Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti hogyan készültök fel a...

Ti hogyan készültök fel a nyugdíjas évekre?

Figyelt kérdés
Én igaz még csak 38 éves vagyok, de egyre inkább foglalkoztat ez a kérdés. Nettó 130 ezret keresek, ebből nem igazán tudok félretenni. Előtakarékoskodás pedig jól jönne az idős évekre, amikor már nem tudok majd dolgozni. Ti hogyan terveztek az idős korra?

2016. nov. 27. 14:46
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva sehogy. Vigyázok az egészségemre, hogy életem végéig el tudjam tartani magam, és imádkozom a hirtelen halálért, hogy ne maradjak senki nyakán, amikor már nem vagyok képes eltartani magam.
2016. nov. 27. 14:54
 2/38 anonim ***** válasza:
48%
Sehogy. Nehogymár én erőlködjek ezen. Az állam kötelessége a nyugdíj perkeles.
2016. nov. 27. 14:56
 3/38 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Már ásom a gödröt a kert végében... :-D

Viccen kívül: Sok mindenben nem tudok felkészülni. Számot tevő megtakarításaim nincsenek, jelentős vagyonom nincsen, és bár fizetem a nyugdíj járulékot (tudom, már nem járulék hanem adó) sokat nem várok az egyre inkább csődbe hajló nyugdíjrendszertől.

Remélem, a gyerekeim majd nem fognak magamra hagyni. A segítségükkel szerintem meglesznek a megfelelő életkörülményeim vén koromra is.

Ha ugyan megérem...

2016. nov. 27. 15:00
 4/38 A kérdező kommentje:
Nekem nincsenek gyerekeim. Még persze nem kizárt, hogy lesznek valaha, de eddig úgy jött ki a lépés, hogy nem alapítottam családot még. A betegséggel kapcsoaltban én is reménykedem, hogy ha meghalok, az valami hirtelen lefolyású halál lesz, mert nem is lenne kire támaszkodnom. Apám hosszú ideig betegeskedett mire meghalt. Rákos volt. Több évig küszködött a betegséggel, de sajnos elvitte, bár talán jobban járt volna, ha ez hamarabb bekövetkezik nála.
2016. nov. 27. 15:06
 5/38 anonim ***** válasza:
20%
Keresek támogatót...
2016. nov. 27. 15:10
 6/38 anonim ***** válasza:
81%

Nem áll szándékomban abbahagyni a munkát, az a helyzet, s nem akarok alkalmazottként sem dolgozni, így ezt nem is kell megtennem. A génjeim jók, fizikailag és szellemileg bizonyára okés leszek 100 évesen is. Ha jól csinálom, nem kell dolgoznom napi sok órában már korábban sem.

Ha nem tudok dolgozni, nem akarok élni sem. Pedig Guiness-rekordot akarok dönteni hosszúéletűségben :D Szerintem tini korom óta kondicionálom magam rá, hogy ahogy a felnövést, úgy az öregedés zavaróbb dolgait is kihagyom. Gének, jó életmód, nagyon erős hit, némi szerencse, ez azért sokat számít.

2016. nov. 27. 15:12
 7/38 A kérdező kommentje:

"Keresek támogatót..."

Hát, engem a két szép szememért nem hiszem, hogy bárki támogatna, persze ha nő lennék, úgy talán más lenne a helyzet...

2016. nov. 27. 15:12
 8/38 anonim ***** válasza:
100%

"Hát, engem a két szép szememért nem hiszem, hogy bárki támogatna, persze ha nő lennék, úgy talán más lenne a helyzet"

Sok idős embernek nincs rokona,aki csak egy kis szeretetre és törődésre vágyik.

2016. nov. 27. 15:14
 9/38 anonim ***** válasza:
90%

Nekem sem lesz utódom.

De az biztos,hogy nem az állam fog utánam örökölni.

2016. nov. 27. 15:15
 10/38 anonim ***** válasza:
100%
Én majd felakaszkodom.
2016. nov. 27. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!