Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Élhetek úgy Magyarországon,...

Élhetek úgy Magyarországon, hogy osztrák szociális segélyt kapok?

Figyelt kérdés

Ledolgoztam másfél évet kint, most munkanélküli vagyok, de utánanéztem, elvileg életem végéig jár a segély. 820 Euro-t kapok, amiből 300-400 Euro lejön a lakhatási költségekre, mert állandó bejelentett osztrák lakcím kell. De a maradék pénzből, ami kb. 150 000 forint, abból Magyarország keleti részén, ahol nem olyan magasak az árak, ott jól meglennék, sokat bulizhatnék belőle.

Havonta egyszer kell megjelennem a munkaügyiben, azt is csak egy aláírás és pár perc rutin csevej erejéig. A hónap többi részét, ha Magyarországon töltöm, akkor azért nem fognak szólni? Nem fogják tudni lenyomozni, hogy hol vagyok?

2016. szept. 12. 20:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
amíg megjelensz a kötelező csevejeken, nem gond. viszont lehetnek rutin ellenőrzések, hogy az adott osztrák lakcímen laksz-e vagy sem. ha nem, bukod a segélyt.
2016. szept. 12. 20:28
 2/15 anonim ***** válasza:
Inkább menj dolgozni, basszus!
2016. szept. 12. 20:31
 3/15 A kérdező kommentje:

Minek menjek dolgozni? Az, hogy 1100 Euro-t vagy 820-at kapok már nem mind1? Akkor inkább bulizok amíg fiatal vagyok, kiélem magam. Nem dolgozok...

2016. szept. 12. 20:32
 4/15 anonim ***** válasza:
59%
Lumpen elemekkel van tele a világ...
2016. szept. 12. 20:40
 5/15 anonim ***** válasza:

"Minek menjek dolgozni?"

Éppen azért, mert ha valami miatt elbukod a segélyt, és van néhány év hézag az önéletrajzodban, az gond lehet... (Persze ez attól is függ, hogy amúgy milyen képesítésed van, közmunkásnak tök mindegy az önéletrajz). Meg amúgy is jót tesz majd az önérzetednek, hogy nem az osztrákok látnak el ingyen, jogtalanul, hanem van rendes megélhetésed. Én sem vagyok az a tipikus erkölcscsősz-típus, megértem az indíttatásodat, de én ebben a módszerben nem bíznék, max. átmenetileg, amíg nem találok valami más lehetőséget, ami jól fizet és elviselhető.

2016. szept. 12. 20:46
 6/15 anonim ***** válasza:
44%
Gondolom a migránsok azért zavarnak, mi? Pedig te is egy alja, utolsó, senkiházi, ingyenélő féreg vagy, semmivel sem jobb egy migránsnál. Sőt, talán rosszabb is.
2016. szept. 12. 20:47
 7/15 A kérdező kommentje:

Ennyi munkafétisest. Komolyan mondom, ti még mindig a Kádár rendszer neveltjei vagytok, kommunista gondolkodással.

Igen, zavarnak a migránsok, de ennek mi köze ahhoz, hogy segélyen élek?

2016. szept. 12. 20:50
 8/15 anonim ***** válasza:

Már miért járna neked életed végéig a segély? Egyébként bármikor ellenőrizhetnek és buktad a dolgot. Már az is gyanús, ha a rendőrök valahol igazoltatnak és nem tudod megmagyarázni, hogy mi a rákot keresel arrafelé.

Ha ennyire könnyű lenne, minden balkáni félnótás ezt csinálná.

2016. szept. 12. 20:55
 9/15 anonim ***** válasza:

Csak annyi hogy te is gazdasági bevándorló vagy, akkor minek nézed le őket?

A többiek sem munkafétisesek. Csak reálisan látják a dolgokat. Ha hónapokig munkanálkülin élsz, akkor ne is csodálkozz hogy csak aljamunkát kapsz a végén, és nem jutsz 1100 fölé.

Egyébként az osztrák meg a német szorgalmas nép, inkább a kádár rendszer termelt ki ilyen prolikat, akik jól elvannak a segéllyel. Én tuti nem mondanék le a 3-4000 eurómról, hogy otthon lumpolhassak.

2016. szept. 12. 20:56
 10/15 A kérdező kommentje:

Sokan ezt csinálják, rengetegen. De a többség még mindig nem tud erről a lehetőségről, ezért közmunkásként kapál 47 ezerért..

2016. szept. 12. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!