Mennyi pénzből lehet megélni Magyarországon?
Tudom,hogy hivatalosan kb 86 ezer nettó a létminimum,de valójában mennyi kell a megélhetéshez egy embernek?
Lakásbérlés,rezsi,közös költség,közlekedés(szigorúan tömeg)-ingázás a munkahelyre,étel-ital,ruha gyógyszer,biztosítások ha vannak,félretenni hirtelen kiadásokra,félretenni a jövőre amit hirtelen sem akarunk felélni,némi szórakozás, ruha.
Mindez egy azaz 1 főnek mennyibe kerül? Ne a Rózsa dombot meg ne is a Szabolcs-szatmári falvakat nézzük.
Mennyi pénz,mekkora netto fizetés kell egy embernek ahho ami felsoroltam.
Nagyon elszakadtam a valóságtól ezzel? Irreális amit felsoroltam?
Attól függ milyen életszínvonalon. A Rózsa dombon is ismerek személyesen csóringer füvest, és egy ukrán határ melletti szabolcsi faluban is ismerek olyan burzsuj gazdát, akinek 10szer annyi vagyont halmozott fel becsületes munkával, mint a magyar átlagnak van.
Ha neked azok az igényeid, hogy 120 nm-es felújított kertes házban élj, akkor vidéken olcsóbb a megélhetés sokkal, viszont nehezebb olyan állást találni vagy olyan vállalkozást beindítani ami eléggé jövedelmező. Ha a fővárosban vannak ilyen igényeid, akkor ott már nehezebb, kivéve ha örököltél házat.
Nettó 150 körül/fő.
Aki ez alatt keres,az másoknak ki van szolgáltatva(szülők,párkapcsolat,lakótárs,stb).
Aki beleírja,hogy fodrász,az tuti troll:)
Én is járok havonta hajat vágatni 1000 Ftért.
Persze vannak olyan dámák,akik maguknak nem mossák ki otthon a hajukat és képesek otthagyni a fordrásznál 2000 Ft-ot azért,hogy kimossa és beszáírtja.
Minden héten.Van ilyen ismerősöm.
És meg otthon heti 2szer kimosom magamnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!