Élhetek úgy Magyarországon, hogy osztrák szociális segélyt kapok?
Ledolgoztam másfél évet kint, most munkanélküli vagyok, de utánanéztem, elvileg életem végéig jár a segély. 820 Euro-t kapok, amiből 300-400 Euro lejön a lakhatási költségekre, mert állandó bejelentett osztrák lakcím kell. De a maradék pénzből, ami kb. 150 000 forint, abból Magyarország keleti részén, ahol nem olyan magasak az árak, ott jól meglennék, sokat bulizhatnék belőle.
Havonta egyszer kell megjelennem a munkaügyiben, azt is csak egy aláírás és pár perc rutin csevej erejéig. A hónap többi részét, ha Magyarországon töltöm, akkor azért nem fognak szólni? Nem fogják tudni lenyomozni, hogy hol vagyok?
"Ha ennyire könnyű lenne, minden balkáni félnótás ezt csinálná."
Sajnos ezt is csinálja. És ez mind a mi pénzünkből.
"Sokan ezt csinálják, rengetegen. De a többség még mindig nem tud erről a lehetőségről, ezért közmunkásként kapál 47 ezerért.."
Na most ezzel egy a baj. Valakinek meg kell termelni azt a pénzt. Szerinte egy idő után jó szemmel nézik, azok akik a bérük harmadát leadják azért hogy te azt elkölthesd?
De ha ilyen direkt módon nem is történik a dolog, szerinted, ha majd elég sokan ezt csinálják, akkor így marad a rendszer?
"Komolyan mondom, ti még mindig a Kádár rendszer neveltjei vagytok, kommunista gondolkodással."
Persze, mert nem szeretjük a pénzünkön élösködőket. Ha te mondod, akkor komministák vagyunk. :) WTF
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!