Miért ilyen kevés a fizetés Magyarországon?
De most komolyan. Annyira nevetséges, hogy a minimálbérért 1 hónapig kell keményen dolgozni, miközben Svájcban megkerestem ugyanazt a pénzt néhány nap leforgása alatt...
Komolyan mondom, mikor Magyarországon vagyok egyszerűen nincs kedvem dolgozni. Minek? Olyan kevés a fizetés, hogy ha vennék egy okostelefont, semmi sem maradna belőle. Nekem eladói szakmám van, az meg nem fizet jól itthon. Svájcban viszont több ezer frank a fizetés...
Természetesen tervezek is visszamenni külföldre, mivel olyan helyzetben vagyok, hogy addig maradhatok ameddig akarok. Viszont...
Most nem szívesen mennék el innen. Jó lenne Magyarországon, például Budapesten dolgozni. De beláttam, hogy ha a jövőmet akarom építeni, akkor vissza kell mennem külföldre.
Tehát miért is ilyen kevés a fizetés itt? Nem azt mondom, hogy legyen itt is svájci fizetés, de még osztrák sincs... Miért? A kereskedelmi adók milliókat fizetnek a celebeknek, egy műsorért, azt a pénzt miért nem tudják inkább szétosztani az értékes, dolgozó emberek között!?
Attól függ, kinek. Egy magasan képzett szakember itt is sokat megkereshet (persze nem annyit, mint egy szerencsésebb történelmi fejlődésű országban). Illetve egy sikeres vállalkozó is annyi fizetést adhat magának, amennyit akar.
A kereskedelmi adó is egy vállalkozás, a saját profitját miért osztogatná szét jófejségből? Ha lenne egy sikeres vállalkozásod, te elosztogatnád a pénzt?
Tucatnyi kerdes szuletett mar ebben a temaban, rengeteg ertelmes valasszal. Vissza kene olvasnod.
Egyebkent azert keves a fizetes mert keves az eloallitott ertek.
a penz szetosztos otleted meg hulyeseg.
3 fő oka van ennek:
1. Rendkívül (és indokolatlanul) magas adók. A fizetésnek kb a 40%-50%-át gyakorlatilag lenyulja az állam.
2. Magas árak. Nincsenenk az árak arányban a fizetésekkel. Ausztriában jóval magasabb a fizetés, emellett az árak sok helyne egy szinten vannak a magyarországiakkal. Mellesleg Svájc kegyelen drága, főleg az orvosi ellátás. Szóval én ezt nem hoznám ide.
3. Nagyon sok az eltartott, inaktív. Ma Magyarországon a lakosságnak az 50-55%-a nem dolgozik. Vagy a szociális háló tartja el őket, vagy nyugdíjasok. Ráadásul a lakosság is csökken, így az egyre kevesebb aktív dolgozó nyakába egyre több terhet tesznek, hogy az egyre nagyobb inaktív lakosságot el tudják tartani. Svájc lakossága folyamatosan növekszik, és nem csak a bevándorlás miatt. Ráadásul a szociális hálón való élősködés sem lehetséges ott.
"Hányadik kérdésed ez már itt?"
->A többi kérdést nem én tettem fel. Amúgy miután kiírtam ezt a kérdést, láttam, hogy előttem is feltett valaki egy ilyet, ugyanebben a témában.
@12:04-es:
Köszönöm, ez korrekt válasz volt.
A többieknek pedig ismétlem: nem én tettem fel a többi ilyen kérdést, nekem ez most jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!