Tudtok dolgokat mondani, ami Magyarországon jobban működik, mint külföldön? (elsősorban nyugaton)
Pl én meglepődtem, de Hollandiában nincs az iskolákban menza... van egy két órás ebédszünet, mindenki oldja meg.. mondjuk sokszor elengedik a szülőket ilyenkor a gyerekhez, de bejárósoknak, ilyeneknek ez akkor sem mindig megoldható
Vagy pl Amerikában az egészségügyet ugye magadnak kell fizetni szinte ahogy van.. Oké, itthon sem leányálom az egészségügy, de legalább ha van munkád, vagy iskolába jársz, akkor nem kell kifizetni egy röntgenfelvétel költségeit, stb...
Szóval sokminden sántít itthon, ennek felsorolására nem érünk rá, a héten még van dolgom..
De tudtok még dolgokat mondani, ami itthon jobban, emberbarátabban, gyakorlatiasabban működik?
"Az, hogy a te sz.ar budapest bankos kártyád nem elfogadott mindenhol, nem az én bajom."
Angliától Görögországig, Norvégiától Ukrajnáig mindenhol elfogadják. 6 évig Svédországba jártam, mindenhol elfogadták.
Ugyanezzel a kártyával én még német Aldi, Penny, Netto, Lidl - ben nem tudtam fizetni.
Hacsak nem változott valami az egészen közelmúltban, a német Lidl, Aldiban nem lehet - leszámítva a bolthálózat saját kártyáit - kártyával fizetni.
15 éve járok oda.
23. Olyan kártyám van Budapest Bank Mastercard, amelyet mindenhol elfogadnak. Számomra ez lényeges, mert 15 éve kamionosként Európát járom.
Fizettem vele szinte már minden európai országban, boltban, kúton, étteremben, komphajón, még rendőrnél büntetést is.
Németországban is elfogadják sok helyen. Tudok vele tankolni bármelyik kúton. Elfogadják pl. a Real - ban.
De kisebb boltokban - hacsak a közelmúltban nem változott valami - Aldi, Lidl, Netto, Norma, Penny stb. nem fogadják el. Ausztriában sem pl. a Billa - ban. Mikor kérdezem, azt mondják, váltsam ki az ő saját kártyájukat. Nekem ez azért nem jó, mert sokféle boltba járok, nem akarok annyi fajta kártyát tartani, mikor van egy nemzetközileg MINDENHOL elfogadott kártyám, amin van mindig 8 - 10 ezer euró.
Néhány éve történt, hogy a született svéd kollégám vándorolt feldúlva a közeli bankautomatáig, mert az Aldi pénztárnál nem fogadták el a kártyáját. A svédeknél viszont tényleg az utolsó szatócsboltban is lehet kártyával fizetni.
Mi az isten az a Lidl/Aldi stb saját kártya?
Itt épült fel a házunk itt születtek a gyermekeim de életemben soha nem hallottam még olyanról hogy a Lidlbe külön bankkártya kéne. Nekem wb-s a férjemé sparkasse a közös meg volksbank és mindet elfogadják. Ezenkívül a két eltérő visánkat is. Ez úgy kapásból öt bank...
Te mit szedsz ezekhez a hallucinációkhoz?
24.
Szerintem világosan leírtam mi a gondom.
Mely szavakat nem érted?
Ez ugyan bő két éves, de nézzük csak meg:
"Az első és legfontosabb, hogy a hitelkártyákat (még akkor is ha debit kártyáról van szó) csak bizonyos esetekben lehet Németországban használni. Széles körben elterjedt az EC (EuroCash) kártya, amit Magyarországon egyik bank sem forgalmaz."
"Csak EC kártyával lehet fizetni pl. a legtöbb élelmiszerüzletben (Aldi, Real, netto, stb.). Hiába van kirakva a Maestro logo az Aldi-ban, a pénztáros nem fogja elfogadni a magyar Maestro logoval felvértezett debit kártyát, mivel az nem egy német bank számlájához van hozzárendelve."
Megtörténhet, hogy időközben változott valami, ha így van, akkor az tök jó, örülök neki. Minden európai országban nem rendelkezhetek bankszámlával, ez kevéssé életszerű. Ugyanakkor olyan kártyám van, amit hosszú évek óta, sok európai országban a munkám során és nyaraláskor is mindig gond nélkül használtam.
A legjobb tudomásom szerint viszont a szóban forgó német üzletekben nem lehet fizetni vele.
Bocsánat kérdező, de úgy vélem ezt tisztázni kell.
Szerintem a kérdéshez tartozik, és mást is érinthet, hogy egy adott bankkártya, amit szinte mindenhol elfogadnak, Európa egyik legjelentősebb államában nem mindenhol elfogadott.
Ha a Németországban élők ezzel szemben pozitív információval szolgálnak, azt megköszönöm.
Mivel ez felmerült, kérdést fogok kiírni a dologról.
Utolsó ez így igaz.
Úgy, ahogy a másik válaszadó írta nem - mivel nem a kártyával van a baj hanem a bankkal! (Budapest bank pl. vagy más magyar bank ami nem támogatja ezt a pénzutalási folyamatot)
Az EC kártya pedig nem a Lidl vagy Aldi "saját" kártyája hanem a teljesen normális bankkártya, ami itt mindenkinek van.
29.
Na végre. Erre utal a kérdés is. Mi működik jobban itt, mint Nyugaton.
Van egy kártyám amit az Atlanti parttól az Ural - ig mindenhol elfogadnak, de egy nyavalyás hamburgi Aldiban meg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!