Lázár János nem fél, hogy miután a többség véleményével ellentétesen nyilatkozik bünhődni fog?
(videó!)
1. Láttuk a tévében a fenti riportot és apámnak az volt a véleménye, hogy ritka gané ember az aki abba a kézbe mar amelyik enni adott neki és amelyik felnevelte...
Ugyanis Kádár idejében nem hiába hívták az országot a legvidámabb barakknak.
Meg volt szabva hogy ki meddig mehet el de azon belül igenis szabadság volt!
2. Én sem nagyon tudom hová tenni ezt az 56-ot...
Valahogy az az érzésem hogy egy nagyon szűk kört érdekel(érint)és ők görcsösen igyekeznek úgy tenni mintha az egész országot érdekelné...miközben nagyon nem.
Közeleg Mindenszentek és ahogy a piacok úgy az elárusítóhelyek is nyitva voltak tegnap és mindenki vásárolt...vásárolt...vásárolt.
Az egyik árust"poénból"kérdeztem is hogy ma van néni az 56-os események ünnepnapja. Ő meg két eladás között csak rám nézett és először azt sem tudta, hogy mi van...! Aztán"kapcsolt"és legyintett, hogy ez ilyen úri dolog és őt nem érdekli...-és ahogy elnéztem a piacot más sem.
Vagyis a hétköznapi ember NEM FOGLALKOZIK 56-al.
3. A riportban elhangzik, hogy a többség ma is szeretettel gondol Kádárra.
És egyre nagyobb elkeseredéssel és dühvel a rendszerváltásra...
Lázár"úrnak"tudomásul kéne vennie, hogy a hétköznapi ember(aki éjt-nappalá téve dolgozik, hogy valahogy fennmaradjon!)nem szereti a gazdag embert és...
Valahogy az az érzésem, hogy hamarosan megint Tanácsköztársaság lesz de akkor a Lázárhoz hasonlóknak nagyon-nagyon nehéz sora lesz.
Most bátran mondta amit mondott(nézzétek a videóban!)de...csúnya vége lesz a Fidesz harácsolásának.
Igen, mekkora bőség volt, amikor 2 évet vártunk sorban egy trabantra, meg amikor hármunknak a szüleink csak egy pár csizmát adtak és felváltva jártunk iskolába...
Hülye vagy már megint.
Lehet, hogy megint olyan lesz, mint a Tanácsköztársaság idején volt.
Csak az a tippem, hogy azt pont Lázárék fogják létrehozni.
"Meg volt szabva hogy ki meddig mehet el de azon belül igenis szabadság volt! "
Az én értelmezésemben az rohadtul nem szabadság, ha megszabják nekem, hogy meddig mehetek el.
Amúgy abban igazad van kérdező, hogy hihetetlen mértékű már a Kádár nosztalgia. Többségében ezért is tartunk ott, ahol.
Nem megyek bele a sárdobálásba-csak egy mondat...
A Kádár-érában kizárólag télen lehetett kapni banánt míg ma egész évben.
És mégis akkor volt jobb!
Miért?
Kádárék úgy gondolkoztak hogy terem az országban egész nyáron elég gyümölcs és nyáron a magyar ember magyar gyümölcsöt egyen míg télen amikor nem terem semmi jöhet a déligyümölcs a banán!
Én gyerekfejjel egész nyáron tömtem magamba a cseresznyét, szilvát, stb...stb...és eszembe sem jutott a banán. Szerettem azt is de csak télen. Ma is csak télen szeretem. Nyáron le se fütyülöm hiába roskadoznak a pultok a banánnal...
Vagy ott a tv.
Régen volt egy csatorna ma meg 125.
Ugye hogy jobb volt régen?
Akkor másnap MEGBESZÉLTÜK a tévéműsort. Ma meg mindenki mást néz...
És hetekig lehetne sorolni.
Csatlakozom a Kádár-nosztalgiázók sorába...Kádár idejében jobb volt.
Lázár János nem fél.
Nagyon jól tudja, hogy ha le is váltják a Fideszt, neki akkor is tízmilliárdjai vannak a bankszámláján, amiből simán elhúzhat bárhova.
Szerintem te gúnyolod a begyepesedett embereket, azért írsz ilyeneket.
Ténylegesen senki nem lehet ennyire korlátolt.
"apámnak az volt a véleménye, hogy ritka gané ember az aki abba a kézbe mar amelyik enni adott neki és amelyik felnevelte..."
- Ez hülye érv volt eddig is. Ezzel az elcsúszott gondolatmenettel "beleharaptak az őket etető kézbe" a 1919-ben a leninfiúk, mert az a rendszer nevelte fel őket.
Fel kellene fogni, hogy a megélhetésed saját magad, és szüleid által biztosított. Nem "Kádár apánk" adta a szádba a kenyeret, nem is ő iskoláztatott, oktatás előtte is, utána is volt.
"Meg volt szabva hogy ki meddig mehet el de azon belül igenis szabadság volt!"
- Igen. Szabad országban szabad emberek azt tesznek, amit szabad.
"Valahogy az az érzésem hogy egy nagyon szűk kört érdekel(érint)és ők görcsösen igyekeznek úgy tenni mintha az egész országot érdekelné...miközben nagyon nem."
- Valahogy az az érzésem, hogy a magadra zárt kalitkából nincs reális képed az "egészre". És azt hiszed, hogy az a világ, amit magadnak kialakítottál, magad körül.
"Az egyik árust"poénból"kérdeztem is hogy ma van néni az 56-os események ünnepnapja.
[...]
Vagyis a hétköznapi ember NEM FOGLALKOZIK 56-al."
- Egy fejben épp a visszajárót számoló néni = Az emberek.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!