Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy lehet valakit "leszoktatn...

Hogy lehet valakit "leszoktatni" a cigányokkal szembeni rasszizmusról?

Figyelt kérdés

Alapvetően értelmes személy, de eddig rossz tapasztalatai voltak romákkal szemben, és emiatt nagyon negatív véleménye van az egész rasszról, ami -mivel számomra eléggé fontos személyről van szó - nagyon zavaró.

Nincsenek közeli roma ismerőseim, és tanácstalan vagyok, hogy hogy tudnám ezt az általános ellenérzést csökkenteni benne, valakinek van valami jó tippje?

A rasszista, témába nem illő válaszoktól kérlek kíméljetek, köszönöm

2016. szept. 14. 21:00
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
95%

"indenki ezeket a rosz tapasztalatokat irja. haat igazabol nm hiszem hogy hazuttok de szerintem a ciganyoknak sokkal inkab vannak rosz tapasztalatai a magyarokkal mint forditva. pl engem mar elsos korom ota igy irtak le az osztalytarsaim hogy a "cigany".pedig csendes es viszahuzodo voltam.voltak akik nagyon gonoszak voltak velem ez miatt ,pl nm fogtak meg a kezem vagy nem jaccotak velem...vagy par fiu oran hatulrol papirfecnikel dobaltak. es akkor en termeszetesen elmeseltem a noveremnek aki termeszetesen raszolt ora utan ezekre a fiukra, es akkor kovetkezo nap ment meg joban a ciganyozas. szoval a lenyeg az hogy a ciganyok is tele vannak gyulve rosz tapasztalatokkal a magyarokkal szemben. nem jo erzes ugy be menni valahova hogy gyulolnek es paran a halalodat kivanjak.de amugy csak ugy tudnad leszoktatni h kinyitna a beszukult latokoret es megismerne par ciganyt, akik nem roszak :)) mast nem tudok mondani."

,,,,

Sajnos az ilyen atrocitások a suliban, nem a cigány tanulók ellen van, sőt. Minden suliban (sajnos, és tisztelet a kivételnek) vannak olyan diákok, akik gúnytáblájává válnak diáktársainak. Bár mi lehet annak okozója, ami az átlagtól eltér, hogy diáktársai rászálljanak: csendesebb, jó tanuló, más suliból iratkozott át, és mások. Én a szomszéd osztályban tudtam olyan csinos, és szőke diáklányról, akivel azért gonoszkodtak diáktársai, mert csendes, jó tanuló, más suliból érkezett, és nem akart fűvel-fával összefeküdni, az igazinak tartogatta magát. Őt is hajigálták papírgalacsinnal, eldugták tornacipőit, loptak a táskájából, rágógumit csempésztek a gyönyörű szőke hajába, annyira, hogy szegény lány már-már az öngyilkosságot fontolgatta, végül inkább elment az osztályból.

Ebből a tanulság, hogy nem csak a cigányokat éri atrocitás az iskolában, hanem bárkit.

2016. szept. 15. 14:17
 22/34 A legböszmébb Feri ***** válasza:
100%

Nincs rasszizmus, ez egy mostanában felkapott és túlhype-olt elmélet, a gyakorlatban én még nem láttam rá példát.

A ismerősöd nem "rasszista", hanem negatív tapasztalatai vann a cigányokról (a Roma az egy focicsapat).

Ezen úgy lehetneváltoztatni, ha innentől kezdve csak szép és sok-sok pozitív tapasztalata lenne cigányokkal kapcsolatban.

De kezdünk sajnos elmenni a sci-fi kategória felé, szóval itt hagyjuk is abba.

2016. szept. 16. 04:46
 23/34 anonim ***** válasza:
18%
Jajj, itt most nem csak a lopásról van szó! Mindenki mindig ezzel jön! Lopás, lopás, lopás, lopás, lopás... Mintha csak ez lenne a létező egyetlen bűn. A gonoszkodás legalább ugyanekkora bűnnek számít, és ugyanolyan ocsmány megvetendő dolog. Engem sokszor bántottak, cseszegettek, de mindig fehér emberek csinálták. Ezt mivel magyarázod? Ha mégsem tudnád, ott van az előző válaszom, abban ott a válasz. Igen, abban, amit lepontoztatok ok nélkül.
2016. szept. 16. 13:20
 24/34 anonim ***** válasza:
2%
utolsonak van igaza :) :* lehet hogy te felsz este az utcan a ciganyok miatt, de azt hogy minden alkalommal kiraboltak volna azt is ketlem. en meg az iskolaba gyuloltem bejarni minden egyes nap a magyar osztajtarsaim miatt es a magyar tanaraim es tanarnoim miatt akik gonoszkodtak velem a szarmazasom miatt. pedig mint mondtam csöndes es vissza huzodo Lany voltam...
2016. szept. 16. 13:49
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, sajnállak, de ezt a fajtársaidnak köszönheted. Ők eleget tesznek azért, hogy az emberekben fenntartsák a rasszista beidegződéseket.
2016. szept. 16. 20:02
 26/34 anonim ***** válasza:
0%
ees a te fajtarsaid mitesznek kedves utolso??
2016. szept. 17. 10:28
 27/34 anonim ***** válasza:
2%
elmondom ti meg a ciganyokban tartjatok fent a raszista beidegzeseket.mert amikor a buszon ramosolyog"tok" a magyar kisbabara, akkor is ha orditva sir adig a cigany kisbabara csunyan neztek akkor is ha mosolyog :// de nem azert irom ezeket am hogy lepontozzatok hanem hogy kicsit gondolkodjatok el erol a masik oldalrol is :))
2016. szept. 17. 10:31
 28/34 anonim ***** válasza:
24es, a magyar tanárnőd véletlenül sem a helyesírásod miatt "gonoszkodott" veled? Mert az rettenetes, ne is haragudj, és alátámasztja a sztereotípiákat. Nem mondom, vannak köztetek normálisak is, nekem is volt egy tanárom, aki az, a kedvencünk volt, de sajnos ő a kivétel. És persze, jó hogy téged nem raboltak ki, tudod, hozzájuk tartozol, így nem bántanak:-) és ezt véletlenül sem sértésként írom, tényleg elhiszem, hogy a normálisaknak fáj, ha jogtalanul bántják őket, de nektek kéne beszélni a többiekkel, hogy miattuk vagytok ti is negatívan megítélve.
2016. szept. 17. 11:18
 29/34 anonim ***** válasza:
0%
de utolso konkretan a magyar tanarom az a rettenetes helyesirasom miatt gonoszkodott velem es a rettenetes olvasasom miatt, de abba is sokszor beszolt h hohyan beszelek."te torod a magyart rendesen" meg hasonlok. uhh most tenyleg egy sztereo tipikus cigany vagyok mert nem megy az iras am diszlexiam van de az mind1.matekbol is pl 2est irtam de ott a tanar "csak viccelodott" a szarmazasomal, es azt mondta h nm baj ha nem megy a matek, ha a gyerekszules meni fog majd.lehet csak en vagyok vele ugy, de ilyen megjegyzest csak nekem tett es nagyon roszul esett.azzse tod mirol beszelsz te. meg nekunk kene beszelnunk a tobbi "fajtarsunkal"... elmondom a kis gyerekek az utcankba egymast ciganynak csufoljak es az egyik barnab mint a masik. de ez csak nekem szomoru amugy. de te meg menj azt beszelj orbannal hogy nektek adja a segilyt mert miatta nem mennek el dolgozni a ciganyok mg az is biztos igy mukodik :)))
2016. szept. 17. 11:38
 30/34 anonim ***** válasza:
90%
Én is diszlexiás vagyok, csak van bennem annyi igényesség, hogy word hibakeresőt átfuttatok rajta. Így se tökéletes, de olvasható. És igen, jól látod, a segélyt kéne beszüntetni, és munkára kényszeríteni az embereket. Nem csak a cigányokat, hanem a magyarokat is. De én addig igen is előítéletes leszek, míg hetente legalább egyszer itt balhéznak az ablakom alatt részegen, törik ki a tujákat, és ide ürítenek az árokpartra, mint tegnap este is. És ha diagnosztizált diszlexiás vagy, gondolom jártál felzárkóztatásra. Én is jártam, és külön tanárhoz is. Azt tudom, hogy sose lesz tökéletes az írásképem, de szeretném kihozni belőle a maximumot. Ja és igen, diszlexiával is lediplomáztam, jó munkahelyem van, nem gátolt semmiben.
2016. szept. 17. 11:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!