Akik a menekülteknek felróják, hogy nem akarnak integrálódni, azok mit gondolnak az erdélyi magyarok, vagy a Baszkok integrációjáról?
"Mindenki tudja, hogy ahogy a trianoni Magyarországon, úgy Erdélyben is sok kisebbség vált magyarrá. Különösen Erdélyre igaz, örmények, szláv népek, szászok, zsidó és még sokféle, valószínű részben románok is."
Tudod mit? Legyen igazad, akkor javítom a 15.hsz-t:
A mai romániai, de Székelyföldön kívüli magyarság túlnyomó része valóban nem magyar eredetű, hanem a 19. században (főként annak 2. felében) elmagyarosodott "örmények, szláv népek, szászok, zsidó és még sokféle, valószínű részben románok is."
# 46/52
Hakapeszi, az olvasástudomány firtatása a részedről kissé öngól, mert azt hiszem nem én írtam itt egy esszét a székelyek eredetéről, miközben már az elején le volt szögezve, hogy nem róluk van szó. Iskolai tanulmányokra hivatkoztam, mert mindenkivel a saját szintjén kell beszélni, de úgy látszik, neked ez is magas volt.
Az olvasás pedig nem sokat ér, ha nem párosul alapvető szövegértési készségekkel.
Te kis "könyvmoly" :D
"A mai romániai, de Székelyföldön kívüli magyarság túlnyomó része valóban nem magyar eredetű, hanem a 19. században (főként annak 2. felében) elmagyarosodott "örmények, szláv népek, szászok, zsidó és még sokféle, valószínű részben románok is."
Na, ez már egy részeredmény. Ergó, az erdélyi (nem székely) magyarság tehát nem román eredetű, legfeljebb kis részben. Pedig az előbb még tudományos tény volt az, hogy az erdélyi magyarság en bloc, elmagyarosodott románokból áll.
Most már csak azt kellene tisztázni, hogy azerbajdzsántól a zsidóig (A - Z) hogyan lesz mindenki magyar, ott, ahol nem is élnek magyarok.
"az erdélyi magyarság a 19. század végi erőszakos magyarosítás eredménye. Mesterséges dolog ugyanúgy mint a migrik betelepítése."
Nem igaz! A török hódoltságig a Horvátország nélküli Magyarország lakosságának a túlnyomó része magyar volt. A középkorban alig éltek románok Erdélyben; csak később kezdett Erdély elrománosodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!