Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon mikor vezetik...

Magyarországon mikor vezetik be a 35 órás munkahetet?

Figyelt kérdés

Jelenleg ugyebár 40 órás.

Ami meglehetősen elavult, nem a 21. századba való.

Ezt kellene lecsökkenteni heti 35 órára.Azaz napi 8 helyett 7 órát kellene dolgozni.

Franciaországban már 2000-ben bevezették.Tehát több, mint 16 éve.A 80-as évek óta spekuláltak rajta, de csak 20 évvel később vezették be.És milyen jól tették.

Sőt, nem opcióként vezették be, hanem kötelezőként.Nem mannyoghattak a cégek, hogy náluk márpedig 40 órás legyen.

A franciáknál sok helyen új munkahelyek is születtek emiatt.

Ugyanis, vannak munkák amiket 8 órában is alig lehet megcsinálni.Így most ezt kettő csinálja, de egyiknek sincs kitaposva a bele.

2016. dec. 3. 20:44
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
96%

"Remélem soha. Vagy ha igen, akkor kevesebb a pénzed is értelemszerűen. USA-ban pl. ma már nagyon kevesen dolgoznak a klasszikus 9-5-ig munkaidőben. Egy átlag amerikai simán lenyom 50-60 órát egy héten. Persze meg is éri. Én pl. heti 70 órát dolgoztam. Te döntesz! Vagy dolgozol és megélsz, vagy lébecolsz és éhen halsz. Aki ilyen kérdést egyáltalán felvet, annak aztán lehet "munkamorálja"

Ez nem munkamorál,hanem kizsákmányolás.

Tudod van egy mondás,nem azért élünk,hogy dolgozzunk,hanem azért dolgozunk,hogy éljünk.

Miféle élet az,ahol egész nap,40 évig dolgozol,azért,hogy a felső tízezer még jobban éljen?

Pont az ilyen beteg társadalmakkal van a baj,mint Japán,nem követni kellene őket,hanem lenézni.

Szenvedni születtünk erre a Földre vagy élni?

2016. dec. 4. 02:48
 22/30 anonim ***** válasza:
92%

Svédo-ban már csak 30 óra, Németben, Ausztriában 36 óra.

Jó lenne, ha itt is bevezetnék. Egy felnőtt ember nem tudja odarakni magát 100% figyelemmel napi 8 órában.

2016. dec. 4. 07:31
 23/30 anonim ***** válasza:

nem tudom te merre dolgozol de nekem 56 órás a munkahetem

ha nem tetszik ki is vagy rúgva

persze a +16 órát alapbérbe számolják el ha nem tetszik el lehet menni

ne gyere a törvényekkel, magyarországon évek óta csak papíron létezik

2016. dec. 4. 07:47
 24/30 anonim ***** válasza:
0%

"Egy felnőtt ember nem tudja odarakni magát 100% figyelemmel napi 8 órában."

Hát az egy nagyon vacak egy felnőtt ember, aki nem tud akár egyvégtében 8 órát odafigyelni.

2016. dec. 4. 08:54
 25/30 anonim ***** válasza:

"Hát az egy nagyon vacak egy felnőtt ember, aki nem tud akár egyvégtében 8 órát odafigyelni."

Vicces ezt pont tőled hallani. Sofőröknél nagyon szigorúan veszik, hogy ne vezessen az ember napi X óránál többet, és azt is csak a pihenőidők betartásával. Ha olyan szisztémában dolgoztattak volna engem, ahogy egy sofőrt szokás, marhára nem zavart volna a dolog.

2016. dec. 4. 09:37
 26/30 anonim ***** válasza:
0%

25.

Napi 9 (10) órát vezethet egy kamionos, de nem csak vezetésből áll a munka, a gyakorlatban 13 - 15 óra a napi munkaidő. A

De a 9 órát is le szoktuk nyomni egy db, 45 perces pihenővel 4.5 óra, 45 perc, 4.5 óra.

Ezért röhögök a 8 órán. Nyilván van olyan foglalkozás, ahol ez is komoly lehet, de nehogy már kifogjon egy átlagos munkánál 8 óra egy felnőtt emberen.

2016. dec. 4. 10:06
 27/30 anonim ***** válasza:
67%
Majd ha az embereknek nem lehet lenyomni a torkán a munkaalapú társadalmat, hanem igény lesz a jóléti társadalomra, meg a tudásalapúra. Majd ha az fog dolgozni akinek kell, és szüksége van rá, és majd ha a munkahely piac valóban a társadalomhoz mért lesz , minden szempontból.
2016. dec. 4. 12:27
 28/30 anonim ***** válasza:

Hát,én őszintén bevallom,hogy 3-4 óra után eléggé elfáradok mentálisan,szellemileg,ha használom folyamatosan az agyam,és onnan romlik a teljesítményem.

Ez a tanulásnál is így volt,hiába akartam 3-4 óra után még tanulni,hajnalban is,ha már nem fogadta be az agyam az információt.

Egyszerűen az agy nem arra lett "beprogramozva",hogy napi 8 órát folyamatosan üzemeljen,terhelés alatt legyen.

2016. dec. 4. 13:05
 29/30 anonim ***** válasza:
Jó,persze egy biztonsági őr,ha 8 órából 7 és felet sétál,az lehet nem fárad el,szellemileg,de a lábai neki is elfáradnak:D
2016. dec. 4. 13:06
 30/30 Vazul1972 ***** válasza:
100%
Remélem, csak akkor, ha heti35 munkából, illetve az azért kapott bérből, meg lehet élni. Szóval, nem mostanában.
2016. dec. 5. 02:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!