A leendő NEM-mel szavazók tényleg azt hiszik, hogy úgymond szükség van rájuk?
Most is olvastam egy ilyen választ, hogy a népszavazás nem a jelenről, hanem a jövőben érkező bevándorlókról szól, és ezért fontos. Miért hiszik a nem-esek, hogy bárkinek szüksége lenne rájuk vagy helyesebben a szavazatukra?
A magyar országgyűlést ilyen kérdésekben most sem lehet megkerülni, az EU nem egy szuperhatalom, ami ránk erőszakolhatja a betelepítést, ha a parlament azt mondja, hogy nem, akkor nem lesz betelepítés függetlenül a népszavazás eredményétől, a Fidesz és a Jobbik nyíltan kvóta ellenes párt, egyótt bőven van elég képviselőjük egy alkotmánymódosításra is, akkor mi szükség lenne a nem-mel szavazókra olyan nagyon.
Ne értsétek félre, én tisztában vagyok vele, hogy ez nem szól többről mint a fideszes táborépítgetésről meg a 2018-as választás főpróbájáról, de a sok nem mellett agitáló tudja egyáltalán, hogy egy senkit sem kötelező, súlytalan gittrágás igazából, amit olyan fontosnak tart, és ami nem még a magyar törvényhozást sem kötelezi semmire? Konkrétan a kormány még most sem mondta el, hogy mit fog csinálni a nem-ek győzelme után, mondjuk ez érthető, mivel valószínűleg semmit.
Én nem félek, hol írtam ilyet? Mókásan is venné ki magát, ha félnék egy súlytalan viccvoksolástól, csak ostobaságnak meg a választók megvezetésének tartom. Érdekes módon, mikor fosott a Fidesz, hogy a vasárnapi népszavazást majd leszavazzák, akkor rögtön lépett az országgyűlés és eltörölték a törvényt népszavazás nélkül, most megint egy olyan helyzet van, amiről nem kellene népszavazást kiírni, de erről már kell a fidesznek a voksolás.
Tudjátok mit, ha aláírást gyűjtenének a kvóta ellen, azzal semmi bajom nem lenne, de nem, nekik népszavazás kell, lényegében véve megszavaztatják az országot egy olyan kérdésben, amiben már rég döntöttek. Pénzpocsékolás és a választók átverése, meg persze EU démonizálás.
Sajnos az egész népszavazásocska az emberek tájékozatlanságára épít, ettől nem félek, ez elszomorít.
Csak nem veszed figyelembe, hogy egy ellenzéki pártnak nincs más módja arra, hogy megváltoztasson egy törvényt, ha kisebbségben vannak, márpedig szinte mindig kormánypárti többség van a törvényhozásban (egyedüli kivétel az MSZP kisebbségi kormány volt 2008-2010 között, mikor kilépett az SZDSZ a koalícióból). Persze nyújthatnak be törvényjavaslatot az országgyűlésnek, de ha egyszer a kormánypárti többség simán leszavazhatja, akkor súlytalan marad a dolog.
A baj épp az, hogy most a Fidesz népszerűségszerzési célból úgy csinál, mintha nekik szükségük lenne erre a népszavazásra, úgymond a nép támogatására, pedig a valóságban nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!