Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarként mire lehetünk büszkék?

Magyarként mire lehetünk büszkék?

Figyelt kérdés

Sokan ha már arra gondolnak, hogy ők magyarok elérzékenyülnek.. Más népekkel szemben előrébb valónak tartják a magyarokat, büszkék a magyarságukra

Miért? Úgy értem, fontos a hazafiasság, de sokan már-már károsan büszkék a nemzetükre, de én nem látom pontosan mire is büszkék...

Hazafia! Mire vagytok annyira büszkék? Mivel több a magyar másnál?

2016. okt. 10. 18:10
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Igen, az olimpiák, tudtam, hogy előkerül, de szeretnék ettől elvonatkoztatni, mert ahogy a találmányok, az érmek is egy-egy ember győzelme... nehéz ezt így leírni mit is akarok pontosan, de valami olyasmi, hogy magunkat általánosságban előrébb helyezzük... egyrészről ez egészséges, de sokszor mások degradálásával jár, ami viszont nem az..

Meg azt is szeretném, ha a gyurcsányozós válaszoló eltűnne:D

Az szintén nem a mi érdemünk, hogy ugye teljesen más népcsoportba tartozunk, mint Európa nagyrésze.. de mitől leszünk elitek, 19es?

19es, azt viszont kifejtenéd, hogy hogy érted, hogy jó oldalra álltunk a háborúkban? Mer... nekem nem úgy tűnik..:D

2016. okt. 10. 20:04
 22/31 anonim ***** válasza:
58%

Az azért kemény, hogyha valaki szereti a hazáját az bérkommentelő meg fideszfan....

Amúgy 3-4 politikai kérdést elolvas az ember itt gykn és le lehet szűrni, hogy az itteni olvasóközönség jó 80%-a magát nagyon okosnak képzelő, álértelmiségi, baloldali liberális 20-27 éves semmirevaló kanapéforradalmár.

Ez egyértelműen látszik a balos/jobbos válaszok arányából, a kérdések pontozásából és abból, hogy ha egy kérdés vagy válasz túlságosan is betalál, az rövid idön belül töröltetve lesz.

Mindegy. Annak azért örülök, hogy már csak ilyen online felületeken tud őrjöngeni ez a hangos kisebbség. A való életbe labdába már nem rúgnak!

2016. okt. 10. 20:09
 23/31 anonim ***** válasza:
86%

"Mocskos román, mocskos szlovák, mocskos zsidó, hülye amcsik, ostoba nyugat, rohadt színesbőrűek...

2es, én nem hiszem, hogy ez lenne az ideális hozzáállás, hogy kb mindenkit utáljunk..:S"

Olvass egy kis történelmet, Kérdező, nem mi kezdtük el irtani a románt, szlovákot meg a szerbet - ők kezdtek el minket, és mái napig üldözik, verik, bántalmazzák a magyarokat ahol érik. És mi ezt mégis büntetlenül tűrjük.

Tudod egy átlag ország ezt hogy intézi el? Pl. amikor egy francia orvost megöltek Marrakesh-ben, a francia flotta másnap ágyúzni kezdte Marokkó kikötőit. Amit a kisantant félvad prosztói leművelnek nap mint nap, szerinted mit eredményezne?

A zsidókat, ha megfigyeled, egyetlen másik országban sem kedvelik. Mielőtt náciznál egy jót, megsúgom, Sztálin bátyó is ugyanúgy irtotta őket, csak ő nem állt meg hatmilliónál. Érdekesmód a nagy filoszemita hülyegyerekek őt valamiért nem ekézik soha. Ez rohadtul nem hungarikum, hogy utálják a zsidókat, soha nem is volt az, tekintve hogy zsidóság már jóval a magyarság előtt is létezett.

Az amerikaiakat meg a világ többi része utálja, nemcsak a "vót komunista tömb". Kínában sincsenek oda az amcsikért, de arab országokban se igen fogsz találni olyasvalakit, aki szeretné őket. Vajon puszta véletlen lenne ez?

A nyugatutálat nem nemzeti jelenség, és ez se hungarikum. A kelet mindig is utálta a nyugatot, lásd hidegháború. Mi pedig szovjet szatellitállam voltunk cirka 50 évig, mit csodálkozol azon, hogy a lakosság egy része (főleg akinek a Kádár-rendszer prosperált) elküldi a brexites, önmagával meghasonlott migrácssimogató Nyugatot a búsba?

Az oroszokat is legalább annyiran rühellik kishazánkban mint a Nyugatot, valamivel több joggal. Azt miért nem emelted ki, Kérdező? Bizonyára csak feledékenység.

Ami pedig a színesbőrűeket illeti, én nem látok akkora gyűlöletet se a négerek, se a kínaiak irányába. Ja, hogy a cigányság? Hát kérlek, hazapaterolták őket Kanadából, Angliából és Skandináviából is alig pár hét alatt, Franciaországban le se telepedhetnek, 90 napig élhetnek egy helyen, ha utána nem húzzák el a belüket, kivonul a rendőrség, gumibottal jól elrépázzák őket és viszik a sittre a germók közé.

Nálunk meg? Ombucmanó, segílyke, saját vajda, full autonómia, büntethetetlenség? Mutass már pls még egy ilyen országot, ahol ennyire ki van nyalva a kisebbség feneke, hogy csillog-villog mint a tükör. Hasonlítsd össze mondjuk a dél-afrikai apartheiddel, csak hogy átlásd, mi az a rasszizmus meg fajgyűlölet...

Ja és jöhet a lepontozás nyugodtan, legalább tudom hogy igazat szóltam, ha már beismerni ugye derogál :DDDDDDDDD

2016. okt. 10. 20:09
 24/31 anonim ***** válasza:
26%
De az már nem lehet véletlen, hogy ennyi egyéni teljesítmény van és folyamatosan az olimpiákon. Valamit nagyon jól csinálunk. Szerintem a magyarok sokkal jobbak, mint a környező népek. Nézzük már meg, a román, szlovák, szerb kultúra, mentalitás milyen, a románok, szlovákok a saját történelmükről is össze-vissza... ferdítenek és primitíven magyarellenesek, soviniszták. Innen nem nehéz kiemelkedni. A szláv származás sem számít elitnek. Kulturálisan magasabb szinten állunk, mint a többi kelet-európai nép, nemcsak származásilag. Persze a többség vitatja, hogy a jó oldalon álltunk a két vh-ban, ettől még tény marad, nem mi kezdtük, nem mi követtük el a több bűnt, nem mi okoztuk (lásd párizsi békediktátumok).
2016. okt. 10. 20:16
 25/31 KecskeShajt újra! ***** válasza:

Azért azt kiemelném, mint hibát, ezt a birkaságot.

Hagytuk, hogy pár hőbörgő figura kirobbantsa az 1848-as vörös republikánus forradalmat, hagytuk az 1948-as puccsszerű kommunista hatalomátvételt, hagytuk az ország kifosztását a rendszerváltás után. Igaz viszont, hogy más népek ugyanúgy tűrtek.

De van mire büszkének lenni: a magyar találmányokra, Magyarországnak van a legjobb olimpiai teljesítménye, a népesség arányában. Nekünk van a legjobb nyelvünk, ami a hosszú évszázadok és a nyelvújítás ellenére még mindig majdnem ugyanolyan, mint eredetileg.

Büszkék lehetünk arra is, hogy annyi csapás ellenére, ami népeket törölt el, az országunk még mindig létezik.

Például nincs már kun nép, a románok most az egykori Kumánia nyugati részén élnek.

Legyünk arra is büszkék, hogy a magyar nők a legszebbek között vannak.

2016. okt. 10. 20:32
 26/31 anonim ***** válasza:
55%
Szálasival nem az elvei, hanem a tettei miatt van baja a világnak. Ti. nem volt normális, az első világháború miatt annyira megőrült, hogy a tettei még nagyobb bajba sodorták az országot. De alapvetően maradt benne valami, ami magyar, emberi és krisztusi. Csak sajnos az elmebaj az elmebaj volt mindig is.
2016. okt. 10. 20:36
 27/31 anonim ***** válasza:
Igen, a nyelvünk is különleges, az egyik legnehezebb, legszebb, legpontosabb nyelv. Amikor Neumannék magyarul beszéltek Amerikában, Mars-lakóknak nevezték őket. Bár én írtam le, azért pontosítanék: még a finnek a legjobbak az olimpiákon népességre lebontva, de már nagyon régóta leálltak a termeléssel, ahogy a svédek is, és néhány olimpia múlva megelőzzük őket.
2016. okt. 10. 20:39
 28/31 A kérdező kommentje:

Igen, így nézve a sportsikerekre tényleg büszkék lehetünk

A nyelvet ne hozzuk fel. Tanutalm és tanulok nyelvészetet, nincsenek jobb és rosszabb nyelvek. Nekünk sok szavunk van arra, hogy valaki megy, halad Aból Bbe, az eszkimóknak meg 5 szavuk van csak a hóra és mind mást jelent:D

Jó nyelv az, amin tudsz közölni infót a másikkal, rossz nyelv... meg nem létezik, hisz akkor senki nem beszéli, ha nem lehet vele infót közölni:D

Szép és változatos nyelv a magyar, de kéretik nem más nyelvek fölé emelni.

Köszönök minden eddigi választ és jöhetnek még!:)

2016. okt. 10. 21:43
 29/31 A kérdező kommentje:

Illetve ami még fűzhető a nyelvhez és a kérdés lényege:

Azért nem tettünk semmit, hogy magyarnak születtünk, hogy magyarként ezt a nyelvet örököltük, hogy ezt a kultúrát örököltük. Sokan ezekre büszkék, és ez az amit nem értek. Ha van két ember, egy magyar és egy román, ettől még egyik sem jobb vagy rosszabb, hisz ez csak azt jelenti hova születtek, mit beszélnek...

Hogy lehetünk olyanra büszkék, ami nem érdem, nem teljesítmény?

2016. okt. 10. 22:20
 30/31 anonim ***** válasza:
60%
Szóval ha ember vagy, vagy gyűrűsféreg, az ugyanaz a logikád szerint... Hisz arról sem tehetnél, ha gyűrűsféreg lennél. Az is ugyanolyan értékes, mint egy ember... A magyar nyelv sokkal fejlettebb a legtöbb nyelvnél. Egy híres ír szerző, talán Shaw írta, hogy sokkal kifejezőbb, precízebb az angolnál. A hangzása pedig sokkal szebb, mint a többié valószínűleg, nem olyan monoton, bár nem tudom külföldi szemmel hallani.
2016. okt. 10. 22:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!