Miért nem jártok szavazni?
Egy kis egyéni felmérést szeretnék csinálni. Szeretném megérteni ezen emberek gondolkodását.
Leginkább az érdekelne, hogy aki nem jár, vagy azt tervezi, hogy 2018-ban nem megy el szavazni, azoknak melyek a legfőbb indokaik?
Illetve milyen körülmények között, milyen esetben mennének el? Minek kéne bekövetkezni, hogy meggondolják magukat?
#9-tol errefele leirtak a konkret okokat amiert nem megyek.
Mert tenyleg nincs ertelme, meg olyan politukus nem volt aki valamit letett volna az asztalra, igy a valasztas csak a kisebb rosszrol szol.
Illetve milyen körülmények között, milyen esetben mennének el? Minek kéne bekövetkezni, hogy meggondolják magukat? - Roppant egyszeru: pozitiv pelda. Ha a mandatuma alatt nem csak lopna meg a nagykutyak hatsojat nyalna, es tenyleg bevaltana minden igeretet, akkor meggondolnam... De a szavazatom meg akkor sem 100%.
Ha már az ide írogató embereket hozod fel példaként, mint joggyakorló magyar állampolgárokat, megfigyelhető, hogy a Fidesznek, mint jelenlegi kormánypártnak eléggé vegyes a népszerűsége. Ráadásul rengeteg közte a troll, akik a vita kedvéért szándékosan provokáló kérdéseket vagy válaszokat írnak. Erre áll fel a kukijuk. Szóval a helyedben nagyon óvatosan kezelném azt a tényt, hogy milyen emberek írogatnak a politika rovatba. Általában akik le vannak csúnyán pontozva, azok írják a legértelmesebb dolgokat. Az igazságot...
Miért nem járok szavazni? Mert felesleges. Addig, amíg havi 1000 Ft alacsonyabb rezsiszámlával el lehet kábítani a legaktívabb szavazókat, a nyugdíjasokat, akik kezet csókolnak az aktuális miniszterelnöknek, nem lesz változás sajnos. Akik nem mennek el szavazni, legtöbbször azért nem, mert nem látnak igazi választási lehetőséget. Szavazzak a kevésbé rosszra? Az, aki LMP-re, meg ilyen kis pártokra szavaz, félreszavaz, és igazából csak a saját lelkét nyugtatja meg, "én legalább elmentem szavazni", de kb. bele sem szólt az eredménybe...
Én is annyiszor megkaptam már azt, hogy "ha nem mész el szavazni, nincs jogod panaszkodni!". De ebben hol van a logika? Azért nem mentem el szavazni, mert semelyik pártot nem találtam alkalmasnak kormánypártnak. Egyébként csak úgy mellékesként, azzal, hogy nem megyek szavazni, panaszkodni nekem van jogom, mert én tényleg nem ezt akartam.
Egyébként ahogy elnézem, teljesen mindegy, kire szavaz itt az, aki elmegy szavazni. A nagy piros fehér zöld f.a.s.z. továbbra is b.a.s.z.n.i. fogja a s.e.g.g.ü.n.k.e.t. nap mint nap.
Sosem voltam szavazni, épeszű ember nem megy el szavazni. Gyerekként nem ezt a példát láttam, a nagyszülőktől és a szüleimtől sem; éltek a szavazójogukkal. Torgyán volt a favorit, aki humort vitt a politikába. Személy szerint azt hittem humorista, mert a nagyapám mindig nevetett a nyílatkozatain.
Ezt a kivételes humorérzéket Gyurcsány Ferenc miniszterelnökben éreztem annakidején, amikor a nyilatkozatait mindig vastag mappával a hóna alatt tette, annak a látszatát keltve, hogy kormányoznak.
Ha valami reális esélyt látnék a Jobbik győzelmére, akkor talán elmennék, több a talánnál 80%.
De én úgy vagyok ezzel, hogy nem várhatom el a politikusoktól az aranyéletet, azt hogy tejben-vajban fűrösztenek. Nekem kell megteremtenem, ha itt nem megy akkor máshol. Az egy dolog, hogy kivezeti az országot Gábor,Ferenc,Viktor. Ez engem nem érdekel, ami érdekel az a kapcsolat, hogy minél több befolyásos emberrel jó viszonyban legyek. Például Soros György, Bill Gates, Rotschild... hogy csak néhányat említsek a spanok közzül.
Hat ez remenytelen
Ki nem megy el szavazni hogy tudd a tukorbe nezni egyaltalan???
Aki nem megy el a fideszmaffiat tamogatja
Annak a szavazoi a csomolungman atkelnenek csak szavazzanak
De ti nemtorodom emberek szartok magyar orszag jovojebe
Irta valaki h nem latja h a kispartok tevekenyseget...az egyutt masodjara javitotta az azfaltot festessel(jobb nem lett tole de legalabb nem ocsmany) busznegallot epitettek a mkkp plakatkampanya
Tessek menni szavazni
Akarkire csak ne a narancsklubra
Kulonben egyszer azt vesszuk eszre h moronaztatja magat
Igazad van. Engem rendkívül zavar az, hogy "minek szavazzak, úgy sincs értelme"
Ennyi erővel föl sem veszem a fizetésemet, mert úgysincs értelme, hiszen a hó vége előtt két héttel elfogy. Vagy, úgy sincs értelme megházasodni, mert Állítólag a legtöbb vállással végződik... majd a nagy okoskodásban (Nietsche), oda jutunk, hogy még az ágyból se érdemes kimászni Ennyi fizetésért.
Mondom ez úgy, hogy soha életemben nem voltam szavazni. Egyszerűen, személy szerint nem tekintek megváltóként a politikusokra. Nem hiszek abban, hogy lesz egy olyan politikus, aki elhozza számunkra a kánaánt. A fentiekben azt írtam, hogy épeszű, ezt nem negatívan értem, és nem is tartom naívnak ezeket az embereket, sőt. Nagyrabecsülöm azt, hogy képesek még bízni, hinni abban, hogy a politikusok megkönnyítik az életüket. Nem, az én szememben egyetlen politikus sem messiás. Ott van egy szűz párt, a Jobbik. Gondoljatok bele mélyen, mi van akkor, ha ők sem tudnjak/akarnak tenni semmit a magyarok javára(?)
Én személyszerint haragudnék, de nem a Jobbikra, hanem magamra, hogy hagytam magam megvezetni. De nem tudhatjuk, hiszen szűz párt, és minden dolog Velük kapcsolatban csak spekuláció. (A puding próbja az evés(?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!