A BBC, hogy hazudhat ekkorát Magyarországgal kapcsolatban?
Tudta, hogy a Népszabadság állítólag Magyarország legolvasottabb napilapja volt? A BBC szerint ez volt Magyarország legolvasottabb újsága, és a kormány épp erőszakkal felszámolja. Mellé kitettek egy képet az észak-koreai diktátorról is, a teljes hatás kedvéért.
Hmm. Én is utánaolvastam. Februári hír, hogy a Népszabadságból 2015 utolsó negyedévében csak 38 ezer példányt adtak el. Ezzel szemben a Storyból 172 ezret, a Kiskegyedből 192 ezret, a Nők Lapjából 216 ezret adtak el és ez utóbbi a legolvasottabb újság Magyarországon.
Az viszont tény, hogy a főcím csúsztatás, de az alcím már talán pontos: "Hungary's largest broadsheet newspaper".
A Kim Jong Un-os kép pedig egy másik cikkhez tartozik, ahogy lejjebb pl. Sayáról készült kép is. Nem vagyok fityiszes, de azért a csúsztatást pártállástól függetlenül is utálom.
@20
" "A BBC szerint ez volt Magyarország legolvasottabb újsága"
Nem ír ilyet. "
--> Megmagyaráznád, hogy miért kell okoskodnod, ha még A1-es szinten sem beszélsz angolul?
Világosan oda van írva:
„Hungary's largest broadsheet newspaper Nepszabadsag (...)”
Talán nem kellett volna ellógni angolórákról... Már ha tanultál egyáltalán angolt valaha is (mert nem úgy néz ki).
"Mert melyik volt a legolvasottabb napilap?"
Blikk, Bors, és hasonlók :). Poltikai közegben tényleg a Néphazi.
"Világosan oda van írva:
„Hungary's largest broadsheet newspaper Nepszabadsag (...)”
Talán nem kellett volna ellógni angolórákról..."
Jahogy méretre a legnagyobb? Mert példányszámra a Blikk harmada :)
"Világosan oda van írva:
„Hungary's largest broadsheet newspaper Nepszabadsag"
Igen, ez teljesen világos. BROADSHEET. Tudod mit jelent?
#25 "Igen, ez teljesen világos. BROADSHEET. Tudod mit jelent?"
A címben viszont még mindig a "Hungary's largest paper Nepszabadsag shuts, alleging pressure" szerepel, és ez nyilván otromba csúsztatás.
A legnagyobb újság alatt nyilván nem a fizikai mértetet sugallják, ráadásul "nyomásra"...
Hazudott már eleget a BBC. Ismerjük.
#21 "A Kim Jong Un-os kép pedig egy másik cikkhez tartozik"
Persze...
A BBC is gyenge kezdő a pályán, és VÉLETLENÜL tett egy észak kóreai cikket egy európai szekcióba pünkt Orbán mellé, ahol diktátorságot igyekeznek sugallani?
Ugyan már.
A BBC akkor írt igazat utóljára, amikor megszellőztette David Kelli halálának furcsaságait, meg Tony Blair tudatos hazugságait az iraki háborúba való belépés körül.
Akkor gyorsan lecserélték a vezetést, és azóta a háttérhatalomnak hajol be amikor szükséges.
A Népszabadság volt a legnagyobb példányszámban megjelenő országos politikai napilap, ez maximum is csak pontatlan megfogalmazás, de már ebbe is szőrszálhasogatás belekötni. A saját kategóriájában ez volt a legnagyobb lap. A Bucimaci meg a Füles magazin felszámolásának nyilván nem lenne külföldön hírértéke, hiába jelennek meg nagyobb példányszámban.
Egyébként szerintem korrekt a cikk. Direkt szemléz itthonról két jobb- és két baloldali médiumot, szó szerint közli a kormány álláspontját (Németh Szilárd kínos elszólásáról pedig nem írnak), lehozzák a lap hivatalos indoklását is.
Nem írtak olyat, hogy a kormány erőszakkal számolná fel, ezt szerintem félreértetted. Az szerepel, hogy újságírók és az ellenzék azzal vádolja a kormányt, hogy nyomást gyakorolt a lapra. A kettő nagyon nem ugyanaz.
Kim Dzsong Un meg az összes cikkük mellett ott van, ahogy a Nobel-díjasok, Hillary Clinton, meg egy tengeri hal is. Mint ahogy pl. GYIK-en is itt van baloldalt a népszerű témák fül minden kérdésnél.
21:31 szóval LEHET h tényleg nem igaz.
ott a lehet szó én nem állitottam h biztos nem igaz csak elmondtam h nálunk annyira nem olvasott... itt ink a népszava az elterjedt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!