A "jobbos" keresztények tudják, hogy Jézus eredetileg zsidó volt? Mert nagyon úgy néz ki, hogy nem.
Nézegetem, hogy pár ilyen ismerősöm milyen cikkeket osztogat meg facebookon, ilyen zsidózós, holokamuzós, kuruc.infós színvonalú cikkeket, aztán meg pár keresztény bölcsességet.
Elég vicces.
""De ő alapította meg a kereszténységet. Utána keresztény lett"
Ez nem igaz.
A keresztények eredetileg azok a zsidók voltak akik elfogadták Jézust megváltónak.
Szóval Jézus nem lehetett keresztény, mivel azért hogy megváltsa a világot meg kellett halnia, és csak halála után tudta volna elfogadna magát megváltónak. Ez logikai nonszensz.
Jézus zsidó volt"
De igaz. Amit írsz az meg hülyeség. Jézus megkeresztelése megvan? Max addig volt csak zsidó. Utána nem. Ez kb olyan, és ez a kérdezőnek szól, minthogy ha a muszlimok azért utálnák Mohamedet, mert eredetileg nem volt muszlim.
"Valójában antiszemitább vagy, mint a legvadabb nácik, hiszen azt sugallod, hogy minden zsidó rossz, még Jézus is."
Te tényleg ennyire ostoba vagy/üldözési mániád van, vagy csak trollkodsz? Sehol sem írtam antiszemita dolgot, inkább nevetek rajtuk (meg a hozzád hasonlókon), ahogy azt a kérdésemben is írtam.
ma 01:59
Te meg milyen hitgyüliről beszélsz? Te sem vagy normális, az 100%.
A biblia meg olyan mint a jog, nem véletlen a vallásból fejlődött ki a jog alapja, a római jog. Mindenki úgy értelmezi ahogy akarja. Idemásolhatod, hogy Jézus egyszer azt mondta, hogy a zsidók istene a sátán, de egy doktorált teológus meg idemásolna hét másik forrást, ahol Jézus elismerően beszél a zsidókról valamilyen formában.
Viszont van egy TÉNY, hogy Jézus zsidó SZÁRMAZÁSÚ volt, ami ellen akárhogy vergődtök, tény marad. A jobboldali keresztények zsidózása paradoxon.
ma 12:54
Mi lenne? Nem is ez volt a kérdés... Te miről beszélsz???
"Senki nem vitatta, hogy zsidó származású volt."
Csak már kapásból az első válasz. XDDDD
És akkor mi van kérdező?
Származását tekintve David Cole is zsidó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!