Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért a patásördög az egyházi...

Miért a patásördög az egyházi iskola a baloldal számára?

Figyelt kérdés

olvasom ezt a cikket (amit egy oktatással foglalkozó oldal ajánlott a feed-jében)

[link]

Mikor fordult olyan elő, hogy "a gyerekeket erővel tanítják hittanra"?

"Ahhoz képest, hogy Orbán Viktor annak idején állítólag azt kiabálta a Parlamentben, hogy „Csuhások! Térdre, imához!”"

Ja, hogy állítólag :D. Értem. Azért becsülendő, hogy ez az első forrás, ami mellesleg kiemeli, hogy ez csak egy szóbeszéd. "állítólag" lol

Főleg, hogy a tapasztalatok inkább olyanok, hogy az egyházak mintaiskolákat hoztak létre a szocializmus előtt, csak a vallásosság miatt ugye szét kellett verni.

2016. nov. 27. 22:51
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
83%

aha választhat erkölcstan vagy hittan közt

tanárnő: bemutatom péter bácsit, ő fogja tartani a hittant de mivel nincs szabad terem meg tanár aki erkölcstant választotta őt is péterbácsi tanítja

péterbácsi: üdvözlök mindenkit isten legyen veletek gyermekeim, kezdjük is el hogy isten hogy teremtette a földet...pistike közbeszól, tanárbácsi biológia órán azt tanultuk hogy az állatok a törzsfejlődés következtében olyanok amilyenek

péterbácsi: 8 miatyánk, 5 üdvözlégy és mars a sarokba mert mocskos fantazmagóriáiddal rontod az osztály hozzáállását

(kicsit sarkított de 90% ba fedi a valóságot)

azt hiszem erről ennyit

2016. nov. 27. 23:18
 12/61 anonim ***** válasza:
81%

"Itt egyedül a baloldal vitatná el a (keresztény) egyháztól. (de persze a zsidó magániskolák azok maradhatnak, az nem ez a kategória :).)"

Mikor akarta a magyar kormány belenyomni a teljes magyar társadalom pofájába a zsidó iskolákat?

A zsidó magániskolákba, ha jól tudom, zsidó gyerekek járnak és nem akarják ráerőltetni a vallásos ökörségeiket minden egyes magyarra.

2016. nov. 27. 23:20
 13/61 anonim ***** válasza:
87%
Csak megjegyezném, hogy olyan nincs, hogy erkölcstan-tanár, sok helyen azt is a hittantanár tanítja. Ennyit erről nagyokosok...
2016. nov. 27. 23:20
 14/61 anonim ***** válasza:
79%
Mert egy totálisan felesleges baromság. Amikor iskolába jártam nem nagyon hittem volna, hogy van az énekóránál haszontalanabb időtöltés. Szerencsére, már nem járok iskolába, és megúsztam ezt a baromságot. Lehetne helyette mondjuk matek, vagy igazából bármi más, mert azt a gyerek fel tudja használni az életben, az elb/\szott meséddel meg max. elmehet pedofilnak. Remélem megélem azt a kort, amikor az összes templomot, és mecsetet felégetik, hogy még helye se maradjon, a papokat meg kib/\sszák a kényelmes lakásukból az utcára, aztán ott imádkozhatnak...
2016. nov. 27. 23:25
 15/61 anonim ***** válasza:
87%

Egy ismerősöm a híres Pannonhalmára járt. Ha igaz amiket mesélt - és miért hazudna - én semmi pénzért nem adnám a gyerekem a csuhások keze közé.

A sok probléma azt mutatja, amit a katolikus egyház nem hajlandó elismerni, hogy egy egészséges férfi nem élhet teljes életet szexualitás nélkül. A felhalmozódó feszültséget le kell vezetni, de nem mindegy hogy hogyan.

2016. nov. 27. 23:26
 16/61 A kérdező kommentje:

"péterbácsi: 8 miatyánk, 5 üdvözlégy és mars a sarokba mert mocskos fantazmagóriáiddal rontod az osztály hozzáállását "

rohadtul nem erről szól egy bibliaismeret, csak úgy tűnik simán el tudtok valamiről dönteni, hogy gyűlölitek anélkül, hogy minimális ismeretekkel rendelkeznétek róla

de azért mesélek egy kicsit:

vesznek egy példabeszédet, és beszélgetnek róla, hogy ugyan miről is szólt ez a történet

" nem nagyon hittem volna, hogy van az énekóránál haszontalanabb időtöltés. "

hát neked úgy néz ki a komplett iskolába járás azt volt, hogyha embertársaid papairól annyit tudsz kinyögni, hogy pedofilok

hát igen itt látszik az erkölcstan teljes hiánya

2016. nov. 27. 23:28
 17/61 anonim ***** válasza:
96%
19# Meglepődnél ha ismernél:D Jó hogy szólsz, mert igazad van, nem csak pedofilok, de ingyenélők, hazugok, és sz/\rkavarók is.
2016. nov. 27. 23:32
 18/61 anonim ***** válasza:
10%

Valaki linkeljen már be egy hiteles oldalt olyan településről, ahol kizárólag egyházi iskola érhető el! Rendkívül kíváncsi vagyok rá.

Egyébként az egyházi iskolák MINDIG magas színvonalúak voltak, az átkosban is, különösen a gimnáziumok. Sokkal szélesebb körű műveltséget adtak, mint a felvételi tárgyakra koncentráló ún. elitgimnáziumok, jobb volt a felzárkóztatás és a tehetséggondozás is, amiben nagy szerepük volt a tanítást valóban hivatásként megélő szerzetestanároknak. A világi iskolákban viszont folyamatosan romlott a humán erőforrás minősége (ennél nem tudok tapintatosabb lenni), élénken emlékszem rá, hogy a mi gimis évfolyamunkból kik mentek el pedagógusnak és miért.

2016. nov. 27. 23:33
 19/61 anonim ***** válasza:
93%

# 19/19 Időpont ma 23:28

Egyrészt ő nem én vagyok (szánlak), másrészt nem az "embertársaim papairól" (ami még "embertársaim papjairól" formában is értelmetlen, elütésbe meg nem kötök bele) nyilatkoztam úgy, hanem azokról a pedofil papokról akik sokáig nem élhették ki vágyaikat, mert - lévén Magyarország szekuláris állam! - az egyház és az állam igen kellemes és hasznos módon szétvált.

Tudok mondani nagyon rendes papokat is, bár ők neked valószínűleg sátánimádók lennének, mert nincs bajuk a melegekkel, más vallás követőivel, meg az ateistákkal se. A _vak_ hívőkkel, bálványimádókkal (pl. vityatya) annál több.

Na, az ilyen papból van kevés.

2016. nov. 27. 23:35
 20/61 anonim ***** válasza:
91%

"vesznek egy példabeszédet, és beszélgetnek róla, hogy ugyan miről is szólt ez a történet"

Akkor ennyi erővel vehetjük mondjuk Héraklész próbatételeit is és elbeszélgethetünk róluk, nem?

Vagy mondjuk vehetünk egy történetet a skandináv mitológiából is.

Vagy ezek nem az európai kultúrkör részei?

2016. nov. 27. 23:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!