Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondja mindenki hogy...

Miért mondja mindenki hogy nincsen munka Magyarországon?

Figyelt kérdés
Nagyon sok volt évfolyamtársam panaszkodik facen hogy nincs munka, pedig az összesnek van csak 2-havonta felmond. Ennek mi értelme? Nekem még olyanok szokták mondani hogy nincs meló vagy csak 100-at keres akinek alig van 10 osztály az meg ne csodálkozzon.. Én is 2-éve friss diplomáson sokat szoptam de már végre találtam jó állást a Microsoft-nál(aquincum) megkeresem a havi 600-at. Az oké hogy agglomeráción kívül nincs munka de az hogy egy pesti nem találna nincs az az isten...
2016. szept. 14. 18:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
van munka olyan kevés fizetésért h sokan próbálkoznak több munkahellyel, hátha vhol sikerül megcsípniük egy jó fizut
2016. szept. 14. 18:42
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Pesten lehet, hogy van, de vidéken még diplomával sem nagyon.
2016. szept. 14. 18:45
 3/12 A kérdező kommentje:
Csak az a baj hogy az évfolyam társaim is programozással megkeresnek 3-400-at de mindig mondják túl nagy a hajtás ezért kilépnek... én is 12-14-órázok.
2016. szept. 14. 18:45
 4/12 A kérdező kommentje:
Sajnos vidéken tényleg nincs csak az agglomerációban meg a nagyobb városokban
2016. szept. 14. 18:46
 5/12 anonim ***** válasza:
91%

Van munka, csak szarok.

Nem azért, de diplomával,felsőfokú szakképzettséggel nem fog elmenni az ember összeszerelőgyárba robotmunkára.

Az itt a baj, hogy kevés az olyan munka, amit középfokú vagy felsőfokú végzettséggel rendelkező emberek betölthetnek.

2016. szept. 14. 18:48
 6/12 anonim ***** válasza:
81%
Van munka, legalább is ahol élek. A környezetemben csak az nem dolgozik aki nem akar, vagy túl válogatós. Igaz, hogy a legtöbb munkahely nem éppen egy álom, én se szívesen szopnék egy gyárba szaros 100 ezerért, de még mindig jobb mint másokon élősködni. Szerintem.
2016. szept. 14. 18:58
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nos Kérdező, számomra úgy tűnik, néked az a felfogásod, hogy Budapest=Magyarország, és Gödöllőn túl az emberek fán élnek, és vadásznak-halásznak...

A fővárosban akad munkahely, a problem csak annyi, hogy az élelmiszer és a lakhatás iszonyatosan drága, és a fizetésed 80%-át elviszi (a maradék 20%-t meg a rezsi). Tehát ugyanott vagy, mintha vidéken vállalsz munkát, kevesebb zsetonért. Megéri? Persze, annak, aki kenyéren és vízen kívül mást nem fogyaszt.

Az első gond az, hogy már WC-s néninek is csak diplomával vesznek fel valakit. Azonkívül meg iszonyú túlképzés is lett pl. jogászból-közgazdászból, nekik maximum akkor jut munkahely, ha már az összes csókost és kenőpénzest felvették. Ezen kívül meg nem sok minden marad: mehetsz a Jewbilba futószallag mellé robotzombi munkára napi 25 órában szaréhugyé', belefoghatsz MLM-átverésbe, vagy üldögélhetsz korgó gyomorral. Szeretett Viktátorunk munkahelyteremtő ígérete ugyanakkora kamu volt mint minden más amit mondott.

2016. szept. 14. 19:15
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondja mindenki,én sem mondom.Viszont én Nyugat-Magyarországon élek és valószínűsítem,hogy azért az ország keleti felében,sokkal rosszabb a helyzet.
2016. szept. 14. 19:27
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja és persze,munka mindig,mindenhol van,kérdés,hogy van-e fizetés is.
2016. szept. 14. 19:29
 10/12 anonim ***** válasza:

Az országos átlag bruttó bér 240 ezer forint, a bruttó medián pedig 210 ezer.

Az informatikusokat elég jól megfizetik, nem ritka köztük az 500-600 ezres fizetés - pont mint a tiéd.

Ellenben az emberek többsége, rendőrök, mentősök, tűzoltók, gyári munkások, ápolók bruttó 160-180 körül keresnek, a mérnökök már jobban jártak, ők ( szakiránytól függően ) 250 ezer és 500 ezer között keresnek ( de azért egy átlagos mérnök 300 körül keres, csak a vezető beosztásúak keresnek többet ).

Ennél többet a magánvállalkozók, bírók, politikusok, informatikusok, repülőgép pilóták keresnek.

Tessék, kicsivel pontosabb adatok: [link]

2016. szept. 14. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!