Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy lehet valakit "leszoktatn...

Hogy lehet valakit "leszoktatni" a cigányokkal szembeni rasszizmusról?

Figyelt kérdés

Alapvetően értelmes személy, de eddig rossz tapasztalatai voltak romákkal szemben, és emiatt nagyon negatív véleménye van az egész rasszról, ami -mivel számomra eléggé fontos személyről van szó - nagyon zavaró.

Nincsenek közeli roma ismerőseim, és tanácstalan vagyok, hogy hogy tudnám ezt az általános ellenérzést csökkenteni benne, valakinek van valami jó tippje?

A rasszista, témába nem illő válaszoktól kérlek kíméljetek, köszönöm

2016. szept. 14. 21:00
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
98%
Én nem rasszista vagyok, csak óvatos. Eddig nem volt velük pozitív tapasztalatom.
2016. szept. 14. 21:52
 12/34 anonim ***** válasza:
98%

Pozitív példákkal.

Ismerkedj cigányokkal és mutass ellenpéldát.

2016. szept. 14. 22:53
 13/34 anonim ***** válasza:
13%

Egy valaki szoktathatja le. Egy másik cigány.

Amúgy meg nézd, ebben az országban sokan azt is utálják, aki normális. Úgyhogy a kérdés akár úgy is szólhatott volna, hogy "miért utálják azokat már iskolás koruk óta, akik nem bántanak soha senkit?" Ez már csak így van. Ha nőne az életszínvonal, és javulna az emberek viselkedése, akkor lassacskán "kinőné" ezt az egészet a társadalom, ahogy a cigányok is a jelenlegi viselkedésüket (tisztelet a kivételnek, aki már most is normális és rendes). Innen az embereknek nem külföldre kéne menniük (valójában menekülniük, mert azt csinálják, menekülnek a probléma elől), hanem közös erővel megoldani a problémát. Magyarországra egy olyan párt kéne, aki felfogja, hogy nem éri meg tönkretenni az országát, mert azzal ő is veszít. Úgy kell meggazdagodni, hogy közben kompromisszumot kötünk a néppel, és őket is segítjük, tisztességes bérezést adunk, tisztességes OKTATÁST, mert nem kell elhülyíteni egy társadalmat, hogy kormányon maradhassunk! Egy okos társadalom is elfogad, és még milliárdosok is maradunk, ha normálisan kormányzunk. Csak sajnos erre még egy felnőtt, érett gondolkodású ember sem gondolt úgy látom. Nem tudom kik lesznek kormányon legközelebb, de remélem lesz annyi eszük, hogy csak annyit lopnak, hogy azért ne utálják meg őket!! Ameddig a mi népünk is migránsként vándorol el más országokba, addig a kormánynak még csak ne is álmodjon arról, hogy ő olyan jól kormányoz!!

2016. szept. 14. 23:49
 14/34 anonim ***** válasza:
96%

Nehezen. Sajnos már megtapasztalta a valóságot, és úgy látszik, van igazságérzete is. Valahogy át kéne mosni az agyát vagy rossz emberré tenni valahogy (ők nem utálják a rossz, primitív embereket). Nehéz ügy. :(

Amúgy én pl. nagyon utálok egy másik kisebbséget és általában a szemitákat, muszlimokat (kivéve görögök, máltaiak), de a cigányokat sokkal kevésbé. Most is van egy cigány munkatársam, és egész normális. Szerintem csak alapvetően igénytelen, primitív szokásaik vannak (pl. ordibálnak), de nem annyira mentek rá a tiszta gonoszságra, mint a fenti etnikumok. Bár lehet, hogy tévedek. Pedig sok cigányt ismertem, láttam már, de nekem ez jött le. Én inkább csak fizikailag nem bírom őket.

2016. szept. 15. 07:23
 15/34 anonim ***** válasza:
95%
Értelmes embert nem lehet róla leszoktatni. Legfeljebb megelőzni lehet, ha el tudod intézni, hogy valaki soha életében ne lásson cigányt.
2016. szept. 15. 07:48
 16/34 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem te,akinek nincsenek roma ismerősei,sehogyan nem fogod tudni "leszoktatni" a rasszizmusról azt,akinek csak rossz tapasztalatai vannak velük kapcsolatban.
2016. szept. 15. 09:52
 17/34 anonim ***** válasza:
14%
mindenki ezeket a rosz tapasztalatokat irja. haat igazabol nm hiszem hogy hazuttok de szerintem a ciganyoknak sokkal inkab vannak rosz tapasztalatai a magyarokkal mint forditva. pl engem mar elsos korom ota igy irtak le az osztalytarsaim hogy a "cigany".pedig csendes es viszahuzodo voltam.voltak akik nagyon gonoszak voltak velem ez miatt ,pl nm fogtak meg a kezem vagy nem jaccotak velem...vagy par fiu oran hatulrol papirfecnikel dobaltak. es akkor en termeszetesen elmeseltem a noveremnek aki termeszetesen raszolt ora utan ezekre a fiukra, es akkor kovetkezo nap ment meg joban a ciganyozas. szoval a lenyeg az hogy a ciganyok is tele vannak gyulve rosz tapasztalatokkal a magyarokkal szemben. nem jo erzes ugy be menni valahova hogy gyulolnek es paran a halalodat kivanjak.de amugy csak ugy tudnad leszoktatni h kinyitna a beszukult latokoret es megismerne par ciganyt, akik nem roszak :)) mast nem tudok mondani.
2016. szept. 15. 10:09
 18/34 anonim ***** válasza:
56%
Te töröd a magyart rendesen.
2016. szept. 15. 11:14
 19/34 anonim ***** válasza:
19%
igeen utolsoka koszonom ezt is hallotam mar eleget :) most mit mondjak erre?
2016. szept. 15. 11:18
 20/34 anonim ***** válasza:
Én a kettes válaszát jó ötletnek tartom.
2016. szept. 15. 12:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!