Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyi embert gyilkoltak meg...

Mennyi embert gyilkoltak meg a felkelők 1956-ban?

Figyelt kérdés
2016. dec. 3. 10:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
40%
Az 56'osok nem felkelők, meg lázadók, hanem forradalmárok, szabadságharcosok voltak. Nem tudom mennyi szovjet katonát és ÁVH-s patkányt gyilkoltak meg.
2016. dec. 3. 11:00
 2/15 A kérdező kommentje:

"Az 56'osok nem felkelők, meg lázadók, hanem forradalmárok, szabadságharcosok voltak. Nem tudom mennyi szovjet katonát és ÁVH-s patkányt gyilkoltak meg."

Tisztelt disszidens"úr"!

Mielőtt butaságokat fröccsög nem ártana tájékozódnia...

Ha nem esik le az aranygyűrű az ujjáról próbáljon meg az alább jelzett oldalra kapcsolni és miután FIGYELMESEN elolvassa remélhetőleg magába néz és szégyelli magát!

[link]

2016. dec. 3. 11:04
 3/15 anonim ***** válasza:
78%

Összesen kettőt. Két ávóst lincseltek meg Budapesten a Köztársaság téren.

Később a harci cselekményekben elestek orosz katonák, nem tudjuk hányan, nem olyan sokan. De a harci cselekmény más kategória, mint a gyilkolás, ilyen áldozatok voltak mindkét oldalon.

A büdös bunkó bolsi magyarok viszont nem vettek részt ezekben a harcokban. Ők kivárták, amíg az oroszok leverik a forradalmat, és utána kezdték el mészárolni a lakosságot.

2016. dec. 3. 11:21
 4/15 anonim ***** válasza:
83%

A kérdező tudatosan hazudik.

1956 forradalom és szabadságharc volt az elnyomó és egy napig nem legitim kommunista rendszer és a szovjet megszállás ellen.

Voltak lincselések, de ezek száma elenyésző, kb. 30 főre tehetők, ezek többsége karhatalmista volt.

Egy helyütt "tolták túl" a felkelők kicsit, az a Köztársaság téren lezajlott ostromnál volt, ott valóban brutálisan jártak el elfogott karhatalmistákkal. De ne feledjük, ez már a Kossuth tér után történt és ott százával lőtték halomra a civileket, érthetően felhevült volt a közhangulat az AVH ellen.

Szovjet veszteség kb. 700 fő és 50 körüli tank volt, de ezek agresszorok voltak és a harcokban felkelők mellett reguláris magyar egységek is részt vettek.

A magyar kormányfő, Nagy Imre elhíresült rádióbeszédében bejelentette, hogy a szovjet seregek megtámadták Magyarországot. Joggal védekeztünk tehát.

2016. dec. 3. 11:22
 5/15 anonim ***** válasza:
81%
Az 56-osok Szabadságharcosok voltak, nem köztörvényes bűnözők. Amúgy a Politikai Rendészeti Osztály, későbbi nevén Államvédelmi Osztály, majd Államvédelmi Hatóság emberei között volt sok egykori nyilas. Nem a Szabadságharcosok gyilkoltak meg 1948-1956. között ártatlanokat, hanem az ÁVH emberei. Az ÁVH gyilkosai között voltak, akik 1944. őszén még a nyilas zászló alatt meneteltek és zsidókat lőttek a Dunába. Ezekből lettek később a kommunista diktatúra idején az ÁVH-sok.
2016. dec. 3. 11:26
 6/15 anonim ***** válasza:
75%

Tisztelt disszidens"úr"!

"Mielőtt butaságokat fröcsög nem ártana tájékozódnia..."

Én nagyon tájékozott vagyok és nagy történelmi tudású ember vagyok. Ellenben te egy ostoba, provokátor vagy kérdező.

"Ha nem esik le az aranygyűrű az ujjáról próbáljon meg az alább jelzett oldalra kapcsolni és miután FIGYELMESEN elolvassa remélhetőleg magába néz és szégyelli magát!"

Nem hordok gyűrűket, se más ékszert, mert nem vagyok nő, se homoszexuális. Nincs rá okom, hogy szégyelljem magam, mert soha életemben nem bántottam még senkit. A nagyszüleim egyébként utálták a nyilasokat, meg az ÁVH-t is és nem egyik papám se volt köztörvényes, nyilas gyilkos. A forradalom idején se öltek meg senkit.

2016. dec. 3. 11:36
 7/15 anonim ***** válasza:
A harci cselekményekben voltak áldozatok, gyilkosság viszonylag kevés volt. De a forradalom leverése után sem lőtték halomra a forradalmárokat. Kb. 300 főt végeztek ki. De ez minden levert forradalom után így szokott lenni. Nagy Imre pedig vérkommunista, padlást lesöprető köpönyegforgató volt, aki sok kulák tönkretételéért, haláláért volt felelős és a tárgyalása alatt végig remélte, hogy a Kreml-béli barátai megmentik.
2016. dec. 3. 11:36
 8/15 anonim ***** válasza:
Az én őseim becsületes emberek voltak. Én is becsületes ember vagyok. Továbbá nem vagyok disszidens úr. Ha tudni akarod kérdező, nekem az összes rokonom Magyarországon élt 1956. előtt és után is. Egy rokonom se ment el az USA-ba, vagy Ausztráliába sok más magyarral ellentétben. Én is Magyarországon egy Mátranovák nevű faluban élek. Tehát nem vagyok disszidens.
2016. dec. 3. 11:44
 9/15 anonim ***** válasza:
Bocs kérdező, de én inkább hiszek a saját rokonságomnak, mintsem valamilyen ideológiát követő, vagy konfliktust szító blogoknak, hírportáloknak, amik tudatosan csinálják ezt a nézettség kedvéért.
2016. dec. 3. 12:23
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Kb. 700 szovjet halt meg az egyik oldalon, 3 000 magyar a másikon + 3 000 civil halt meg a harcok során.
2016. dec. 3. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!