Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tudtok dolgokat mondani, ami...

Tudtok dolgokat mondani, ami Magyarországon jobban működik, mint külföldön? (elsősorban nyugaton)

Figyelt kérdés

Pl én meglepődtem, de Hollandiában nincs az iskolákban menza... van egy két órás ebédszünet, mindenki oldja meg.. mondjuk sokszor elengedik a szülőket ilyenkor a gyerekhez, de bejárósoknak, ilyeneknek ez akkor sem mindig megoldható

Vagy pl Amerikában az egészségügyet ugye magadnak kell fizetni szinte ahogy van.. Oké, itthon sem leányálom az egészségügy, de legalább ha van munkád, vagy iskolába jársz, akkor nem kell kifizetni egy röntgenfelvétel költségeit, stb...

Szóval sokminden sántít itthon, ennek felsorolására nem érünk rá, a héten még van dolgom..

De tudtok még dolgokat mondani, ami itthon jobban, emberbarátabban, gyakorlatiasabban működik?

2016. nov. 22. 18:43
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
79%
propaganda
2016. nov. 22. 22:37
 32/50 anonim ***** válasza:
51%
Nálunk szabad bármit írni a facebookon . Merkel törölteti a neki nem tetsző kommenteket ha rossz fényben tüntetik fel a migránsait. Valakinek nagyon fáj az igazság mert ezt az írásom már kétszer töröltette.
2016. nov. 22. 22:38
 33/50 anonim ***** válasza:

67%-os ez nem igaz. A sima normál EC Kártyámmal Magyarországon NEM TUDOK FIZETNI. Visával szoktam. Tehát NEM jobb hanem ugyanolyan.

A visa, master meg ugyanúgy elfogadott mint a németeknél.

2016. nov. 22. 22:51
 34/50 anonim ***** válasza:
95%

Nem mennék a részletekbe, de itthon a siránkozás sokkal jobban működik, mint külföldön.

Ami a röntgent illeti: melyiket választod? Mondjuk itthon keresel 80 ezret, viszont ingyen megröntgeneznek, miután fél napot ültél a háziorvosnál, három hónapot vársz a röntgenre, és ott egy szögre akaszthatod a ruhád, unott pofával készítenek egy felvételt. Mondjuk amott (forintban) mindössze fél milliót fizetnek, ebből még aznap megcsináltatod a röntgent, ha kicsit többet adsz, még az ingedet is kigombolják, másnap már mondják a szakvéleményt.

... az ebédet megoldják azért. Van infrastruktúra, nagyjából egy jobb étterem színvonalú. A költsége meg annyi számukra, mint mikor itthon veszel egy üres zsemlét a boltban (a jövedelemhez képest).

2016. nov. 22. 23:36
 35/50 A kérdező kommentje:

Azért ez egy elég sarkított példa volt. A röntgen pont nem problémás annyira... nem kell rá hónapokat, vagy heteket várni, hamar megoldják

oké, egy MR már más tészta lenne

de a fizetés nem kapcsolódik szervesen ide! Oké, sok az adó itt és abból van fizetve, de ha 10x ennyit keresnénk, a rendszer akkor is ugyanez lenne. Akkor meg már úgy nézne ki a képlet, hogy "sokat keresel, fizetsz a röngtenért, vagy sokat keresel, nem fizetsz a röntgenért"

2016. nov. 23. 01:14
 36/50 anonim ***** válasza:
Kérdező ezt a baromságot honnan vedzed hogy Magyarországon nem fizetsz érte? Neked nem vonják a tb-t a fizetésedből?
2016. nov. 23. 06:48
 37/50 A kérdező kommentje:

Ahhh, paszmehh

Az államnak nincs pénze, csak amit a nép adóban kifizet. Innentől kezdve nem létezik olyan dolog amit az állam fizet.. most örülsz? Ez neked így jó megfogalmazás? Így van, persze, de attól még sok dolgot látsz viszont abból a pénzből...

Ha akarom, és szükséges, minden nap befekszem egy MRre, egy röntgenre és elmegyek vérlaborba.... egy fityinget sem kell külön fizetbem, akkor sem, ha bőv3n felélem azt, amit az adó rámeső részéből fizetnek.

A különbség ott van, hogy Magyarországon az éhbérért dolgozók is kapnak orvosi ellátást (amilyet sikerül nyújtani), míg az USAban ez alapból nem így van... az Obama care ezt a célt szolgálja, de úgyis el fogják törölni...

Ami még eszembe jutott... lehúztam 6 évet általábos suliban, 6 évet egy jó nevű gi iben, tanultam szakmát, majd egyetemre mentem, és ezt mind "ingyen"... persze fizetjük az adóból, blablabla, de a lényeg, hogy ha ezt a családnak kellett volna megfizetnie, nem tanulhattam volna ennyit. Szerintem ez is pozitivum sok nyugati képzésrendszerrel szemben, ahol sokszor csak az mehetett jó iskolába, aki ki tudta fizetni

Azzal ne gyertek, hogy ígyisúgyis fizetünk érte, mert nem lennénk gazdagabbak, ha nem lennének ezek benne az adóban... erre bizonyíték az obama care szükségessége... szegény ember mindig, mindenhol lesz..

2016. nov. 23. 13:35
 38/50 anonim ***** válasza:
hakapeszi ha a citibanknal lenne mastercardod akkor azt az egesz vilagon elfogadjak. ez csak egy pelda de van tobb ilyen bank is.
2016. nov. 24. 09:48
 39/50 anonim ***** válasza:
0%

38. A jelenlegi kártyámat is elfogadják mindenhol mint vázoltam feljebb. Fizettem már vele Portugáliától Ukrajnáig, Skóciától Görögországig, Skandináviában, fizettem vele komphajó shopjában, Litvániában étteremben, kikötőkben, határokon, reptéren, labanc rendőrnek büntetést, cseh McDonald's - ban, ne soroljam már stb.

Csak a nevezett német boltokban nem fogadják el. Ugyanazon boltok ezek, amelyek magyar, lengyel, olasz, spanyol és akármelyik külföldi egységei szintén elfogadják.

Nem gond, fizetek cash ezeken a helyeken, csak vázoltam, ilyen hülyeségek vannak ott.

2016. nov. 24. 10:32
 40/50 anonim válasza:

Az első és legfontosabb az étel.

GMO-mentes, az itthoni dolgoknak VAN íze!

Az almának van íze, a paradicsomnak van íze és illata.Ez a kettő kiemelten rossz máshol. Itt Imádom.

Óriási a választék kajában!

Rengeteg jó program és rendezvény van , rengeteg ingyen!!!

Szuper jó beülős kávézók és pubok vannak és hihetetlen de mind tele.

Tetszenek a közösségi irodák, szépek!

A közösségi bank, és ez most egy őszinte és megérdemelt reklám a Magnet banknak!

Tisztaság van és a közlekedés is egyre jobb!

Az emberek barátságosak és segítőkészek ha kérdezel tőlük valamit.

Ezek a dolgok 4 EU-s ország tapasztalata után születtek.

Szögezzük le nem politizálok és nincsenek kedvenceim, de ezek a dolgok kiemelten jók itthon!!

2016. nov. 26. 17:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!