Ti hogyan készültök fel a nyugdíjas évekre?
"Az állam kötelessége a nyugdíj perkeles."
Nem! Magadnak kell gondoskodnod róla, erre felé megy a világ! Ha nem gondoskodsz magadról, nagy gondban leszel később!
Sajnos az öngondoskodás nem működőképes ilyen nagy vagyoni különbségek mellett.
Pláne úgy nem,ha mellette még most is vonnak járulékot az emberektől a mostani nyugdíjasok kifizetése miatt.
A rendszerrel van baj.
Van ugyan némi pénz az önkéntes nyugdíjszámlámon, de hasonló keresetű vagyok, szóval kb. 1-2 hónapra elég az a havi párezer forint, amit ma befizetek.
Igazából csak lelkileg tudok felkészülni, megpróbálom magam hozzászoktatni a gondolathoz, hogy majd nagyon szűkösen fogok élni.
Először is érjem meg, 41 vagyok, nem vagyok én öreg, de azért már nem gyerek.
Én ugyan jól keresek, de mindig minimálbérre voltam bejelentve, ebbe sok beleszólásom nem volt.
Próbálok javakra félretenni, van három ingatlanunk, azokat hacsak valami nagy gáz nem lesz, soha nem adjuk el, sőt azért még elér a vénség még ezt - azt össze akarok szedni.
Szándékomban áll olyan külföldi bejelentésű állást találni, ahol rendesen bejelentenek. Ha nem lesz magyar, akkor lesz labanc vagy fricc nyugdíjam.
"de a MANYUP eltűnésével komoly bajba kerültek emberek, csak még nem érzik"
Na ne viccelj! Nekem volt önkéntes nyugdíjpénztáram is meg magánynyugdíjpénztáram is, a legelső pillanattól, ahogy lehetett. De aztán adtak-vettek engem a fejem felett, több pénztárat megjártam, mint ahány naptári év volt, de erről engem mindig csak utólag értesítettek. És a slusszpoén az, hogy 0, azaz nulla forint hozam volt rajta.
Ha manyupos lennék, még ott sem tartanék, ahol az állami nyugdíjból fogok.
Örülök, hogy Orbán kifüstölte őket, a világ legnagyobb szélhámossága volt az egész. (Azóta már több EU tagállamban szintén kifüstölték őket.)
"Örülök, hogy Orbán kifüstölte őket, a világ legnagyobb szélhámossága volt az egész. (Azóta már több EU tagállamban szintén kifüstölték őket.)"
És azért, vagy akkor nem voltál felháborodva, amikor Orbán létrehozta a MANYUP-ot?
Másodszor: ha annyira rossz volt, akkor miért nem adta vissza az embereknek a pénzüket? Ha csak a rendszer felszámolása volt a cél. Sok embernek köddé vált a pénze vele ... volt pénz nincs pénz, pedig azt mindenkinek a fizetéséből vonták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!