Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem jártok szavazni?

Miért nem jártok szavazni?

Figyelt kérdés

Egy kis egyéni felmérést szeretnék csinálni. Szeretném megérteni ezen emberek gondolkodását.

Leginkább az érdekelne, hogy aki nem jár, vagy azt tervezi, hogy 2018-ban nem megy el szavazni, azoknak melyek a legfőbb indokaik?

Illetve milyen körülmények között, milyen esetben mennének el? Minek kéne bekövetkezni, hogy meggondolják magukat?

2016. nov. 30. 10:36
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
82%
Hát én arra tippelek, hogy akik egy ilyen politikai fórumon kommentelnek, mint ez is, azoknak azért van olyan határozott véleményük, hogy ezt a választásokon is kifejezik. Én legalábbis meglepődnék, ha most itt tömegével jelentkeznének olyan emberek, akik nem szoktak elmenni szavazni.
2016. nov. 30. 10:43
 2/21 anonim ***** válasza:
73%
Eddig voltam. Hogy 2018 ban megyek e még nem tudom. Addig élni kellene
2016. nov. 30. 10:44
 3/21 anonim ***** válasza:
74%
Szavazni el szoktam menni. Propagandafogásokban, mint a legutóbbi "népszavazás" viszont nem szeretek részt venni.
2016. nov. 30. 10:48
 4/21 anonim ***** válasza:
82%

Hát én eddig azért nem jártam,mert még nem mehettem:D

De 18-ban biztos hogy elmegyek.Mondjuk így is külföldre készülök,de azért jó lenne ha szegény itthon maradottak legalább a 2/3-ot megúsznák(bár a kormányváltás lenne a legjobb,csak sajnos siralmas a népszerűségi felhozatal)

Egyébként hogy érdemben is válaszoljak,én azt tapasztaltam,hogy azok nem járnak szavazni,akik nem érezték még meg,hogy a kormány mennyire fojtogat minket.

Sajnos az emberek többsége csak azzal foglalkozik,ami közvetlenül érinti őket,ha nem jár gyereke iskolába akkor nem érdekli az oktatási rendszer,ha nem beteg vagy kifizetheti a magánorvost nem érdekli az egészségügy,amíg nem újságíró nem érdekli a cenzúra,amíg nem munkanélküli vagy családon belüli erőszak áldozata nem érdekli a szociális rendszer...

2016. nov. 30. 11:06
 5/21 anonim ***** válasza:
73%

Én voltam, és megyek is.

Aki nem jár az ezeket az indokokat szokta mondani:

"Úgysem lesz változás, minek menjek?!."

"Ez se jó, a szocik se voltak jók, nem megyek."

"Nem megyek el, majd eldönti más."

"Nem érdekel a politika."

"Az MSZP komcsi, a Jobbik náci, a Fidesz bolsevik, kire szavazzak? Inkább senkire."

"Nincs értelme szavazni, már el van döntve ki fog győzni."

2016. nov. 30. 11:22
 6/21 anonim ***** válasza:
59%

"Sajnos az emberek többsége csak azzal foglalkozik,ami közvetlenül érinti őket,ha nem jár gyereke iskolába akkor nem érdekli az oktatási rendszer,ha nem beteg vagy kifizetheti a magánorvost nem érdekli az egészségügy,amíg nem újságíró nem érdekli a cenzúra..."

Igen ez valóban nagy probléma, 0 szolidaritás. Ez is mutatja, hogy az átleg magyar nem igazán foglalkozik a jövőjével, csak a jelen számít. A fenti példából kiindulva foglalkoznia kellene az oktatással, mert lehet gyereke, aki az iskolába, jár, foglalkoznia kellene az egészségüggyel, mert bár most nem beteg, de bármikor lehet az, a cenzúra meg őt is érinti, hiszen nagyon sok infóhoz nem jut hozzá, nem lesz tájékozott, falsh képet kap a világról.

A választáson való részvétel évről évre csökken, ami nem meglepő, hiszen olyan szinten durvulnak el, vadulnak be a kampányidőszakok, hogy csak na. Senkinek semmi nem drága, nem hagyják az embereket, levelek, szórólapok, telefonhívások tömegét kapják állandóan, az egyik oldal fikázza másikat és fordítva, hazudnak, vádaskodnak, a végén az ember már csak kapkodja a fejét és azt se tudja mi van.

Ebből rengetegen kiábrándultak és inkább nem foglalkoznak politikával, teljesen érthető módon, hiszen effektíve ezen nagyon nem tudnak változtatni.

A statisztikában is fellelhető ez a hatalmas tábor "Nem válaszol/bizonytalan/nem tudja" kategória néven. Jelenleg ez egy nagyobb tömeg, mint a fidesz szavazói bázisa.

Őszintén szólva magam is gondolkodom, hogyan lehetne szkippelni magam részéről a 2018-as kampányidőszakot

2016. nov. 30. 11:27
 7/21 anonim ***** válasza:
0%

Életem első szavazásán a Jobbikra szavaztam, viszont a cukiság után kiábrándultam belőle. A neofeudális Fideszes földesuraktól hányok, a turbókeresztény szektás Semjéntől szintén, a bukott baloldal meg egyszerre nevetséges és hányinger keltő. Az LMP-t tartom a legnormálisabb pártnak, bár ők is mondanak néha olyan butaságokat...

Nem fogok elmenni szavazni mert nincs olyan párt akire nyugodt szívvel rá tudnám adni a voksom és utána tükörbe tudnék nézni. Inkább megmaradok politika kritikusnak.

2016. nov. 30. 11:58
 8/21 anonim ***** válasza:
17%
Mert nem támogatok férgeket a szavazatommal.
2016. nov. 30. 12:10
 9/21 anonim ***** válasza:
0%
Mert semmi ertelme nincsen, mondjuk azert.
2016. nov. 30. 12:40
 10/21 A kérdező kommentje:

#9 getalife

Köszönöm a teljesen értelmetlen, felesleges választ.

2016. nov. 30. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!