Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A BBC, hogy hazudhat ekkorát...

A BBC, hogy hazudhat ekkorát Magyarországgal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

[link]

Tudta, hogy a Népszabadság állítólag Magyarország legolvasottabb napilapja volt? A BBC szerint ez volt Magyarország legolvasottabb újsága, és a kormány épp erőszakkal felszámolja. Mellé kitettek egy képet az észak-koreai diktátorról is, a teljes hatás kedvéért.

2016. okt. 8. 21:18
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
77%

Hmm. Én is utánaolvastam. Februári hír, hogy a Népszabadságból 2015 utolsó negyedévében csak 38 ezer példányt adtak el. Ezzel szemben a Storyból 172 ezret, a Kiskegyedből 192 ezret, a Nők Lapjából 216 ezret adtak el és ez utóbbi a legolvasottabb újság Magyarországon.

Az viszont tény, hogy a főcím csúsztatás, de az alcím már talán pontos: "Hungary's largest broadsheet newspaper".

A Kim Jong Un-os kép pedig egy másik cikkhez tartozik, ahogy lejjebb pl. Sayáról készült kép is. Nem vagyok fityiszes, de azért a csúsztatást pártállástól függetlenül is utálom.

2016. okt. 8. 22:24
 22/32 A kérdező kommentje:

@20

" "A BBC szerint ez volt Magyarország legolvasottabb újsága"

Nem ír ilyet. "

--> Megmagyaráznád, hogy miért kell okoskodnod, ha még A1-es szinten sem beszélsz angolul?

Világosan oda van írva:

„Hungary's largest broadsheet newspaper Nepszabadsag (...)”

Talán nem kellett volna ellógni angolórákról... Már ha tanultál egyáltalán angolt valaha is (mert nem úgy néz ki).

2016. okt. 8. 22:42
 23/32 Koplárovics Béci ***** válasza:
36%

"Mert melyik volt a legolvasottabb napilap?"

Blikk, Bors, és hasonlók :). Poltikai közegben tényleg a Néphazi.

[link]

2016. okt. 8. 23:55
 24/32 Koplárovics Béci ***** válasza:
23%

"Világosan oda van írva:

„Hungary's largest broadsheet newspaper Nepszabadsag (...)”

Talán nem kellett volna ellógni angolórákról..."

Jahogy méretre a legnagyobb? Mert példányszámra a Blikk harmada :)

2016. okt. 8. 23:56
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

"Világosan oda van írva:

„Hungary's largest broadsheet newspaper Nepszabadsag"

Igen, ez teljesen világos. BROADSHEET. Tudod mit jelent?

2016. okt. 9. 00:04
 26/32 anonim ***** válasza:
0%

#25 "Igen, ez teljesen világos. BROADSHEET. Tudod mit jelent?"

A címben viszont még mindig a "Hungary's largest paper Nepszabadsag shuts, alleging pressure" szerepel, és ez nyilván otromba csúsztatás.

A legnagyobb újság alatt nyilván nem a fizikai mértetet sugallják, ráadásul "nyomásra"...

Hazudott már eleget a BBC. Ismerjük.

2016. okt. 9. 00:39
 27/32 anonim ***** válasza:
0%

#21 "A Kim Jong Un-os kép pedig egy másik cikkhez tartozik"

Persze...

A BBC is gyenge kezdő a pályán, és VÉLETLENÜL tett egy észak kóreai cikket egy európai szekcióba pünkt Orbán mellé, ahol diktátorságot igyekeznek sugallani?

Ugyan már.

A BBC akkor írt igazat utóljára, amikor megszellőztette David Kelli halálának furcsaságait, meg Tony Blair tudatos hazugságait az iraki háborúba való belépés körül.

Akkor gyorsan lecserélték a vezetést, és azóta a háttérhatalomnak hajol be amikor szükséges.

2016. okt. 9. 00:45
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

A Népszabadság volt a legnagyobb példányszámban megjelenő országos politikai napilap, ez maximum is csak pontatlan megfogalmazás, de már ebbe is szőrszálhasogatás belekötni. A saját kategóriájában ez volt a legnagyobb lap. A Bucimaci meg a Füles magazin felszámolásának nyilván nem lenne külföldön hírértéke, hiába jelennek meg nagyobb példányszámban.

Egyébként szerintem korrekt a cikk. Direkt szemléz itthonról két jobb- és két baloldali médiumot, szó szerint közli a kormány álláspontját (Németh Szilárd kínos elszólásáról pedig nem írnak), lehozzák a lap hivatalos indoklását is.

Nem írtak olyat, hogy a kormány erőszakkal számolná fel, ezt szerintem félreértetted. Az szerepel, hogy újságírók és az ellenzék azzal vádolja a kormányt, hogy nyomást gyakorolt a lapra. A kettő nagyon nem ugyanaz.

Kim Dzsong Un meg az összes cikkük mellett ott van, ahogy a Nobel-díjasok, Hillary Clinton, meg egy tengeri hal is. Mint ahogy pl. GYIK-en is itt van baloldalt a népszerű témák fül minden kérdésnél.

2016. okt. 9. 01:28
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
#27 Azt ugye tudod hogy az ajánlott cikkek rovatát egy algoritmus állítja elő az eddig olvasottak alapján? Nálam pl. egy orosz, egy német és egy grúz cikk van ott, Kimnek nyoma sincs. Szokás szerint semmilyen érved sincs, csak kétségbeesetten vagdalkozol és megpróbálod lejáratni a BBC-t, de azt is a legszánalmasabb non sequitur baromságokkal.
2016. okt. 9. 02:30
 30/32 anonim ***** válasza:
0%

21:31 szóval LEHET h tényleg nem igaz.

ott a lehet szó én nem állitottam h biztos nem igaz csak elmondtam h nálunk annyira nem olvasott... itt ink a népszava az elterjedt.

2016. okt. 9. 09:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!