Mennyivel élnénk jobban, ha nyert volna a Baloldali Összefogás 2014-ben?
#20.
Ezért bírlak titeket Fideszeseket. Nyíltan kimondjátok hogy leszarjátok a szegényebbeket, vagy a kb "csicska" szintű munkavállalókat. El tudom képzelni hogy mennyire nyomorogtál a szüleiddel együtt, s majd hősiesen kitörtél a szegénységből , sok tanúlással , meg munkával mire addig dolgoztál hogy saját céged legyen, mi meg kis hülyék túl szemeek vagyunk ahhoz hogy ezt mi is véghez vigyük....de nagyon köszönjük...
23#
Megint csak belénk rúgtál. Nem kell senki pofájába vágni hogy "nincs tehetség, nincs szakma?" Humorosnak érzed magad ugye? Örülök neki hogy te is meg a szüleid is szorgalmas emberek vagytok, de nézd el nekem ,az enyémek is azok, én is az vagyok, nem lusta dögök ahogy te kitalálod, mégis nyomorúságban élünk hosszú évek óta. Nem gondolnám hogy valaha is nyavajogtam. Vagy tán zavar téged hogy a szegények nem olyan nagy varázslók mint te, és nem tör fel mint a talaj víz? Hmm? Elárulom neked egyikőnk se tehetségtelen, , nekem sem rosszak a tanulmányaim pl, csakhogy egyikőnk se engedhei meg magának hogy felsőiskolát végezzen, legyen belőle valaki, , egyszerűen nem megy, de te is biztos tudod...bár állítólag nem is nyomorogtál de olyan jó se volt. Lehurroghatsz, de jobb ha tőlem tudod meg nem mindenkinek jön be az élet mint neked, mégha te ezt is hiszed! Akkor se tudnék, én se se senkim jobb anyagi helyzetbe kerülni ha a vastagbelünket is kidolgoznánk! De neked könnyű.. neked bejött amit akartál nekünk nem...legyintesz egyet...köszönjük
Ezt magyarázd meg az özvegyeknek, a nyugdíjból élőknek, azoknak akiknek nem volt lehetősége tovább tanulni, vállalkozni.
Könnyű úgy pofázni hogy a szülők a segged alá raktak mindent, és anyagi biztonságban nőttél fel. Ha már családdal dobálózunk; anyám 12 évesen már iskola mellett gyereket dajkált, almát szedett, dolgozott. Egy tollra össze kellett kuporgatnia a pénzét, nem röhögve ment valami recepción vakargatni a fejét napi 6 órában a fesztiváljegyért. 18 éves korában már főállást kellett vállalnia hogy kisegítse a szüleit, a továbbtanulás nem volt lehetőség. 58 ledolgozott év után egy albérletet tud felmutatni, meg a nyugdíját amiből épphogy nem hal éhen. Ennyit ér a becsületes munka, ilyen egy munkás élete. Ha egyszer lesz bátorságod kihúzni a fejed a seggedből rájössz hogy ez nem egy elszigetelt eset, nem egy személyes tragédia, hanem az átlagember sorsa.
Elképesztő milyen álomvilágban élsz, már csak arra vagyok kíváncsi hogy tudatosan szigeteled -e el magad a valóságtól. Nézz meg egy pár statisztikát; hány vállalkozás sikeres, hány marad fent 5 évnél tovább? Bukási arány?
Nézd meg ezt, és merd azt mondani hogy arányos: [link] (2015)
A "nincsenek lehetőségei" az egy süket duma, csak kb ugyanannyi lehetőségei voltak, mint bárki másnak. Az megint más lapra tartozik, hogy nem tud élni vele. Miért? Mert gyermekkorában pl lusta volt tanulni, majd nem tartotta fontosnak, hogy továbbtanuljon (első diplomáig még mindig ingyenes ám!) felnőtt korában pedig elvárja, hogy nulla teljesítmény felmutatása mellett jól éljen, azoknak a rovására, akik tanultak és dolgoztak, és idejüket ma is javarészt azzal töltik, hogy megtermelik a javakat. Nem azokra kell irigykedni, akik elértek valamit, hanem önvizsgálatot kell tartani, hogy hol csesztétek el az életnek azt a részét, amikor még lehetett volna belőletek valaki. Ha viszont így alakult, és sikertelenek lettetek, ne hibáztassatok senkit érte!
Egyértelműen be lehet azonosítani a társadalomnak azokat a tagjait, akik önhibájukon kívül vannak nehéz helyzetben, tőlük nem is sajnálok semmilyen támogatást, vagy szociális ellátást, sőt, mint az előbb is kifejtettem, ha a semmirevaló emberek is követelőzés és hiszti helyett dolgoznának, amellett, hogy nekik is jobb lenne, a rászoruló emberek ellátási színvonala is magasabb lehetne.
"És hiába ugráltok, nem a víz lesz a hibás azért, mert nem tudtok úszni!"
Ennyivel és egy bekezdés önelégült fszsággal reagáltál statisztikára, érvekre. Megnézném a diplomád, te kis arisztokrata! :)
79%-s, majd mindjárt behugyozunk a bölcsességedtől...
Azért egy tanácsot adok:
Flangálj oda egy férfihoz aki mondjuk ...havi 80 ezret keres mint az én apám, felesége pedig 60-at mint az anyám. Világos ugye? Gyerekeik eltartására alkalmatlan fizetések, a gyereknek dolgozni kell menni tanulás helyett. Beszélt valaki tandíjjról? Senki. Szóval közöld vele hogy "első diplomái ingyenes" és meglátod hogy beléd vágja e a nagykést. Persze kondom ezt neked, akinek a gyereke tanulás helyett nem kéyszerül minimálbéres munkára hogy eltartsa magát..menj oda és közöld hogy tartson önvizsgálatot. Mond a szemébe!
Nagy szád van öreg! Nem vagyok rosszindulatú de az ilyen szövegek ilyesmit szoktak belőlem kihozni:
Tiszta szívből kivánom neked hogy kerüj te is olyan helyzetbe hogy ne tudd eltartani a gyerekedet mert semmi pénz, és nyakadon a hurok állandóan, és igy ne legyen lehetősége tanulni! Tiszta szivemmel! És ha ez megtörténik remélem éjelenként visszaálmodod a szavaidat , azok gyötörnek majd!
Még mielőtt azt mondanád hogy azzalvan bajom hogy te sikeres vagy, tévedsz! Azzal van bajom amit onnan föntről közölsz, aztán mentegeted magad
"Egyértelműen be lehet azonosítani a társadalomnak azokat a tagjait, akik önhibájukon kívül vannak nehéz helyzetben, tőlük nem is sajnálok semmilyen támogatást, vagy szociális ellátást,"
Majd ujra belénk rúgsz!
"mint az előbb is kifejtettem, ha a semmirevaló emberek is követelőzés és hiszti helyett dolgoznának, amellett, hogy nekik is jobb lenne, a rászoruló emberek ellátási színvonala is magasabb lehetne.
"
Ugyhogy ennyit a véleményedről, köszönjük mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!