Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák/leendő anyukák!...

Anyukák/leendő anyukák! Vagytok itt olyanok, akik nem dolgoznak (nincsenek gyeden, gyesen), mert a párjuk miatt nincs rá szükség?

Figyelt kérdés
Úgy értem, csúnya szavakkal „eltart” titeket a férjetek? Csak érdeklődök. Most 2 és fél hós a babám, még 2 gyermeket szeretnék, de már most szóba került, hogy esetleg utána se menjek vissza dolgozni, ha a párom keresni fog eleget, hanem inkább a háztartást vezessem és a gyerekeket neveljem. Én ismerek olyan anyukákat, akik nem dolgoznak, mert a férjüknek jobban megy a szekér.
2010. ápr. 6. 16:24
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Hát jó neked...De nem vágysz arra h siekres legyél a munkádban?Mert jó még pici a babád meg első gyerek, de egy idő után majd vágyni fogsz rá sztem h mehess dolgozni, meg jó érzés is lesz h te is ekresed a pénzt
2010. ápr. 6. 16:27
 2/10 anonim ***** válasza:
68%

Az jó, ha megtehetitek, de egyrészt-egy idő után, lehet, hogy unatkoznál, másrészt eléggé kiszolgáltatott helyzet.

Aztán a nyugdíjra is szükség lehet.

2010. ápr. 6. 16:31
 3/10 anonim ***** válasza:
68%
3 vagy több gyerek esetén erre találták ki a gyet-et (főállású anyaság), de ezt is csak a legkisebb gyerek 8 éves koráig lehet, addig van tb-d és nyugdíjad. Utána viszont nem leszel biztosított és a nyugdíjad sem ketyeg. Egy életre kiszolgáltatott helyzetbe kerülsz! Ha arra nem gondolsz, hogy elhagyhat a férjed, arra sajnos gondolni kell, hogy mi van, ha ő előbb megy el? Te akkor miből fogsz élni?
2010. ápr. 6. 16:36
 4/10 A kérdező kommentje:

hát, csak gondolkoztunk még rajta, és nem kell irigyelni, mert egyelőre még csak az én jövedelmem biztos anyagi forrás számunkra. Viszont a párom feltörekvőben lévő vállalkozó, és épp azt számoltam, hogy ha egymás után 3 gyereket szülök, 6 évig leszek itthon, addig pedig akkorát ugorhat az anyagi helyzetünk, hogy nem lesz szükség az én kis saját minimálbéremre. Amúgy már 10 évet dolgoztam két munkakörben, mindkettőt szerettem, a 2. olyan volt (média), amelyre már tinikorom óta vágytam, de az ott eltöltött 4 és fél évem alatt teljesen kiábrándultam belőle, és rájöttem, hogy még véletlenül sem olyan, mint amilyenre számítottam. Ez pedig igazán nem vonz engem. Most épp olyan periódusom van, hogy a házilag általam sütött kenyeret és készített száraztésztát, illetve a virágültetést vagy a melegházas zöldségtermesztést jobban díjazom, mint a mostani világban oly divatos karrierépítést. 20 évesen nem gondoltam volna, hogy ilyen leszek, szerettem dolgozni, sőt, büszke voltam arra, amit elértem. De belátom, hogy az, hogy minden erőmmel a férjemet támogassam (minden sikeres férfi mögött áll egy nő - effektus) most nagyobb hasznunkra van, mint az, hogy én karriert építsek. Nekem nincs egyetemem, neki már van egy. De ha kettőnk közül ő végez a közeljövőben még egy egyetemet, az sokkal több pénzt fog hozni a konyhára, mint az enyém. Természetesen van olyan dolog, amit szívesen csinálnék, és ezeket meg tudom valósítani akkor és csak akkor, ha a párom cége jól fog menni. Így mérlegelek.

Írjatok még, hogy ismertek-e ilyen embereket

2010. ápr. 6. 16:48
 5/10 A kérdező kommentje:
persze hogy gondoltam a nyugdíjra is, de az olyan kicsi, hogy nem érdemes küzdeni érte, sajnos. Nálunk - nem Magyarország - nincs olyan, hogy főállású anyaság, viszont van reggeltől estig munka kis fizuért, amely mellett nem lehet gyerekek után rohangálni.
2010. ápr. 6. 17:11
 6/10 anonim ***** válasza:
65%
Én lehet megtehetném, mire oda jutok, szintén a férjem munkájából, de meg sem fordult a fejemben. Egyrészt tuti betokosodnék itthon egy idő után, hiányozna a társaság, egy olyan társáság ahol nem csak a gyerekekről lehet beszélni. Aztán ott a nyugdij kérdés, plusz a vállalkozás,mint tudjuk gyakorlatilag lutri, lehet hogy ma jól megy, de lehet hogy holnap befuccsol, vagy rosszabbul megy, én ilyenre nem alapoznék. És semmilyen körülmények között nem szolgáltatnám ki magam ennyire egyetlen embernek sem, még a férjemnek sem, akiben maximálisan megbizok és szeretek, mondhatnám ő a nagy ő, de akkor sem. Az élet kiszámithatatlan, soha nem tudhatod, hogy mi lesz holnap, jobb ha az ember több lábon áll. Én igy gyed alatt is keresek magamnak némi plusz pénzt, mert ugye soha nem tudhatom.
2010. ápr. 6. 19:50
 7/10 anonim ***** válasza:
75%

Utolsó válaszoló nagyon jól leírta.

Ha én megtehetném,akkor sem tenném meg.

Ha más nem tanulnék v. 4 órában dolgoznék valahol.

Engem nem elégítene ki,hogy csak otthon vagyok és nevelgetem a gyereket.Én nem tudnám "feláldozni"magam ilyen mértékben a családomért,pedig egyáltalán nem vagyok önző típus.

Azt írtad,a férjed többet ér két diplomával és te?Neked is vszínű,hogy nem lenne rossz.Pláne,ha történik a férjeddel valami,ne adj isten a kapcsolatotokkal amit ugye sajnos előre nem látunk,akkor ott maradsz a gyerekekkel munka,"végzettség" nélkül.Azért tettem idézőjelbe,mert sok év kiesés majdnem ugyanolyan,mintha pályakezdő lennél.

2010. ápr. 6. 20:40
 8/10 anonim ***** válasza:

Sose egyeznék bele. El tudna tartani minket most is (el is tart, hiszen gyed-en vagyok,ami a fizetésemhez képest semmi...

Az ő diplomája miért érne többet, mint ha te ugyanazt elvégeznéd pl.?

2010. ápr. 6. 21:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Ismerek egy ilyen anyukát, 15 éve háztartásbeli. Most egyetemen tanul (40-es éveiben jár) mert el akar helyezkedni. Ez szerintem a férje kapcsolatrendszere miatt sikerülni is fog, de átlagembereknél elég ritka hogy egy negyvenes pályakezdő nőt tárt karokkal fogadnak a munkaerőpiacon... A gyerekek ugye megnőttek, neki se egészségbiztosítása, se nyugdíja, se semmi, rengeteget van egyedül és közben idősödik ő is. Na és ott a rizikó, mi van ha a sármos dúsgazdag negyvenes-ötvenes férjre lecsap egy dögös húszas...

Én is biztosan dolgoznék valamit, legfeljebb arra törekednék hogy egy kényelmes, nem túl stresszes állásom legyen (már ha manapság van ilyen) vagy szintén valami saját vállalkozásba kezdenék.

Közben felvennék takarítónőt, vagy akár állandóra házvezetőnőt, hogy a szabadidőmet valóban a családomnak és a hobbimnak szentelhessem. Az állandó házimunka rengeteg időt és energiát elvesz a minőségi együttlétektől és sajnos a feladatok 90%-a nem olyan élvezetes mint a kertészkedés vagy a kenyérsütés. Wc sikálás, porszívózás, felmosás, vasalás, mosogatás, főzés és megint mosogatás minden áldott nap, újra és újra és újra, éveken át.

De majd meglátjátok hogy bírod, én hiszem hogy vannak nők akik valóban az anyaságra, háztartás vezetésre termettek és becsülöm őket ezért. Én egy gyerekkel is vért izzadok :) Sok siket kívánok!

2010. ápr. 6. 22:24
 10/10 A kérdező kommentje:

köszi szépen a válaszokat. Talán betokosodnék, de most annyira lefárasztott az utóbbi 4 év, amit újságíróként eltöltöttem (minden nap reggeltől estig, se hétvégém, se ünnepem), hogy eszem ágában sincs jópár évig visszamenni, inkább szülök egy fészekaljnyi gyereket. Unatkozni később sem unatkoznék, rengeteg dolgot kipróbálnék, megtanulnék (szeretek kézműveskedni, kerámiázni, virágot termesztenék, részt vennék a közösségi életben, akár még egy egyesületet is alapítanék). Nem gondoltam volna, hogy ez a munka ennyire elszívja az ember minden energiáját. Belefáradtam. Az egyetemmel az a gond, hogy semmi olyat nem tudok kitanulni (megjegyzem: nincs is türelmem hozzá), aminek valami hasznát is venném. Mivel alapból nem tudom a mateket, informatika és könyvelés, amivel kezdhetnék valamit, ki van lőve. Nyelvekkel nem tudok mit kezdeni, mert abból is csak tanár lehetek, tanítónőnek meg nem mehetek vissza, mert leépülőben az ágazat, alig van munkahely. A párom az informatikai egyeteme mellett most gondolkozott azon, hogy a villanyszerelést is megtanulja, hogy fejlődhessen. Én újságírást tanulhatnék egyetemen, de azzal is csak a megutált médiába mehetnék vissza. Legszívesebben regényt írnék...

Na mind1, holnapra talán sütni fog a nap és nem leszek ennyire pesszimista. És még az sincs kizárva, hogy 2 év múlva alig fogom várni, hogy visszamehessek dolgozni.

2010. ápr. 6. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!