Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kire lehet szavazni/mit lehet...

Kire lehet szavazni/mit lehet csinálni ilyen kilátástalan helyzetben?

Figyelt kérdés

Nem tartom magam se jobboldali, se baloldali beállítottságúnak. Illetve talán mindkettônek egy kicsit.

Hazafias gondolkodású vagyok, szeretem Magyarországot, a hazámat. Ugyanakkor elfogadó vagyok, nem vagyok rasszista, sem homofób, de nem is díjazom a liberalizmus túlzásbavitelét.

Szerintem a gond az (nem csak számomra gondolom), hogy egyik párt sem képviseli azt az értékrendet, ami megfelelô lenne az ország jólétéhez, illetve fejlôdéséhez.

A Jobbik egyszerûen antiszemita, túlságosan radikális, elvbôl elutasítom.

A Fidesz rettentôen korrupt, bizonyos lépései egyszerûen antidemokratikusak, enyhe diktatórikus jellegû lépései kiborítóak. A sok föld, meg a miniszterelnök úr hobbija, amit ugye állami pénzeken finanszíroz nyugodt szívvel, a gyûlölet kampány, az agymosás... Egyszerûen szemetek.

A baloldal ugyanakkor túlságosan liberális szerintem, habár jóval szimpatikusabbak ezek a pártok, mint a fenti kettô, nem tenne jót az ô hatalomra jutásuk az ország számara, ráadásul a menekültválságot sem kezelnék jól. Apropó menekültválság, elég kényes téma... Szerintem se jó ötlet papír nélküli embereket beengedni az országba (származástól függetlenül), szerintem egyik párt sem kezeli ezt megfelelôen, a Fidesz sem.

A kérdés ugyan kicsit költôi, mert valószínû kik fognak újra hatalomra kerülni 2018-ban, de azért kiváncsi vagyok ti hogy látjátok ezt a helyzetet, és van-e olyan rajtam kívül, aki egyszerûen úgy látja, hogy politikailag reménytelen a helyzet és nincs egy normális párt sem.

Annyit kérek tôletek, hogy ne csináljunk itt veszekedést, csak írjátok le mit gondoltok. Köszi.

2016. szept. 25. 20:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"Itt maga a társadalom agybeteg. A pártok csak ebből az agybeteg társadalomból alakultak és fejlődtek ki."

Bezzeg ezek az arabok, milyen fejlett kultúrával bírnak, szerintem ne is engedjük be őket Magyarországra, mert itt csak visszamaradnának.

2016. szept. 25. 21:57
 12/22 anonim ***** válasza:

Ostoba logika.

Attól, hogy az arabok bolondabbak, még a magyarok is túlságosan bolondok. Ha nem így lenne, akkor már fejlett országban élnénk és nem lenne itt ennyi nélkülözés.

2016. szept. 25. 21:59
 13/22 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van. A helyzet reménytelen. Én annyit tudok csak, hogy el sem megyek szavazni, ebben én nem veszek részt. De tudja mindenki, hogy ki fog nyerni. Egyszerűen nincs más alternatíva. Az ellenzék túl gyenge.

Egy időben szimpatikus volt nekem a Jobbik, de gyakorlatilag a kisebbség fikázásán kívül más programot nagyon nem tudnak felmutatni. Az MSZP szerintem már leszerepelt, Gyurcsányról nem is beszélve.

Nem tudom kire is szavazhatnék.

2016. szept. 25. 22:08
 14/22 anonim ***** válasza:
Bárkire aki irtja a migrantot.
2016. szept. 26. 03:24
 15/22 anonim ***** válasza:

Az ország olyan rossz helyzetben van, hogy most egy értelmes ember nem ideologizálgat itt. A gazdasági helyzet mielőbbi javításán múlik Magyarország. Arra kell szavazni aki a korrupciót segít felszámolni és van ilyen, nem hiába igyekszik kézzel lábbal a Fidesz bemocskolni Juhász Pétert, Vona Gábort.

Ha elérjük Szlovákia szintjét na akkor elkezdhetsz ideologizálgatni, hogy jobb vagy bal, konzi vagy libsi, addig csak a leghülyébb foglakozik ezzel, most más a fontos.

2016. szept. 26. 07:28
 16/22 anonim ***** válasza:
52%

"Én annyit tudok csak, hogy el sem megyek szavazni, ebben én nem veszek részt. De tudja mindenki, hogy ki fog nyerni."

Nyilván a Fidesz fog nyerni és te a távol maradásoddal is szavaztál a Fideszre. Még jó hogy a Fidesz nyer, pontosan a hozzád hasonlók miatt. Remélem az ilyenek egyszer majd nyíltan bevallják a gyerekeiknek, hogy ők bizony otthon ültek.

2016. szept. 26. 07:34
 17/22 anonim ***** válasza:
0%
Nyilvánvalóan a Jobbikra lehet csak szavazni, a többi párt ugyanazt a hazaáruló politikát folytatná, amit az elmúlt 25 évben. A radikalizmus nem bűn, ahogy az antiszemitizmus sem. Igazából a Jobbik nem is elég radikális, szélsőséges. Egy igazságos párt úgy elszámoltatná az elmúlt 25 és az azelőtti 50 év politikusait, ahogy Kínában teszik. Sajnos erre sem látok sok esélyt még egy Jobbik-kormány esetén sem. Az antiszemitizmusról. Széchenyi, a legnagyobb magyar nem adott volna egyenjogúságot sem a magyarországi zsidóknak. Goethe, Wagner, Luther, Ford, Voltaire, és rengeteg nagy ember volt még antiszemita. Nem vennék rá mérget, hogy ők voltak a butábbak a történelem és a valóság ismeretében, és nem a Károlyi Mihályok, Thomas Mannok, Esterházyk, Gyurcsányok.
2016. szept. 26. 10:06
 18/22 anonim ***** válasza:

,,Ha elérjük Szlovákia szintjét"

Mit kell elérni? Szlovákia szintjét? Elértük. Itt a legnagyobb gond, hogy ott is Dunaszerdahelyet, Pozsonyt, stb-t nézik sokan, ha Szlovákiából indulnak. Volt alkalmam beszélni mind szlovákiai magyarral, mind szlovákkal, egyik se értette miért hangoztatjuk ezt, hisz egyáltalán nincs előrébb Szlovákia semmivel. Ahogy írtam nem csak Pozsonyból és Dunaszerdahelyből áll Szlovákia, elmész keletre olyan állapotok fogadnak sok helyen, amihez képest egy magyarországi szegény család nagyon jó körülmények között él. Szlovákiában se fenékig tejfel az élet, ugyanazok a gondjaik, mint nekünk, szóval nem tudjuk elérni Szlovákia szintjét, mivel egy szinten vagyunk.

2016. szept. 26. 13:36
 19/22 anonim ***** válasza:
Most lehet vitatkozni, hogy a szlovák példa megállja e a helyét, de lényegtelen a mondanivaló szempontjából. A lényeg érthető, most nagyon nem vagyunk abban a helyzetben, mikor valami előbbre való a gazdasági javulásnál. A kivándorlás már valószínűleg így is visszafordíthatatlan marad, sürgős a helyzet, lehet már késő is.
2016. szept. 26. 13:49
 20/22 anonim ***** válasza:
DK, MSZP, LMP, EGyÜtt, PM, MLP. Válassz. Sok van. A többire már nem érdemes, a Jobbikra meg soha nem is volt. Vagy esetleg ha lesz Összefogás gondold meg.
2016. szept. 26. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!