Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti hogyan készültök fel a...

Ti hogyan készültök fel a nyugdíjas évekre?

Figyelt kérdés
Én igaz még csak 38 éves vagyok, de egyre inkább foglalkoztat ez a kérdés. Nettó 130 ezret keresek, ebből nem igazán tudok félretenni. Előtakarékoskodás pedig jól jönne az idős évekre, amikor már nem tudok majd dolgozni. Ti hogyan terveztek az idős korra?

2016. nov. 27. 14:46
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

"#29-es. Boztos akadnak olyanok is akiket mondasz, de nem hinném, hogy ők olyan jelentős számban lennének. "

Többen vannak, mint gondolnád! Sajnos. De olyan, aki nem takarékoskodik nyugdíjas éveire, az 10-ből 9.

Az egészségügyi ellátásról meg annyit, hogy rokkantak is szép számmal vannak, akik csak papíron azok. Kiszáll a terepjáróból, kiteszi a rokkantkártyát az ablakba és elszalad. Fittebb, mint én esküszöm. Mindent felülvizsgálnám és csak annak adnék ellátást, akinek tényleg szüksége van rá. Amerikában, akinek nincs biztosítása az vagy fizet helyben, vagy mehet Isten hírével, de ingyen nem kezelgetnek senkit, az is biztos.

2016. nov. 28. 08:00
 32/38 anonim ***** válasza:
100%
24:Miért lenne szürreális? Legfeljebb majd csökken az átlagéletkor. Amúgy sem biztos, hogy jó mdgérni azt az életkort, amikor már az ágyból sem bírsz felkelni. De például, mindkét amerikai elnölelölt, 70éves volt. Sokan dolgoznak még 70-80 évesen a földeken, vagy viszik a családi vállalkozást, stb. Persze vannak olyanok is, akik, már 30 évesen azt számolgatják, hogy mennyi van még a nyugdíjig.Erre mondta egy ismerősöm: minek? Azután már csak a halál van.
2016. nov. 28. 10:15
 33/38 A kérdező kommentje:

"Miért lenne szürreális? Legfeljebb majd csökken az átlagéletkor. Amúgy sem biztos, hogy jó mdgérni azt az életkort,"

Ezt az SS-ék se gondolhatták másképp. Még szerencse, hogy most 2016-ot írunk,bár sokan még mindig a 30-as években ragadtak úgy látom.

2016. nov. 28. 10:26
 34/38 anonim ***** válasza:
#33: Valamit vagy nagyon félreértettél, vagy tudatosan félremagyarázol. És semmi olyanra nem gondoltam, amit az általad említett "úriemberek" gondolhattak. Laírom lassan, hogy értsed: szerintem, van a létezésnek egy olyan foka, ami már nem feltétlenül nevezhető életnek. Amikor már egyáltalán nem tudsz gondoskodni magadról, amikor már tán nem is tudsz magadról, stb. Én örülnék, ha nem érném meg ezt az állapotot és szerintem, sokan vannak ezzel így. Viszont, szerintem még csak utalást se tettem arra, hogy bárki másnak az életéről, haláláról, más döntsön.
2016. nov. 28. 15:55
 35/38 anonim ***** válasza:

Azért nem tudnak kimozdulni,mert tönkre vágták magukat,az elmúlt 40 évben,napi 8-10 óra robotolással.

Ha kevesebbet dolgoztak volna,akkor jutott volna idejük egészséges élni.És nem strpaálódtak volna le annyira.

2016. nov. 28. 16:05
 36/38 anonim ***** válasza:
#35: Vannak ilyen emberek is, de nem merném azt mondani, hogy ez az általános ok.
2016. nov. 28. 16:12
 37/38 anonim ***** válasza:
Sok viagrát spájzolok be.
2016. nov. 28. 23:25
 38/38 Dudok Andrásné ***** válasza:
Én nem rég vagyok nyugdijas, de szerencsére az egészségem kiváló és folytatom a vállalkozásom.igaz nehéz nóként a minusz 15 fokban meg a plusz 40 ben kint lenni, de mivel 46 év munkaviszonnyal csak 63 ezer a nyugdijam muszály és persze itthon sem tudnék meglenni mindennap hisz 16 éves korom ota dolgozok.De a te helyedben lakástakarékot váltanék, vennék majd olyan lakást, amit kiadhatnék majd albérletbe.Fő hogy ne legyen semmi adósságod nyugdijas évedre. Már az is segitség.Voltak a családban biztositások, de nem sok érők. 4 gyerekem van te korodbeliek és csak ezek a járható utak szerintem.
2016. nov. 29. 09:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!