Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A szakszervezetek, a bérigénye...

A szakszervezetek, a bérigények mellett, miért nem fektetnek nagyobb hangsúlyt a munkakörülményekre, munkáltatói jogokra?

Figyelt kérdés

Persze, a bérek is probléma.

De, sokszor irreálisak a bérigények.Valamelyik autóipari cég dolgozói kitalálták, hogy "legyen annyi a bérünk, mint Németországban".

Csakhogy ez irreális, egyenlőre nem lehetséges.

Lassú, de egyenletes emelkedés, ami reális.Nem egyből triplázni a fizetéseket.

De, sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a munkakörülményekre, juttatásokra.

Én is szakszervezeti tag vagyok.Emberi erőforrások mesterképzést végeztem, mivel mindig is érdekelt ez a téma.

Egy munkavállalót nem csak a fizetésekkel lehet a cégnél tartani.Hanem, a különböző juttatásokkal, kedvezményekkel is.Természetesen a bérek is számítanak.

Például, nálunk (nemzetközi multicég) is vannak szűk látókörű vezetők, akik panaszkodnak, hogy nehéz embert találni, de mozdulni nem akarnak.

Például, nálunk a kávézás.Én, amikor odakerültem egyből szorgalmaztam, hogy kapjunk céges kávét az irodában.Legyen rá egy meghatározott keret.

Persze, a menedzserünknek nem tetszett, engem tartott "fő felbujtónak","költségvetés összekuszálónak" amiben persze volt is igazság.

Viszont, ezt a követelést teljesítette a cég.Azóta ki nem állhat a főnök,de megérte.

Aztán, most azon dolgozunk, hogy a soron dolgozóknak járjon védőital, erre is meghatározni egy keretet.

Személy szerint, én gyakoribb szüneteket is szorgalmaznék, de ehhez kis ember vagyok.A szakszervezetben sem ért vele egyet mindenki.

Amúgy, ez a cég meglehetősen jól termel,komoly profitja van.

2016. nov. 23. 19:31
 1/4 Lazy Lover ***** válasza:
mert nem érdekük azért! lassan nem lesz munkás itthon a héten vagy 10 en szólítottak meg hogy nem tudok e melóst mert nincs ember nem tudnak dolgozni! majd ha nem lesz senki akkor talán csinálnak valamit.....De, sokszor irreálisak a bérigények.Valamelyik autóipari cég dolgozói kitalálták, hogy "legyen annyi a bérünk, mint Németországban". Amúgy, ez a cég meglehetősen jól termel,komoly profitja van. akkor miről vakerészol? hogy nem lehetne német fizetést adni?....
2016. nov. 23. 19:35
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem lehet német fizetést adni Magyarországon.

Több oka van, hogy nem lehetséges.

2016. nov. 23. 19:37
 3/4 anonim ***** válasza:

2 oka lehet csak:

1) Nem akarnak annyit adni

2) Nincs rá keret

2016. nov. 23. 20:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Fektetnek. És? Törődik vele valaki? Leginkább értik azok,akikért történne?

Kérdező! Nem hiszem, hogy feltűnt neked, ezért szólok. Egy munkavállalót a munkájáért, annak minőségéért szoktak a cégek alkalmazni. De erre egyre kevesebb a lehetőség.

No persze sok más probléma is akad. Közöttük a kávézás lehetőségét a legkisebbnek tartom.

2016. nov. 24. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!