Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ennyire brutális a...

Miért ennyire brutális a cigányság többsége, miért ilyen a szociális közegük?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy egy magyar nekimegy VÉLETLENÜL egy másik magyarnak. Jobb esetben nem történik semmi, bocsi, semmi baj, mennek tovább. Rosszabb esetben beszól az illető ( nem látsz? Vak vagy? Figyelj már oda, stb ) és mennek tovább.

Ezzel szemben a cigányság körében gyakori az a jelenség, hogy ha rájuk nézel beszólnak, képesek neked menni. Gyakran kezdeményeznek verekedést és sokszor olyan megnyílvánulásokat tesznek, minthogy "öljétek meg a magyart" és hasonlók.

Ennek oka a szociális visszamaradottság, nem pedig a cigány származás ( nekem is van diplomás cigány ismerősöm, aki dolgozik, tisztességesen él és normális. De neki már a szülei is dolgoztak, iskolába jártak és ezt tanulta el, ilyen közegben nőtt fel ). De miért ennyire brutálisak, és miért vannak ennyire visszamaradva szociálisan ( többség, tisztelet a kivételnek )?

2016. szept. 9. 23:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem genetika ÉS szocializáció. Nem lehet csak arra fogni, hogy "mert ilyen közegben nőttek fel", de arra sem, hogy "mert ilyen a vérük". Láttam már cigányt aki kapott esélyt és élt is vele, felemelkedett (igaz, csak két alkalommal, de láttam). De láttam olyant is, amikor kapott lehetőséget és csúnyán visszaélt vele (általában a többség ez).

+ belém is kötöttek már úgy, hogy azt sem tudtam, mi történik. A sötétből hátulról nekem jöttek és kilöktek az útra táskástul, mindenestül. Ezt meg szerintem semmivel sem lehet megmagyarázni. Egyszerűen primitívek, mint az állat.

2016. szept. 10. 10:14
 12/20 anonim ***** válasza:
87%
Most lusta vagyok kikeresni, de a Népszabin volt egy cikk, ahol azt taglalták, hogy a gyermekkori behatások túlnyomórészt meghatározzák a későbbi fejlődést. És mit lát a cigánygyerek: generációk óta munkakerülő, tolvajok a családban, aki már ült sitten az a menő a famíliában, stb. Az alacsony szocializácós szintű, primitív emberek reprodukálják a helyzetet újra meg újra. Remélem világos, hogy most a kérdésben kiiírt fajtáról beszélek, nem a gonosz-rasszista-fasiszta társadalomba beilleszkedettekről.
2016. szept. 10. 11:53
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert cigányok, azért. Sose voltak jobbak, se Magyarországon, se más országban. Elismerem, hogy vannak normális cigányok, én is ismerek ilyet, de a túlnyomó többség nem normális. Még azok is általában csak lehúzni próbálnak akik teszik a szépet, játsszák a jófejt.
2016. szept. 10. 12:02
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert ilyenek, és mintha nem is akarnának változni.
2016. szept. 10. 14:42
 15/20 anonim ***** válasza:
52%

"Mert kirekesztve érzik magukat többségük és ezért."

Indiában az 1,3 milliárd ember kik miatt érzik magukat kirekesztve?

2016. szept. 10. 15:45
 16/20 anonim ***** válasza:
82%
De jó, hogy törölve lett, amit leírtam, hogy nem voltak képesek beilleszkedni. De ettől ez még igaz. A többségük a mai napig nem képes kultúrált módon viselkedni. Tisztelet a kivételnek.
2016. szept. 10. 17:16
 17/20 anonim ***** válasza:
19%
haat indiaban nem ciganyok elnek hanem indiaiak. ez olyan mintha azt mondanad hogy amerikaban magyarok elnek. es amugy en pl ha felszalok a metrora nagyon megbamulnak vagy ha bemegyek a boltba, es ez nagyon zavaro tud lenni. de attol meg ha nekem megy valaki en sosem vernem meg es meg be sem szolnek neki. csak altalanositasz mert nehany cigany Ferfi ilyen. a cigany lanyokbol pl maris keveseb van aki igy viselkedik. szoval ne tegyel ki ilyen jelzot a ciganyokra hogy megaltunk a fejlodesbe meg ilyenek mert ez nem igaz !!
2016. szept. 10. 17:19
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem náluk,egyszerűen ez a megszokott,ilyen közegben élnek.
2016. szept. 10. 19:32
 19/20 anonim ***** válasza:
96%
Majd ha a családtagjaimat (pl. 63 éves anyám) nem verik meg a cigányok csoportosan, fényes nappal, akkor majd én sem fogom gyűlölni öket.
2016. szept. 12. 20:46
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
te eleg buta vagy utolso mert en ennyi erovel mondhatnam hogy ameddig a magyarok nem adnak munkat a ciganyoknak csak azert mert ok ilyenek meg olyanok addig en is utalhatnam a magyarokat dee ez nem igy megy es nekem nincsis szüksegem utalni senkit arra csakis neked van :D es mindenki aki gyulolkodik annak nem lesz boldog az elete sohasem ;) bulizzatok mulassatok amig lehet es ne utaljatok egymast akkor job lesz hidjeltek nekem :)
2016. szept. 13. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!