Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ennyire brutális a...

Miért ennyire brutális a cigányság többsége, miért ilyen a szociális közegük?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy egy magyar nekimegy VÉLETLENÜL egy másik magyarnak. Jobb esetben nem történik semmi, bocsi, semmi baj, mennek tovább. Rosszabb esetben beszól az illető ( nem látsz? Vak vagy? Figyelj már oda, stb ) és mennek tovább.

Ezzel szemben a cigányság körében gyakori az a jelenség, hogy ha rájuk nézel beszólnak, képesek neked menni. Gyakran kezdeményeznek verekedést és sokszor olyan megnyílvánulásokat tesznek, minthogy "öljétek meg a magyart" és hasonlók.

Ennek oka a szociális visszamaradottság, nem pedig a cigány származás ( nekem is van diplomás cigány ismerősöm, aki dolgozik, tisztességesen él és normális. De neki már a szülei is dolgoztak, iskolába jártak és ezt tanulta el, ilyen közegben nőtt fel ). De miért ennyire brutálisak, és miért vannak ennyire visszamaradva szociálisan ( többség, tisztelet a kivételnek )?

2016. szept. 9. 23:28
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
37%
Mert kirekesztve érzik magukat többségük és ezért. Tudod te is frusztrált lennél ha mindenki a bőrszíned miatt nézne rád és egy idő után kijönne rajtad az agresszió amit aztán otthon látnál és a mókuskerék megy tovább...
2016. szept. 9. 23:35
 2/20 partizana ***** válasza:
24%
Én azt vettem észre, hogy mióta itt vannak a menekültek eltűntek az ilyen megnyilvánulások és sokkal jobban szocializálódtak a magyarokhoz. (Erre sok a menekült, tavaly még több volt.) A fiatalok főleg részegen sokszor közös ellenségként kezelik őket, fikázzák sokszor ezért talán a közös pont miatt, de szerintem leginkább mert nem egymást utálják erre felé eltűntek a nagyobb különbségek az elmúlt években.
2016. szept. 9. 23:44
 3/20 anonim ***** válasza:
32%

Valo eletbol vett pelda:

Altalanosban nalunk a rasszizmus olyan termesztes volt mint hogy fel kel a nap reggelente. A cigany gyerekeket rendszeresen megvertek az iskolaban, a szuleik sem voltak normalisak, otthon is megvertek oket. Mindenhonnan azt a visszajelzest kaptak hogy ok "ciganyok".

Mire felnottunk ezek a cigany gyerekek mar egymassal is haboruztak, renszeresen leszurkaltak egymast, felgyujtottak egy hajlektalant. Talaltak feleseget, lettek gyerekeik, ugyan ugy verik a feleseguket / gyerekeiket mint oket a szuleik es a tobbiek.

Es igy tovabb.. Pedig ugyan olyan emberek mint barki masok csak, de ok olyan ellenseges kornyezetben elnek amihez alkalmazkodni kell. Akit rendszeresen megvernek otthon is meg az iskolaban is az eleg gyorsan megtanulja hogy a legaprobb jelre is tamadnia kell.

Most pedig a miniszterelnok uszitja a nepet a barna boruek ellen.

Komolyan mondom amig kulfoldon voltam szegyelltem hogy magyar vagyok, nem is hangoztattam.

2016. szept. 9. 23:47
 4/20 partizana ***** válasza:
63%

"Komolyan mondom amig kulfoldon voltam szegyelltem hogy magyar vagyok, nem is hangoztattam."

Azért nem kell úgy tenni mintha kisebbség elleni atrocitás csak nálunk fordulna elő..

2016. szept. 9. 23:50
 5/20 anonim ***** válasza:
39%

"Azért nem kell úgy tenni mintha kisebbség elleni atrocitás csak nálunk fordulna elő.."

Ok, van mashol is. Ez nem mentesit senkit a felelosseg alol, ugyan akkor szegyen akkor is ha minden orszagban ez lenne.

Erdekes modon egy osztrak gyerekben fel sem merul hogy joga van lenezni a torokoket, pedig nagyon hasonlo kulturaju nep mint a cigany, es tobben is vannak ott mint itt a ciganyok.

Nehogy mar az legyen a merce hogy legalabb nem mi vagyunk a legszarabb emberek a vilagon, csak a masodikak.

2016. szept. 9. 23:57
 6/20 anonim ***** válasza:
92%
Mindenki azt a közeget utánozza, amiben felnőtt. Ők sem kivételek. Öröklődik egyik generációról a másika, de nem genetikailag, hanem tanulás útján.
2016. szept. 10. 01:17
 7/20 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem a többség jelző egyáltalán nem helytálló már jóideje - van cigány gazdálkodó, cigány muzsikus, cigány kéményseprő - de ide még a T-Home is cigány alvállalkozót küldött kábelnet beszerelésére. Az valószínű, hogy arányaiban több köztük a csőcselék - lehet, hogy a magyaroknak csak 2%-a lumpen népség, a cigányoknak meg 10% - de ez még nem többség. Másrészt kicsit nehéz úgy elvárni, hogy idomoljunak hozzánk, ha mi magunk toljuk el őket - jelenleg a közoktatásban pl. olyan szintű szegregáció figyelhető meg, mint az elmúlt évtizedekben szinte soha. Nem tudom mi volna egyes emberek elképzelése a beilleszkedésükre - elküldenék őket a könyvtárba, hogy olvassanak el sok könyvet a magyar kulturáról, aztán ha megértették jöjjenek vissza? A szocializáció nem ilyen folyamat, ez csak úgy megy, ha a két fél eggyütt éli az életét. Ha ez 10-15 éves korig nem történik meg, akkor kb. az az ember el is van szúrva egész hátralevő életére, onnan már tényleg csak díszpintynek lesz jó mutogatni, hogy "nézd ez is cigány és bűnöző, ugye hogy mind az!"

Persze igaz, ha a családi közeg pont ilyen viselkedésre nevel, az gáz - de rég túlhaladott már az a gondolat amit pár nyugdíjas pedagógus szokott mondogatni, hogy "ezt a gyereket neveljék meg a szülei, nem az én dolgom!". De, az iskola nagyon is a fiatalkori nevelés helyszíne - ilyen idősen még mindenki hatással van a gyerekre, pláne ha napi 2-4-6 órát van vele a hét 5 napján. Magyarországon nem igazán van olyan rendszer, ami alkalmas lenne az ilyen nebulók kiemelésére és a családi légkör ellensúlyozására. Olyan programok voltak, hogy elküldték őket táborozni, sportolni - s egyébként sok ezek közül marha jól is működött, de még mindig nem tudtak tömegeket elérni.

Szóval ez egy nehéz és összetett kérdés - lehet sokféleképp boncolgatni, de az gyakorlatilag tényként kezelhető, hogy az iskola az egyik legfontosabb tényező, ami tenni tudna az ellen, hogy ilyen felnőtteket neveljen ki akár egyik, akár másik etnikumból. Magyarországon nem nagyon tesz - egyfajta fejlődés megfigyelhető, de kérdés, hogy ezeke a folyamatok nem-e visszafelé indultak el.

2016. szept. 10. 02:53
 8/20 anonim ***** válasza:
90%
Azért érdekelne miért jár a cigány gyerekek nagy többsége kisegítõ iskolába? Oda nem származás alapján kerül az ember hanem tanulmányi eredmény vagy és viselkedési problémák miatt. A tanulást mindenki egyformán a normál álltalános iskola elsõvosztályában kezdi meg. Senki nincs meggátolva hogy a nyolcsdik osztályt is ott fejezze be.
2016. szept. 10. 05:40
 9/20 anonim ***** válasza:
98%
Én múltkor láttam egy apukát, cipelte a kislányát a nyakában. Este volt, sötét, nem láttam a bőrszínt, de nem is fontos. A kislány 4 év körül lehetett. Az apuka ezt ordította a nyakában ülő gyereknek:”te lusta p.c.a, te nyomorult, büdös, lusta g..i vagy, lusta p.c.a, mint a többi, beb.s.lak az intézetbe...” Szerinted, aki 4 évesen úton útfélen ezt hallja a családjától, hogyan szocializálodik? Tán iskolába kerülvén kap segítséget a tanuláshoz heti 2x valamilyen intézménytől, hát addigra sokra fog menni vele. Az meg külön téma, hogy a kirekesztést, kinézést egy gyerek is megérzi. Nem nagy csoda, ha később elutasító a magatartása. A magyar mentalitás ezen nem segít, a segitség kevés és ott, ahol sötétség van, a semmiből nem lesz világosság.
2016. szept. 10. 07:36
 10/20 anonim ***** válasza:
98%
Nem azért ilyenek mert ,,cigányok" és ez a genetikájuk, így nevelődtek fel kicsi koruk óta. A gyerek kisebb korában a szüleit utánozza mindenben, aztán ezekről a szülőkről sok jót nem lát, és a jellemének ez válik az alapjává.
2016. szept. 10. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!