A Fidesz miért tartja sikeresnek a népszavazást? Hiszen a többség nem ment el népszavazni, és nem is mellettük szavazott. Ez hogy siker akkor?
Hogy érted hogy nem mellettük szavazott?
Szerinted többen szavaztak igennel mint nemmel? Alátudod ezt támasztani?
#1: A többség a szavazásra jogosultak többségét jelenti, és annak többsége nem szavazott. Érted?
Mivel a bojkottra szólított fel szinte minden párt így az ő akaratuk győzött, nem ment el a szavazásra jogosultak fele sem!
Vágom már mire gondolsz.
De igazából a politikai bojkott nem a szavazásra jogosultak 60%-át jelenti. Szerintem csak 10-15% nem ment el a baloldali politikai bojkott miatt, de a 40-45% szimplán azért mert leszarja bárminemű népszavazás van (nézd vissza az elmúlt 20 év népszavazásainak siralmas részvételi arányait.)
De aki nem ment el, az lemondott a szavazati jogáról, tehát a leadott voksok a mérvadók, még ha jogilag nem is lett érvényes a szavazás.
Sehogy..
Egy érvénytelen népszavazást elsöprő győzelemként csak olyan képes kommunikálni, aki elvesztette minden kapcsolatát a valósággal. Rosszabb esetben olyan, akinek hihetetlenül vastag bőr van a pofáján.
#5: Arány ide vagy oda, még 2008-ban megvolt az 50 feletti részvétel, most az sem. Pedig kormány mindent bevetett és minden pénzcsapot megnyitott a kampány érdekében és azért hogy többség legyen.
Többség otthon maradt nem engedelmeskedett a kormány akaratának.
Nézőpont kérdése.
Én úgy mentem el ma szavazni hogy örültem hogy kinyilváníthatom a véleményem valamivel kapcsolatban.
Nem az járt a fejemben amikor behúztam az X-et hogy na most jól bemutatok ennek meg annak a pártnak vagy pártvezérnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!