Miért ilyen kevés a fizetés Magyarországon?
De most komolyan. Annyira nevetséges, hogy a minimálbérért 1 hónapig kell keményen dolgozni, miközben Svájcban megkerestem ugyanazt a pénzt néhány nap leforgása alatt...
Komolyan mondom, mikor Magyarországon vagyok egyszerűen nincs kedvem dolgozni. Minek? Olyan kevés a fizetés, hogy ha vennék egy okostelefont, semmi sem maradna belőle. Nekem eladói szakmám van, az meg nem fizet jól itthon. Svájcban viszont több ezer frank a fizetés...
Természetesen tervezek is visszamenni külföldre, mivel olyan helyzetben vagyok, hogy addig maradhatok ameddig akarok. Viszont...
Most nem szívesen mennék el innen. Jó lenne Magyarországon, például Budapesten dolgozni. De beláttam, hogy ha a jövőmet akarom építeni, akkor vissza kell mennem külföldre.
Tehát miért is ilyen kevés a fizetés itt? Nem azt mondom, hogy legyen itt is svájci fizetés, de még osztrák sincs... Miért? A kereskedelmi adók milliókat fizetnek a celebeknek, egy műsorért, azt a pénzt miért nem tudják inkább szétosztani az értékes, dolgozó emberek között!?
29:
Ez a gond.
A magyarok átvették a kínai mentalitást.
Kevés pénzért is átmennek rabszolgaüzemmódba.
De azért ha a mai fiatalokat megnézzük nem fog sokáig menni ez a rabszolgaképző. Hiszen a mai fiatalok utálnak dolgozni. Akiket ismerek mind a gép előtt lógnak vagy buliznak. Dolgozni senki se akar. Nehogy azt higgye valaki is, hogy majd ők a semmiért robotolnak majd egész nap. Az öregekkel el lehet játszani mert ők abban a korszakban éltek amikor hálát adott az ember 2 forintért is. De manapság az van, hogyha nem tetszik egy fiatalnak a helyzet kimegy külföldre (Bturbo, Szefi, Metalcastiel, Varalyai Gabriel). Kíváncsi leszek amúgy, hogy mi lesz az országgal 50 év múlva.
Aki netto 70et kap az gyakorlatilag semmi masra nem alkalmazhato, csak betanitott munkara. Addig fog netto 70et kapni amig lesz valaki aki elvallalja ennyiert. Ha nem lesz akkor majd emelnek. Kereslet-kinalat.
Te sem fizetsz tobbet a piacon csak azert mert kedves az elado.
Amugy meg egy Audi a sajat alkalmazottainak egyaltalan nem minimalbert fizet, szerintem nincs is minimalberes audis, soha nem is volt.
A Merci mas eset, azt nem tudom, meg az egy eleve fejletlenebb kornyeken mukodik, tobb az ember.
Arról beszéltem, hogy még aki semmire se jó annak is kijár annyi pénz, hogy fent tudja tartani magát. Más országokban a menekülteknek akik csak erőszakolnak, késelnek meg verekednek nekik is kijár annyi segély amiből fent tartják magukat. Akkor idehaza ha az ember bevállalja, hogy nem segélyen él hanem elmegy dolgozni akkor ne nézzék már hülyének, hogy annyit adnak neki amennyi semmire se elég.
Háát... ha kedves az eladó akkor van hogy megtarthatja az aprót. Volt már úgy, hogy hagytam hogy a felvágottas rám tukmálja a szalámivéget. XP
Itt mos tarról beszéltem, hogy minden ember megérdemli, hogy ne haljon éhen. Még az is aki nem ment Egyetemre. Más országokban megélnek az emberek egyetem nélkül is. Itt meg ha valaki panaszkodik az a válasz rá, hogy miért nem tanultál tovább. Miért a külföldinek nem kell tovább tanulnia a megélhetésért de egy magyarnak kötelező? Hogy is van ez?
" még aki semmire se jó annak is kijár annyi pénz, hogy fent tudja tartani magát. "
Tanuld mar meg egyszer es mindenkorra: az eletben lofax sem jar. Annyit kapsz amennyit kiharcolsz magadnak. Ha egesz eletedben xartal bele mindenbe, nem ertesz semmihez, csak betanitott munkasnak vagy jo, akkor ra vagy szorulva a nagy cegek joindulatara, es be kell erned annyival amennyit hajlandoak a nulla kepessegeidert fizetni.
Azt vedd eszre hogy te a hozzad hasonlokkal versenyzel. Ha van korulotted szaz olyan mint te, akik barmikor at tudjak venni a munkadat, akkor a te munkaeropiaci erteked alacsony. Ennyi.
nyugaton azert magasabb az eletszinvonal, mert sokkal tobb erteket allit elo a gazdasag. Azaz tobbet lehet elosztani, nagyobb a torta. Ott a gazdasagi teljesitmeny miatt nagyobb kereslet van a melosra, a betanitottra is, ezert nagyobb az erteke.
"Tanuld mar meg egyszer es mindenkorra: az eletben lofax sem jar. Annyit kapsz amennyit kiharcolsz magadnak."
Külföldön érdekes módon a betanított munkásnak is elég pénz jut itt meg nem. Erről ugatok.
Amúgy meg az autócégek cseszhetik.
Hívtak már be engem irodába, küldtek szórólapot de se én se más nem akarja elvállalni. Ezért hívnak már be mindenhonnan külföldieket, de őket se érdekli a dolog. És akkor a cég nem tudja mit csináljon. Van egy ötletem! Emeljenek a béren. Mert havi 70 000-ért senki se fog 3 órát utazni meg 8 órákat 3 műszakozni.
Amúgy meg ne félt engem.
Értek a politikához is és jelenleg programozónak tanulok. :)
"Külföldön érdekes módon a betanított munkásnak is elég pénz jut "
Mihez kepest? Kulfoldon a betanitott munka ugyanugy a tarsadalom legalsobb szegmense, kicsit a segelyes folott.
Anyám svéd ismerőse egyszer 1 évig munka nélküli volt, segélyen és elég volt a segély mindenre. Mit gondolsz a menekülteknek miért pont Svédország a legelső úti céljuk? :DD
Úgyhogy a "semmirekellők" míg más országban vígan elvannak itt kapnak 20 000-et és úgy hallom Norvégiában is volt már ilyen. Itt meg aki melózik az se tud megélni a fizetéséből. itt ha nem vagy politikus, mérnök vagy informatikus neked annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!