Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik gyesen vannak és dolgozna...

Akik gyesen vannak és dolgoznak! Kapsz táppénzt ha gyes mellett dolgozol?

Figyelt kérdés

Nekem 5 éves a lányom és tartósan beteg, emelt családit és gyest kapok utána,valamint 8 órában dolgozok.

Mehetek táppénzre?

2,5 éve a férjem ment táppénzre a kicsivel, akkor még azért kaptuk a gyest, mert 2 éves volt. Szóval jött a levél a munkahelyétől, hogy mivel én gyesen vagyok, nem jár a táppénz.

Nem tudom, most mi a helyzet.

2011. júl. 29. 20:20
 1/2 anonim ***** válasza:
88%

"Ha a szülők közös háztartásában élő gyermekük után az egyik szülő már gyermekgondozási díjban, vagy gyermekgondozási segélyben, vagy gyermeknevelési támogatásban részesül, akkor ugyanazon gyermek után a másik szülő gyermekápolási táppénzre már nem lehet jogosult. Ennek oka, hogy egy gyermekre csak egy jogcímen lehet egészségbiztosítási ellátást igénybe venni."

"A gyermekgondozási segély folyósításának időtartamára gyermekápolási táppénz nem jár, kivéve ha a szülő a gyermekgondozási segély mellett munkát végez."

A fentiek alapján Te jogosult vagy táppénzre, az apuka nem.

[link]

2011. júl. 29. 20:28
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Ment a zöld kéz!
2011. júl. 29. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!