2 hetet vehetek ki, akkor is ), illetve jó fizetésem lenne, amiből meg tudom tenni, hogy szabadságra megyek akár külföldre, nem panaszkodnék, nem lenne bajom a magas nyugdíj korhatárral. De nem ez van.
2016. dec. 9. 19:25
5/25 Lazy Lover válasza:
igen bele... de azon imádkozok hogy ne érjem meg azt a kort
2016. dec. 9. 19:26
6/25 anonim válasza:
18 éves korom óta van nyugdíjbiztosításom, úgyhogy igen, gondoltam rá.
2016. dec. 9. 19:34
7/25 anonim válasza:
Mi a biztosíték, hogy a nyugdíjbiztosítást nem veszi el újra az állam? Feltéve, ha most van annyi jövedelmed, hogy tudsz is félre tenni. Ez csak keveseknek opció.
2016. dec. 9. 19:43
8/25 anonim válasza:
Jó, akkor ne tegyünk semmit, csak sírjunk, hogy szar az élet. Attól biztos jobb lesz.
2016. dec. 9. 19:47
9/25 anonim válasza:
#3: "25 évesen még van jó pár évtizeded arra, hogy összehozz annyi pénzt, amennyire szükséged lesz, ha nem lesz állami nyugdíj."
Aha, értem. És ha még gyűjti (gyűjtöm) a pénzt ha tudok félreteszem, mivel garantálod hogy a fizetőképessége a forintnak 40 év múlva is az lesz mint most? Vagy az euronak, dollárnak. És akkor végül is mi az Istennek fizetünk járulékokat az államnak?
2016. dec. 9. 19:50
10/25 anonim válasza:
" kitolják akár 70 éves korig a munkaviszonyt,"
Vajon mostani 20-30 évesek hány % fogja megélni 70 éves kort?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!