Miért nem veszi észre a többség, hogy rossz irányba fejlődik a technika és miért nem tesz ellene?
Régen egy autót be lehetett tolni és a sufniban lehetett szerelni. Manapság az egészet egy kompjuter hajtja.
Régen ha elromlott a Walkman, elég volt szétcsavarozni és mondjuk egy befőttesgumival pótolni az elszakadt ékszíjat a hajtókerék és a kazettaszalagforgató kerék között. Manapság egy MP3 lejátszó egyik napról a másikra beszarik és nem tudsz semmit tenni, újat kell venni.
Régen ha bekrepált a tévé, hívtad a tévé-szerelőt és kicserélt benne egy elektroncsövet és ment tovább, manapság vehetsz új tévét.
A technika egyre inkább kikerül az átlagember megértése és ellenőrzése alól és csak a nagy cégek uralkodnak felette. Extrém példa erre pl. az Apple cég.
30 éve mindenki nagyjából felfogta hogyan működik egy Trabant vagy a magnó 8 általánossal és szerelni is tudta őket. Manapság vad-kapitalizmus van és ez a márkaszervizek monopóliuma.
Nem lenne jobb, ha primitívebb lenne a technika, de cserébe minden ember a saját gépeinek mestere lehetne a cégeknek való kiszolgáltatottság helyett?
számítógépet mindig márkaboltban veszek, perifériát szintén, a Média Márk kínálata elég szegényes
telefont valóban ott vettem, mert az a típus amit akartam, az csak ott volt kapható, minden más bolt a fúdeszuper fúdetrendi okostelefonokat nyomatta, én meg egy olyan akartam, ami masszív, strapabíró, és az akkumlátora is bikás, bántam is én a netezést, Failbookot meg a többi ilyen kreténséget...és sikerült is ott vennem egyet
hősugárzó, botmixer stb. tapasztalatom szerint ugyanolyan színvonal minden ilyen helyen, legyen az Euronics, Tesco vagy bármi más: 2-3 évig elműködő vackokat árulnak közepesen drágán és méregdrágán
Habverő, botmixer meg konyhai aprítógép nálunk az Auchanból van, évek ota teljesen jól szuperál.
Az egyedüli dolog ami nem volt jó vásár nekem az ilyen boltokban az a LIDL szezonálisan kapható szakállvágó:D működik, de hajlamos tépni a szakállam, ha túl hosszúnak gondolja.. meg az egyik ilyen távtartó elég könnyen eltört.. jó, mondjuk tényleg nem vártam sokat tőle, mégiscsak LIDLben 4ezerért nem kapsz profi szakállvágót:D de az elődje egy Auchanban vett Philips hajnyíró prímán kiszolgált kb 6-8 évet és az sem lehetett 5-6 rugónál több, szóval az szerintem bőven megérte a pénzét:D
Csak a bosszantó az, hogy valamiért szakállvágó néven a legtöbb gép csak 5-6 mm hosszúságban vág. De az nem is szakáll, hanem egy renyhe borosta:D nem is értem..
na ilyenre pl. nem pocsékolom az elektromos áramot...a jó öreg pengés borotva megoldja...
a hősugárzóim 2-3 évig bírják, aztán nyekk
húgomék 6-7 éve vettek egy Kirby porszívót iszonyatos összegekért, és többet van szervizben, mint használatban...
persze értem én, Ámerikában van pénz arra, hogy ami elromlik azt kivágjuk a szemétbe és veszünk vaci újat helyette, ott amúgyis szarik mindenki a környezetvédelemre Trumptól kezdve, de idehaza nem kéne ezt a káros gyakorlatot követni
Ha sima pofit szeretnék, én is pengével borotválkoznék, azt a simaságot villanyborotva úgysem éri el. De én szakálligazításról beszélek, konstans 9 mm hosszúságon tartani az arcomon a férfiasságot:D
Jah, a porszívó mondjuk érdekes jószág, 20ért már olyat veszel ami simán bírja 10 évig. Persze, a szűrőt időről időre tisztítani kell (aka: kirázod és kimosod kézzel), legrosszabb esetben ha elszakad a szűrő a angy tisztítgatásban, akkor abból kell újat venni.. de ha normálsian használja az ember, magát a porszívót elég nehéz tönkretenni. Nem is értem:D
Ezt alátámasztották azzal, hagyományos kézi borotvával egyenletesen lehet vágni a szőrszálakat, míg villanyossal durva marad.
hát én meg mindig tükörsimára szoktam borotválni a pofázmányomat :DDDDDDD
nem leszek szebb tőle, de legalább nem nézek ki úgy mint egy hadifogoly a gulágon :D
a porszívó, ahogy mondod, érdekes...a mienk Lux márkájú, ügynöktől vettük (nem attól a tipikus "ajtóba tett láb" technikát használó házaló fajtától), és minimális karbantartással 15 évig működött...és ahhoz képest nem is került sokba!
ezért hüledeztem nagyokat, hogy megvették bődületes összegért a Kirbyt, és használni is alig tudják...nemtudom, a magyar piszok elbánik vele, csak az amcsi piszokkal boldogul? :DDDDDDDD
mondjuk porszívó is olyan, hogy nem TESZKÓ gazdaságosat vennék ám
Jó hely az a gulág, nyugi:D meg most sok nő favágószexuális:D
én eMAGon nézegettem porszívókat, teljesen korrektnek tűnnek. Nem fog lesz*pni, de ha a port felszívja, én már elégedett vagyok:D
na az eMag-ot kerüld mint a pestist! annyi embert átráztak már, hogy kb. forgóajtó van felszerelve nekik a fogyasztóvédelemnél
érdemes megnézni a Tékozló Homár c. honlapot; az eMag-nak külön címkéje van náluk, minden hétre jutott gyakorlatilag egy panasz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!