Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem veszi észre a...

Miért nem veszi észre a többség, hogy rossz irányba fejlődik a technika és miért nem tesz ellene?

Figyelt kérdés

Régen egy autót be lehetett tolni és a sufniban lehetett szerelni. Manapság az egészet egy kompjuter hajtja.

Régen ha elromlott a Walkman, elég volt szétcsavarozni és mondjuk egy befőttesgumival pótolni az elszakadt ékszíjat a hajtókerék és a kazettaszalagforgató kerék között. Manapság egy MP3 lejátszó egyik napról a másikra beszarik és nem tudsz semmit tenni, újat kell venni.

Régen ha bekrepált a tévé, hívtad a tévé-szerelőt és kicserélt benne egy elektroncsövet és ment tovább, manapság vehetsz új tévét.

A technika egyre inkább kikerül az átlagember megértése és ellenőrzése alól és csak a nagy cégek uralkodnak felette. Extrém példa erre pl. az Apple cég.

30 éve mindenki nagyjából felfogta hogyan működik egy Trabant vagy a magnó 8 általánossal és szerelni is tudta őket. Manapság vad-kapitalizmus van és ez a márkaszervizek monopóliuma.

Nem lenne jobb, ha primitívebb lenne a technika, de cserébe minden ember a saját gépeinek mestere lehetne a cégeknek való kiszolgáltatottság helyett?

2016. szept. 3. 14:10
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

számítógépet mindig márkaboltban veszek, perifériát szintén, a Média Márk kínálata elég szegényes

telefont valóban ott vettem, mert az a típus amit akartam, az csak ott volt kapható, minden más bolt a fúdeszuper fúdetrendi okostelefonokat nyomatta, én meg egy olyan akartam, ami masszív, strapabíró, és az akkumlátora is bikás, bántam is én a netezést, Failbookot meg a többi ilyen kreténséget...és sikerült is ott vennem egyet

hősugárzó, botmixer stb. tapasztalatom szerint ugyanolyan színvonal minden ilyen helyen, legyen az Euronics, Tesco vagy bármi más: 2-3 évig elműködő vackokat árulnak közepesen drágán és méregdrágán

2021. jan. 26. 21:30
 32/38 anonim ***** válasza:

Habverő, botmixer meg konyhai aprítógép nálunk az Auchanból van, évek ota teljesen jól szuperál.

Az egyedüli dolog ami nem volt jó vásár nekem az ilyen boltokban az a LIDL szezonálisan kapható szakállvágó:D működik, de hajlamos tépni a szakállam, ha túl hosszúnak gondolja.. meg az egyik ilyen távtartó elég könnyen eltört.. jó, mondjuk tényleg nem vártam sokat tőle, mégiscsak LIDLben 4ezerért nem kapsz profi szakállvágót:D de az elődje egy Auchanban vett Philips hajnyíró prímán kiszolgált kb 6-8 évet és az sem lehetett 5-6 rugónál több, szóval az szerintem bőven megérte a pénzét:D

Csak a bosszantó az, hogy valamiért szakállvágó néven a legtöbb gép csak 5-6 mm hosszúságban vág. De az nem is szakáll, hanem egy renyhe borosta:D nem is értem..

2021. jan. 26. 21:53
 33/38 anonim ***** válasza:

na ilyenre pl. nem pocsékolom az elektromos áramot...a jó öreg pengés borotva megoldja...

a hősugárzóim 2-3 évig bírják, aztán nyekk

húgomék 6-7 éve vettek egy Kirby porszívót iszonyatos összegekért, és többet van szervizben, mint használatban...

persze értem én, Ámerikában van pénz arra, hogy ami elromlik azt kivágjuk a szemétbe és veszünk vaci újat helyette, ott amúgyis szarik mindenki a környezetvédelemre Trumptól kezdve, de idehaza nem kéne ezt a káros gyakorlatot követni

2021. jan. 26. 21:58
 34/38 anonim ***** válasza:

Ha sima pofit szeretnék, én is pengével borotválkoznék, azt a simaságot villanyborotva úgysem éri el. De én szakálligazításról beszélek, konstans 9 mm hosszúságon tartani az arcomon a férfiasságot:D

Jah, a porszívó mondjuk érdekes jószág, 20ért már olyat veszel ami simán bírja 10 évig. Persze, a szűrőt időről időre tisztítani kell (aka: kirázod és kimosod kézzel), legrosszabb esetben ha elszakad a szűrő a angy tisztítgatásban, akkor abból kell újat venni.. de ha normálsian használja az ember, magát a porszívót elég nehéz tönkretenni. Nem is értem:D

2021. jan. 26. 22:07
 35/38 anonim ***** válasza:

Ezt alátámasztották azzal, hagyományos kézi borotvával egyenletesen lehet vágni a szőrszálakat, míg villanyossal durva marad.

2021. jan. 26. 22:24
 36/38 anonim ***** válasza:

hát én meg mindig tükörsimára szoktam borotválni a pofázmányomat :DDDDDDD

nem leszek szebb tőle, de legalább nem nézek ki úgy mint egy hadifogoly a gulágon :D

a porszívó, ahogy mondod, érdekes...a mienk Lux márkájú, ügynöktől vettük (nem attól a tipikus "ajtóba tett láb" technikát használó házaló fajtától), és minimális karbantartással 15 évig működött...és ahhoz képest nem is került sokba!

ezért hüledeztem nagyokat, hogy megvették bődületes összegért a Kirbyt, és használni is alig tudják...nemtudom, a magyar piszok elbánik vele, csak az amcsi piszokkal boldogul? :DDDDDDDD

mondjuk porszívó is olyan, hogy nem TESZKÓ gazdaságosat vennék ám

2021. jan. 26. 22:26
 37/38 anonim ***** válasza:

Jó hely az a gulág, nyugi:D meg most sok nő favágószexuális:D

[link]

én eMAGon nézegettem porszívókat, teljesen korrektnek tűnnek. Nem fog lesz*pni, de ha a port felszívja, én már elégedett vagyok:D

2021. jan. 26. 22:33
 38/38 anonim ***** válasza:

na az eMag-ot kerüld mint a pestist! annyi embert átráztak már, hogy kb. forgóajtó van felszerelve nekik a fogyasztóvédelemnél

érdemes megnézni a Tékozló Homár c. honlapot; az eMag-nak külön címkéje van náluk, minden hétre jutott gyakorlatilag egy panasz

2021. jan. 26. 22:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!