Miért ennyire brutális a cigányság többsége, miért ilyen a szociális közegük?
Tegyük fel, hogy egy magyar nekimegy VÉLETLENÜL egy másik magyarnak. Jobb esetben nem történik semmi, bocsi, semmi baj, mennek tovább. Rosszabb esetben beszól az illető ( nem látsz? Vak vagy? Figyelj már oda, stb ) és mennek tovább.
Ezzel szemben a cigányság körében gyakori az a jelenség, hogy ha rájuk nézel beszólnak, képesek neked menni. Gyakran kezdeményeznek verekedést és sokszor olyan megnyílvánulásokat tesznek, minthogy "öljétek meg a magyart" és hasonlók.
Ennek oka a szociális visszamaradottság, nem pedig a cigány származás ( nekem is van diplomás cigány ismerősöm, aki dolgozik, tisztességesen él és normális. De neki már a szülei is dolgoztak, iskolába jártak és ezt tanulta el, ilyen közegben nőtt fel ). De miért ennyire brutálisak, és miért vannak ennyire visszamaradva szociálisan ( többség, tisztelet a kivételnek )?
Szerintem genetika ÉS szocializáció. Nem lehet csak arra fogni, hogy "mert ilyen közegben nőttek fel", de arra sem, hogy "mert ilyen a vérük". Láttam már cigányt aki kapott esélyt és élt is vele, felemelkedett (igaz, csak két alkalommal, de láttam). De láttam olyant is, amikor kapott lehetőséget és csúnyán visszaélt vele (általában a többség ez).
+ belém is kötöttek már úgy, hogy azt sem tudtam, mi történik. A sötétből hátulról nekem jöttek és kilöktek az útra táskástul, mindenestül. Ezt meg szerintem semmivel sem lehet megmagyarázni. Egyszerűen primitívek, mint az állat.
"Mert kirekesztve érzik magukat többségük és ezért."
Indiában az 1,3 milliárd ember kik miatt érzik magukat kirekesztve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!