Miért is baj a gondoskodó állam?
Nem értem, hogy mi vele a probléma.
Sokan mondják, hogy rettenetes, de szerintem éppen ez lenne a cél, hogy minél egyszerűbbé és élvezhetőbbé válna az életünk.
Ott van például a skandináv modell a maga gondoskodó államával és semmi baj nincs vele. Miért is probléma ez?
"és egyébként a saját szinteden mennyire veszel részt ilyen tevékenységekben?"
Kutató-fejlesztő mérnökként dolgozom és napi akár 16-18 órát is a munkámra fordítok, beleértve odahaza is és legtöbbször heti hét napot is. A szüleim meg évi 365 napot robotoltak a TSZ-ben hasznos termelőmunkában. És te?
"Tsz meg a hasznos termelőmunka :)"
Próbáld ki egy napot. Hajnali háromkor kezdődik a mezőgazdaságra jellemző kemény munka, mondjuk állatok gondozása, elletése, stb. Beleértve a hétvégéket és ünnepnapokat is. Úgy fogsz dönteni hogy inkább visszamész a TESCO-ba eladónak mert eladni könnyebb az árut mint megtermelni.
11-es,és mikor élsz?:)
Én már többször leírtam itt.A 8 órán felüli munka után nem szednék adót,mindenki annyit robotol,úgy teszi tönkre az egészségét,ahogy az neki jól esik,de másoktól ne várja el ezt!
Akinek luxusautó,luxusház,luxusnyaralás kell,azok robotoljanak 16-18 órában!
De aki megelégszik egy átlagos élettel,azok ne dolgozzanak azért 12 órát,hogy mások jobban éljenek.
Ja,és ha 16-18 órát dolgozol,akkor jó eséllyel terhet fogsz jelenteni az egészségügynek.
Szív-és érrendszeri betegségek,állandó ülőmunka,semmi sportolás.
Nem tudom mi értelme az életnek,ha csak gyűlik a számlán a pénzed,de az egészséged oda lesz...
a probléma azzal van,hogy sokan nem akarnak 16-18 órát dolgozni a luxusért,hanem mások bőrén akarnak meggazdagodni.
Olyan embereket,akik 12 órát dolgoznak,de kb annyi éreznek belőle mintha napi 4 órát dolgoztak volna,annyi elismerés anyagilag...
Még mások akik semmit nem csinálnak nekik dől a lóvé.
Ezért igazságtalan a rendszer.
"a probléma azzal van,hogy sokan nem akarnak 16-18 órát dolgozni a luxusért,hanem mások bőrén akarnak meggazdagodni."
Erre akartam én is kilyukadni, nem arra hogy mindenki dolgozzon 16-18 órát. Amúgy régen például a TSZ-ben nem a luxusért dolgoztak évi 365 napot vagy napi 8 óránál többet, hanem a diktatúra kényszeréből és viszonylag alacsony fizetésért.
Azt utálom én is amikor egyesek mások munkájából gazdagodnak, élősködnek különféle ravasz trükkökkel. Például szándékosan alacsonyan tartott bérekkel, indokolatlanul magas adókkal ami a haveri kaptalizmus magánzsebeiben köt ki, stb. Ha az ország a lehető legigazságosabb lenne akkor akár ott tartanánk ahol a skandináv országok vagy bármelyik fejlett nyugati állam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!