A munkaerőhiányt Magyarországon nem lehetne úgy megoldani, hogy a közmunka helyett oda küldenék a munkanélkülieket, ahol hiány van?
"az f.h.t. Pedig kivezeti megszünteti végleg"
Én úgy tudom, hogy még létezik az aktiv korúak ellátása, sokan kapják.
#29/31, és ezzel mi a baj"?
Nincs szükség ekkora bürokráciára, mondta Csepreghy N.et, a minap a tv.ben, majd átképzik magukat és elhelyezkednek a hiányszakmákban, az ország más-más részein"
mondta, ez jól hanzik csak nem meg valósítható, ugyanis a multiknak, autógyártóknak, összeszerelő üzemeknek, +fémipari beszállítóknak, pl.Linamar, betanult-kész szakemberekre van szükségük, és nem pedig bürükratákra, irodában évekig számítógép előtt dolgozó közszolgákra, azokkal nem lehet Awi, mig, stb.hegesztést végeztetni, eszterga gép mellé állitani 3műszakban, és vagy smd.ák. Panelokat javíttatni, vagy ,éppen villany szereltetni, gépeket javítani, egy üzemben, nagy gyárban, de másutt sem.
1éves tanfolyamon max. a z alapokat tanulják meg.
Nekem spec. megy az autóvillamosság, +motor javítás is, robogó moped, kismotorok stb. mert megfelelő előképzettségem, és sok éves tapasztalatom van, valamint türelmem is..
Jól tudod, több ezer aktív korú, munkanélküli kapja,nem az idén szüntetik meg, hanem 2017-márc.-ápr-tól.
A munkaügyi kp.ban, tájékoztatón hangzott el, és az ogy-ben is tárgyalta a kormány.
Az pedig hogy valakiknek hosszabbítanak,nov.1.től pl. február végéig, mint nálunk az ökinél is,nem jelenti azt hogy vesznek fel embereket, de új közmunkaprogramok sem indulnak be,2017-márc.ig, ezt hivatalos helyről tudom..
"Nincs szükség ekkora bürokráciára, mondta Csepreghy N.et, a minap a tv.ben, majd átképzik magukat és elhelyezkednek a hiányszakmákban, az ország más-más részein"
mondta, ez jól hanzik csak nem meg valósítható, ugyanis a multiknak, autógyártóknak, összeszerelő üzemeknek, +fémipari beszállítóknak, pl.Linamar, betanult-kész szakemberekre van szükségük, és nem pedig bürükratákra, irodában évekig számítógép előtt dolgozó közszolgákra, azokkal nem lehet Awi, mig, stb.hegesztést végeztetni, eszterga gép mellé állitani 3műszakban, és vagy smd.ák. Panelokat javíttatni, vagy ,éppen villany szereltetni, gépeket javítani, egy üzemben, nagy gyárban, de másutt sem. "
Még mindig nem értem, hogy mi ezzel a baj. Ha nincs kereslet a tudásukra, akkor miért az ÉN ÉS MÁS EMBEREK adójából kapjanak ők FELESLEGES munkát állami foglalkoztatottként? Pont szarok rá, hogy szobafestőnek, szalagmunkásnak vagy portásnak mennek ezután. Nem akarom azt, hogy egy 10 milliós országban az állam az emberek pénzén foglalkoztasson teljesen feleslegesen milliókat közalkalmazottként.
"Jól tudod, több ezer aktív korú, munkanélküli kapja,nem az idén szüntetik meg, hanem 2017-márc.-ápr-tól. "
Még egyszer: ki a sz...rt érdekel? Oldja meg maga, egyáltalán nem az az állam feladata, hogy milliók segge alá dugjon munkahelyet. Én meg mások szívnak az ilyen életképtelen piócák miatt.
utolsó előtti hozzászólónak.
Én meg xarok rá hogy lesz e elegendő közmunkás januártól,vagy februártól, vagy hogy indul e közmunkaprogram,az elmaradottabb régiókban,térségekben.
A lényeg az hogy lesz fusi munkám, amiből megtudok élni, a szaktudásomból, hozzáadott értékű kézi munkámból annyi pénzt keresek, amennyire szükség van.
Nem érdekel mások hülye előítélete, gyülölködése közönye,
A másik fontos dolog, hogy ma már mindent közmunkásokkal végeztetnek, a tróger melókat is, havi 51ez.ft.ért, épüljenek hát a stadionok, az nagy magyar adófizetők pénzéből, évi 100mlrd.ft.ból, éljen a népszavazás, 16mlrd.ot dobtak ki az ablakon Orbánék,+a plakát tervező, kiadó cégek, simán lenyelték egy részét.
De ezt a köz-szenny média nem mondja be, az ogy.üléseket pedig nem közvetíti,így a birka nép nem tud róla.
Mint arról se tudnak azemberk"hogy 2016-évben a királyi közmédia, Mtva, 85mlrd.ft.ból garazdálkodik, garázdálkodik.
Miből is? A dolgozó melosok, /közmunkások/irodisták,tanárok, stb/ adófizetők járulékainak befizetett pénzéből.
fujj!
úgy lehetne megoldni a munkaerőhiányt,mint annak ideján német orsz.ban, emelni kell a melosok, szakmunkások bérét, legalább a jelenlegi lengyel orsz.i szintre, és a duális képzést megvalósítani, mint az Audi-nál Mercédesz-gyárban, Stadler, cégeknél, és nem csak beszélni róla kormányzati szinten.
de amíg a cégek nagyobb vállalkozások, csak arról tárgyalgatnak időnként a mindenható kormánnyal,hogy ilyen -olyan támogatásokat meg kaphassanak, és hogy min.bérért is ki lehessen használni a dolgozókat, addig nem fog változni semmi, +irányban..
Az igazi szakik, már évek óta külhonban teljesítenek, dolgoznak, és köszönik jól vannak, nem jönnek vissza, Mo-ra..
"úgy lehetne megoldni a munkaerőhiányt,mint annak ideján német orsz.ban, emelni kell a melosok, szakmunkások bérét, legalább a jelenlegi lengyel orsz.i szintre,"
Az a probléma, hogy ezt Németországban sem csinálták meg és itthon sem fogják, mert egy kapitalista berendezkedésű országban már nincs. Heló, hogy emeljen bért magáncégeknél az állam? Azt ne mondd, hogy emeljék meg jelentősen a minimálbért. Azzal aztán csak azt lehetne elérni, hogy mindennek feljebb menne az ára, bezárna egy rakás cég, külföldiek kivonulnának, mi meg itt ülnénk a munkanélküli, de "megbecsült" melósokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!