A szakszervezetek, a bérigények mellett, miért nem fektetnek nagyobb hangsúlyt a munkakörülményekre, munkáltatói jogokra?
Persze, a bérek is probléma.
De, sokszor irreálisak a bérigények.Valamelyik autóipari cég dolgozói kitalálták, hogy "legyen annyi a bérünk, mint Németországban".
Csakhogy ez irreális, egyenlőre nem lehetséges.
Lassú, de egyenletes emelkedés, ami reális.Nem egyből triplázni a fizetéseket.
De, sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a munkakörülményekre, juttatásokra.
Én is szakszervezeti tag vagyok.Emberi erőforrások mesterképzést végeztem, mivel mindig is érdekelt ez a téma.
Egy munkavállalót nem csak a fizetésekkel lehet a cégnél tartani.Hanem, a különböző juttatásokkal, kedvezményekkel is.Természetesen a bérek is számítanak.
Például, nálunk (nemzetközi multicég) is vannak szűk látókörű vezetők, akik panaszkodnak, hogy nehéz embert találni, de mozdulni nem akarnak.
Például, nálunk a kávézás.Én, amikor odakerültem egyből szorgalmaztam, hogy kapjunk céges kávét az irodában.Legyen rá egy meghatározott keret.
Persze, a menedzserünknek nem tetszett, engem tartott "fő felbujtónak","költségvetés összekuszálónak" amiben persze volt is igazság.
Viszont, ezt a követelést teljesítette a cég.Azóta ki nem állhat a főnök,de megérte.
Aztán, most azon dolgozunk, hogy a soron dolgozóknak járjon védőital, erre is meghatározni egy keretet.
Személy szerint, én gyakoribb szüneteket is szorgalmaznék, de ehhez kis ember vagyok.A szakszervezetben sem ért vele egyet mindenki.
Amúgy, ez a cég meglehetősen jól termel,komoly profitja van.
Nem lehet német fizetést adni Magyarországon.
Több oka van, hogy nem lehetséges.
2 oka lehet csak:
1) Nem akarnak annyit adni
2) Nincs rá keret
Fektetnek. És? Törődik vele valaki? Leginkább értik azok,akikért történne?
Kérdező! Nem hiszem, hogy feltűnt neked, ezért szólok. Egy munkavállalót a munkájáért, annak minőségéért szoktak a cégek alkalmazni. De erre egyre kevesebb a lehetőség.
No persze sok más probléma is akad. Közöttük a kávézás lehetőségét a legkisebbnek tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!