Ez hát a jobboldaliság lényege?
A jobboldal történelmi célkitűzése a társadalmi különbségek fokozása, megtartása. Ezt legjobban a társadalmi felemelkedést szolgáló oktatás szétverésével lehet elérni. Így mindig lesz a gazdag vállalkozó pógárok számára olcsó és kiszolgáltatott munkaerő:
Az ország, az állam, a nemzet emberekből áll. Ami jó az embereknek az jó az országnak. Ami rossz az embereknek az rossz az országnak.
Hacsak az országot nem a hatalmon levő családokkal azonosítjuk, mint XIV. Lajos esetén, aki azt mondta, hogy "az állam én vagyok".
Hát ha az a cél, hogy az Orbán-család és baráti köre meggazdagodjon, akkor nagyszerű politikát folytat a jobboldal, de ne mondjuk már azt, hogy ez a nemzeti érdek!
Nem az lenne a nemzeti érdek, hogy a magyar emberek kiemelkedően műveltek, iskolázottak legyenek, hogy itthon legyenek a legjobb iskolák, legjobb egyetemek, hogy a magyar munkaerőt keressék mindenhol, hogy a magyarok a legjobban fizető vezetői és alkotó értelmiségi állásokat tölthessék be a Világon, hogy a magyarok között legyen a legkisebb a kiszolgáltatottság, legmagasabb az átlagkereset, legkevesebb munkával a legtöbb hozzáadott értéket teremtsék?
Index meg a jobbik. Hamarabb hiszek a hírcsárdának mint az indexnek a jobbikról.
Egyébként rossz a link, rákerestem indexen, de még hasonló sincs
"A jobboldal azon politikai eszmék, ideológiák csoportja, melyek fő jellemzője a társadalom hierarchikus felépítésének elfogadása, az emberek közötti társadalmi és anyagi egyenlőtlenség adottságként kezelése és helyeslése."
(Az angol wikipédián is így van:
Ma Magyarországon jelenleg csak a fidesz és a jobbik tekinthető jobboldali pártnak, ők pedig nagyon egyhúron pendülnek. 2018-ra most készül a jobbik-fidesz koalíció. Vona most mosdatja ki és teszi szobatisztává a pártját, rugdossa ki sorban a vállalhatatlanokat. Orbán pedig egyre Európa-ellenesebb, szélsőségesebb, háttérhatalmi konteosabb megnyilatkozásokat enged meg magának.
@8
Pontosan, ideje lenne leszállni a magas lóról. Ugyanakkora rasszisták vagytok mint mindenki más
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!