Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik annyira a segélyek...

Akik annyira a segélyek megszüntetése mellett vannak, azok miért nem támogatják a családi támogatások eltörlését is?

Figyelt kérdés

Miért jogosult valaki bármire is,mert gyereket vállal?

Miért az egyedülállóknak kell eltartani őket?

Miért nem vállal mindenki annyi gyereket,amit a SAJÁT fizetéséből eltud tartani.

Miért mástól várják el,hogy tartsa el őket?

Közben meg hőbörögnek,hogy minden más segélyt töröljenek el,persze őket pénzelje az állam mások pénzéből...

2016. nov. 6. 16:22
1 2 3 4 5 6
 31/60 A kérdező kommentje:

"És a "segélyre szoruló proli" miért várja az állampolgároktól a segítséget"

Nem várom el,de akkor mások se éljenek az én pénzemből.

Nem szeretem az egyoldalú dolgokat.

Az,hogy csak egyeseket véd a szociális háló,másokat nem.

2016. nov. 6. 18:04
 32/60 A kérdező kommentje:

"Gyereket vállalni komoly felelősség és lemondás."

Ha ezt valóban így éreznéd,nem is vállaltál volna soha gyereket.

De ha már felelősség,akkor vállalják a felelősséget,ne másoktól várják el,hogy eltartsa őket.

2016. nov. 6. 18:05
 33/60 A kérdező kommentje:

"Tehát összességében egy nagy kilátástalanság ez is. Egy valamit jobb ha bevésel, nem tudom hány éves vagy, de ha 35 alatt, akkor neked szinte biztos, hogy nem lesz nyugdíjad ebben az országban."

Ezt én is így látom.

Csak akkor miért vonnak az embertől ennyi járulékot,és vissza nem kap semmit.Csak a nyugdíjas,és a sokgyerekes kap itt mindent,a többieknek meg az van,hogy tartsa el ezeket..

2016. nov. 6. 18:07
 34/60 anonim ***** válasza:
0%

"Ha ezt valóban így éreznéd,nem is vállaltál volna soha gyereket."

Így érzem és mégis vállaltam, igaz, már 38 éves voltam mikor a kislányom született. Sokáig úgy nézett ki, egészségügyi okokból nem lesz gyerekünk, de lett. Sok lemondás, de ma már azt mondom, nagy kár lett volna kihagyni. Nem kevés pénzt - fél milla nagyságrendileg - költöttünk csak arra, hogy sikerüljön teherbe esni, ez 100 % - ban saját pénz volt.

Ha egyszer esetleg neked is lesz gyereked - soha ne mond, hogy soha - majd gyere ide vissza megnézni, milyen hülyeségeket írtál egyszer.

"De ha már felelősség,akkor vállalják a felelősséget,ne másoktól várják el,hogy eltartsa őket."

Minket nem tart el senki. Én jócskán a magyar átlag felett keresek, amit az egy gyerek után kapunk támogatást - azt sem tudom mennyit, az asszony van inkább képben - az ugyan nem sok vizet zavar.

2016. nov. 6. 18:19
 35/60 A kérdező kommentje:

Ha ilyen jól keresel,akkor miért várod el,hogy más,aki mondjuk kevesebbet keres adózzon azért többet,hogy te többet kapj?

"Felelősségvállalás"

Az nem felelősségvállalás,hogy bevállalom,de másokra hárítom az anyagi dolgok egy részét.Pláne,ha nem is szorulsz rá,ezt kihasználásnak hívják.

Az meg,hogy te mesterséges megtermékenyítésre költesz a te magánügyed.Én másra gyűjtök,lehet autóra,ami ugyanennyi,ehhez nekem senki nem ad támogatást,de amikor autót használok,akkor fizetem a sok adót a fenntartása miatt...

Szóval ez ne legyen már érv,mellesleg fogadhattál volna örökbe is,nem kötelező saját gyereket nevelni,anélkül is megkapod a támogatásokat.

2016. nov. 6. 18:23
 36/60 A kérdező kommentje:

"Minket nem tart el senki. Én jócskán a magyar átlag felett keresek,"

Ja,és ha táppénzre kerülsz akkor is a béred után kapod a táppénzt,ami az adófizetők pénzéből van.

Még,ami minimálbéren volt bejelentve az azután kapja.

2016. nov. 6. 18:25
 37/60 A kérdező kommentje:
De a kérdésem nem is erre irányult,hanem hogy ezek az emberek,akik jogosnak tartják,hogy ők alanyi jogon kapnak segélyt,mert gyerekük van,miért sajnálják mástól a segélyeket,holott maguk is segélyesek.
2016. nov. 6. 18:26
 38/60 anonim ***** válasza:
10%

"Ha ilyen jól keresel,akkor miért várod el,hogy más,aki mondjuk kevesebbet keres adózzon azért többet,hogy te többet kapj?"

Nem várom el, ez egy lehetőség, adják. Most arra a havi 27 ezer forint GYES - re gondolsz? Nem én döntöttem el, hogy így legyen. Amúgy rahedli sok adót fizetek, és egyebekben egyet is értek azzal, hogy a gyerekeseket támogassák. Semmi lelkiismeret furdalásom nincs. Majd lesz egyel kevesebb .uzifelvonulás, nagy ügy. Idős, beteg szülőket támogatok, van kötelezettségem elég. Nehogy már kioktass felelősségből.

"Az nem felelősségvállalás,hogy bevállalom,de másokra hárítom az anyagi dolgok egy részét.Pláne,ha nem is szorulsz rá,ezt kihasználásnak hívják."

Ismétlem, nem én döntöttem így. Amúgy én külföldi munkavállaló vagyok, onnan semmit nem kapok mert nem ott élek. Az a 27 ezer meg lófing, az meg az asszony fizetésének mit tudom én hány százaléka. Ő is jól keres, de nem a két szép szeméért kapja a pénzt, apósom - anyósom kétkezi melós volt, nem tettek alánk semmit.

"Az meg,hogy te mesterséges megtermékenyítésre költesz a te magánügyed."

Nem egészen. Joggal várhatom el, hogy a választott vezetőink a jövő generációjára is gondoljanak, és támogassák a gyerekvállalást. És ha teszik, jól teszik, aki ezt komolyan gondolja, számíthat a szavazatomra.

"másra gyűjtök,lehet autóra,ami ugyanennyi,ehhez nekem senki nem ad támogatást,de amikor autót használok,akkor fizetem a sok adót a fenntartása miatt"

Nem mondod, három kocsit tartok fent. A gyerek nem kocsi. A kocsi elavul, elrohad, egy darab vas. Egy érző emberi lényt hasonlítasz egy tragacshoz

"Szóval ez ne legyen már érv,mellesleg fogadhattál volna örökbe is,nem kötelező saját gyereket nevelni,anélkül is megkapod a támogatásokat."

Beszéljünk majd ha lesz saját gyereked, akkor nyilatkozz ostobaságokat. Akkor majd sír a szád, hogy "gyereket nevelek ennek az országnak és mit kapok én?".

De lehet, hogy jobb is, ha téged kiszelektál az evolúció.

2016. nov. 6. 18:39
 39/60 anonim ***** válasza:
61%

Segély annak kéne járjon, aki nem TUD dolgozni, valamilyen okból.

Aki dolgozik, annak járjon adókedvezmény.

Aki meg nem tartozik az előző kettőbe, attól kéne megvonni mindent.

Kicsit leegyszerűsítettem, de aki tud, az olvas a sorok között. :)

2016. nov. 6. 18:42
 40/60 anonim ***** válasza:

Fogalomzavarban vagy. Az adókedvezmény nem segély.

Sírsz, hogy te már nem fogsz kapni nyugdíjat, de annyi eszed nincs, hogy belásd, ki termelhetné azt ki 20-30-40 év múlva.

Nem az autód fogja, amire most gyűjtesz, hanem az én gyerekeim.

2016. nov. 6. 18:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!