Hogy lehet valakit "leszoktatni" a cigányokkal szembeni rasszizmusról?
Alapvetően értelmes személy, de eddig rossz tapasztalatai voltak romákkal szemben, és emiatt nagyon negatív véleménye van az egész rasszról, ami -mivel számomra eléggé fontos személyről van szó - nagyon zavaró.
Nincsenek közeli roma ismerőseim, és tanácstalan vagyok, hogy hogy tudnám ezt az általános ellenérzést csökkenteni benne, valakinek van valami jó tippje?
A rasszista, témába nem illő válaszoktól kérlek kíméljetek, köszönöm
"indenki ezeket a rosz tapasztalatokat irja. haat igazabol nm hiszem hogy hazuttok de szerintem a ciganyoknak sokkal inkab vannak rosz tapasztalatai a magyarokkal mint forditva. pl engem mar elsos korom ota igy irtak le az osztalytarsaim hogy a "cigany".pedig csendes es viszahuzodo voltam.voltak akik nagyon gonoszak voltak velem ez miatt ,pl nm fogtak meg a kezem vagy nem jaccotak velem...vagy par fiu oran hatulrol papirfecnikel dobaltak. es akkor en termeszetesen elmeseltem a noveremnek aki termeszetesen raszolt ora utan ezekre a fiukra, es akkor kovetkezo nap ment meg joban a ciganyozas. szoval a lenyeg az hogy a ciganyok is tele vannak gyulve rosz tapasztalatokkal a magyarokkal szemben. nem jo erzes ugy be menni valahova hogy gyulolnek es paran a halalodat kivanjak.de amugy csak ugy tudnad leszoktatni h kinyitna a beszukult latokoret es megismerne par ciganyt, akik nem roszak :)) mast nem tudok mondani."
,,,,
Sajnos az ilyen atrocitások a suliban, nem a cigány tanulók ellen van, sőt. Minden suliban (sajnos, és tisztelet a kivételnek) vannak olyan diákok, akik gúnytáblájává válnak diáktársainak. Bár mi lehet annak okozója, ami az átlagtól eltér, hogy diáktársai rászálljanak: csendesebb, jó tanuló, más suliból iratkozott át, és mások. Én a szomszéd osztályban tudtam olyan csinos, és szőke diáklányról, akivel azért gonoszkodtak diáktársai, mert csendes, jó tanuló, más suliból érkezett, és nem akart fűvel-fával összefeküdni, az igazinak tartogatta magát. Őt is hajigálták papírgalacsinnal, eldugták tornacipőit, loptak a táskájából, rágógumit csempésztek a gyönyörű szőke hajába, annyira, hogy szegény lány már-már az öngyilkosságot fontolgatta, végül inkább elment az osztályból.
Ebből a tanulság, hogy nem csak a cigányokat éri atrocitás az iskolában, hanem bárkit.
Nincs rasszizmus, ez egy mostanában felkapott és túlhype-olt elmélet, a gyakorlatban én még nem láttam rá példát.
A ismerősöd nem "rasszista", hanem negatív tapasztalatai vann a cigányokról (a Roma az egy focicsapat).
Ezen úgy lehetneváltoztatni, ha innentől kezdve csak szép és sok-sok pozitív tapasztalata lenne cigányokkal kapcsolatban.
De kezdünk sajnos elmenni a sci-fi kategória felé, szóval itt hagyjuk is abba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!