Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok valojaban arjak es...

A magyarok valojaban arjak es Europa jelenleg is nemzetet alkoto legosibb nepeinek egyike?

Figyelt kérdés

Eloszor is semmilyen politikai indittatasu cel nem vezerel, bar ha ez igaz annak nagyon komolyan politikai es identitasbeli kovetkezmenyei lehetnek, azert is ide tettem fel a kerdest. Igazabol sokaig nem hittem ezekben a mi "vagyunk a vilag kozepe" dolgokban, tortenesz vegzettsegem vam es mindig a finnugor elmelet hive voltam, de ahogy egyre melyebben astam magam a genetikaban rajottem hogy pont ez igazolja a magyarsag osnep mivoltat. Kicsit reszletesebben is kifejtem.

Szoval vegyuk sorra az europai oskori betelepulest es kialakulo kokorszaki es bronzkori migraciot valamint ezek genetikai vonatkozasait. Europa legosibb haplocsoportjai a kovetkezoek: I1 (osgerman), I2b (oskelta), I2a1 (iber), I2a2 (illir,trak, etruszt), ezek mar a Mezolitikum elott jelen voltak.

1. I1: ez Kozel Keleti eredtu gen, ami a Cro Magnoni emberrel olyan 30-40 ezer eve erkezett Europaban. A nev csaloka ugyanis semmi koze nincs a mai germanokhoz, sokan inkabb nordikus gennek hivjak, a naci tudosok arja genkent definialtak. Ezek az emberek a jegkorszak miatt folyamatosan delre szorultak.

2. I2 (es ennel alcsoportjai): nagyjabol 20000 eve jelent meg, az I2b jelen volt a Cro Magnoni emberben valamint az I2a1 es I2a2 alcsoportjai a keletrol jott bevandorlokban. Ezek a keltak, illirek, iberek, trakok, etruszkok osei.

Ezek Europa legosibb nepei a kelta, illir, iber, etruszk es trak. Ezek kozul az osszes eltunt es asszimilalodott, kiveve talan a keltakat (es ibereket akiket ma baszkokkent ismerunk) akik kicsi kozossegeikban orzik a regi szokasaikat es probalnak ellenallni az angolszasz kulturanak, de olyan mint kelta vagy baszk allam nem letezik.

Most nezzzuk meg a neolitikumi bevandorlokat, negy csoportban jottek.

1. N1c1: ez a finnugor nepekre jellemzo. Egesz Kelet- es Eszak Kelet Europat benepesitettek. Jellemzo haplocsoportjuk meg az I1 osgerman (nordikus vagy arja) gen. Ebbol az kovetkezik hogy az osfinnugor es osgerman nepek rokonok voltak. Sajnos az osgermanok asszimilalodtak megpedig a bronzkori german bevandorlo nepessegbe, de a finnugor nemzetek: magyarok, finnek, esztek ma is jelen vannak. Es megegy aprocska de annal meglepobb teny: a magyar genetika tartalmazza a legtobb nordikus gent egesz Kelet Europaban es a Balkanon!

2. G2a: ez az oskaukazusi gen, ok voltak az osgorogok. Del Kelet Europaban eltek es a mai Anatolia teruleten, nem volt jellemzo rajuk a nordikus haplocsoport. Jelenleg is allamot alkotnak ez Gorogorszag.

3. E1b1b: ez alkotja a mai arab nepesseg jo reszet, kozel keleti es Eszak Afrikai eredetu, Europaban a foniciai es egyeb tengeri bevandorlok nyoman kerult, mind asszimilalodott.

4. T: ez kozep kelet es kelet afrikai eredetu, ezek egyiptomi, nubiai es arab bevandorlokbol kerult at, valamint a kesobbi moroktol, mind asszimilalodott.

Es ezutan marcsak a Bronz kori bevandorlok jottek, a szlavok, germanok, valamint a kesoi kozel keleti bevandorlok.

Mit gondolsz errol? Talan Szalasi Ferenc (Hitlerrel egyutt) aki a finngor-osgerman rokonsagba es a magyarok arja eredeteben hitt megse beszeltek a levegobe? A magyarok tenyleg egy arja osnep es sokkal regebben jelen voltak Europaban (vagy a Karpat medenceben) mint ahogy azt ma gondoljuk?

Forrasok:

[link]

2016. szept. 30. 12:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Íme egy példa arra, némi fantáziával, tények és fantazmagóriák ügyes keverésével, célzatos fogalmazással hogyan lehet bárhonnan bárhová eljutni.

Ha komolyan vennénk a témát, meglehetősen vastag könyv sem biztos, hogy elegendő volna a kifejtéséhez (azt fel sem vetem, hogy számos dologra egyszerűen nincs adat).

Itt és ilyen terjedelemben azonban még komolytalannak se lehet venni. Említésre is csak azért méltó, mert sokan beveszik a mesét. Értük kár volna.

2017. febr. 21. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!