Mennyi embert gyilkoltak meg a felkelők 1956-ban?
"Az 56'osok nem felkelők, meg lázadók, hanem forradalmárok, szabadságharcosok voltak. Nem tudom mennyi szovjet katonát és ÁVH-s patkányt gyilkoltak meg."
Tisztelt disszidens"úr"!
Mielőtt butaságokat fröccsög nem ártana tájékozódnia...
Ha nem esik le az aranygyűrű az ujjáról próbáljon meg az alább jelzett oldalra kapcsolni és miután FIGYELMESEN elolvassa remélhetőleg magába néz és szégyelli magát!
Összesen kettőt. Két ávóst lincseltek meg Budapesten a Köztársaság téren.
Később a harci cselekményekben elestek orosz katonák, nem tudjuk hányan, nem olyan sokan. De a harci cselekmény más kategória, mint a gyilkolás, ilyen áldozatok voltak mindkét oldalon.
A büdös bunkó bolsi magyarok viszont nem vettek részt ezekben a harcokban. Ők kivárták, amíg az oroszok leverik a forradalmat, és utána kezdték el mészárolni a lakosságot.
A kérdező tudatosan hazudik.
1956 forradalom és szabadságharc volt az elnyomó és egy napig nem legitim kommunista rendszer és a szovjet megszállás ellen.
Voltak lincselések, de ezek száma elenyésző, kb. 30 főre tehetők, ezek többsége karhatalmista volt.
Egy helyütt "tolták túl" a felkelők kicsit, az a Köztársaság téren lezajlott ostromnál volt, ott valóban brutálisan jártak el elfogott karhatalmistákkal. De ne feledjük, ez már a Kossuth tér után történt és ott százával lőtték halomra a civileket, érthetően felhevült volt a közhangulat az AVH ellen.
Szovjet veszteség kb. 700 fő és 50 körüli tank volt, de ezek agresszorok voltak és a harcokban felkelők mellett reguláris magyar egységek is részt vettek.
A magyar kormányfő, Nagy Imre elhíresült rádióbeszédében bejelentette, hogy a szovjet seregek megtámadták Magyarországot. Joggal védekeztünk tehát.
Tisztelt disszidens"úr"!
"Mielőtt butaságokat fröcsög nem ártana tájékozódnia..."
Én nagyon tájékozott vagyok és nagy történelmi tudású ember vagyok. Ellenben te egy ostoba, provokátor vagy kérdező.
"Ha nem esik le az aranygyűrű az ujjáról próbáljon meg az alább jelzett oldalra kapcsolni és miután FIGYELMESEN elolvassa remélhetőleg magába néz és szégyelli magát!"
Nem hordok gyűrűket, se más ékszert, mert nem vagyok nő, se homoszexuális. Nincs rá okom, hogy szégyelljem magam, mert soha életemben nem bántottam még senkit. A nagyszüleim egyébként utálták a nyilasokat, meg az ÁVH-t is és nem egyik papám se volt köztörvényes, nyilas gyilkos. A forradalom idején se öltek meg senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!